Hívj minket!
+36 30 135 5898 

Rax-Alpok 1 napos hótalpas túra
1 nap

A Raxalpe a magyar-osztrák határtól alig egy órányira, Alsó-Ausztria déli részén, a Semmering síterep szomszédságában terül el. A minden oldalról meredek sziklafalakkal határolt fennsík átlagos magassága 1600-1800 méter között húzódik, legmagasabb pontja a 2007 méter magas Heukuppe. A fennsíkon számos hegyi fogadó és menedékház található.

A Raxalpe nemcsak a túra, a via ferrata és a sziklamászás, de - napjaink közkedvelt téli sportja, - a hótalpazás rajongóinak körében is rendkívül népszerű. A hótalpak segítségével még a síelni nem tudók is átkelhetnek a havas hegyeken és használatukhoz nincs szükség tapasztalatra, a hótalpazás technikája könnyen elsajátítható. A Rax-fennsík a legkönnyebb hótalpas túránk, emellett télen itt lavináktól mentes környezetben hódolhatunk szenvedélyünknek.

Túraprogram

Hirschwang - Ottó-menedékház - Jakobskogel - Hohe Kanzel - Berggasthof 

Egyéni kiutazás Magyarországról (Budapest – Raxalpe: kb. 320 km).
Találkozó legkésőbb reggel 09.00 órakor a Hirschwang an der Rax, Rax-Seilbahn kabinos felvonó alsó állomásánál.
Kérjük, hogy mindenki pontosan érkezzen!

A Rax-Seilbahn (535 m) parkolójából - a hótalpak átvétele után - kabinos felvonóval érkezünk a Rax-fennsíkra (1547 m), majd elgyalogolunk az Ottó-menedékházig (1642 m). Innen egyre mélyebb hóban a Jakobskogel (1736 m) csúcsát vesszük célba, ahonnan szép kilátásban lesz részünk, és a Hohe-Kanzel (1699 m) csúcsát is érintve térünk visza a Berggasthof felvonó állomáshoz. A felvonóval leereszkedünk parkoló autóinkhoz, ahonnan egyénileg utazunk haza.
Táv: kb. 8 km
Szintemelkedés: 400 m
Menetidő: kb. 5 óra

Túra nehézsége  

Megjegyzés: A téli körülmények között megrendezésre kerülő túrák, a téli túráink, valamint a kiszámíthatatlan, extrém időjárási körülmények (hóvihar, stb.) a lenti besorolást egy, vagy akár több fokozattal is megemelhetik.

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, kamásli, túrabakancs, sí-, és napszemüveg, fényvédő krém, termosz, elsősegélycsomag, fejlámpa, kb. 35 literes hátizsák, túrabot, hótalp.

A hótalpat mi biztosítjuk a túra során!

Létszám

A hótalpas túra indításához szükséges minimális létszám 9 fő.

Ár

20.000,- Ft

Rax-Alpok 1 napos hótalpas túra
1 nap

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját, a vezető(k) utazással és felvonóval kapcsolatban felmerült költségeit, valamint a hótalpak bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

Az utazás költségét oda-vissza (az üzemanyagköltség és az autópályadíj összesen kb. 28.000 Ft/autó), az esetleg felmerülő parkolási díjat, a felvonó (32 EUR) díját, valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni (Budapest – Raxalpe: kb. 320 km). Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás között az utazás költségeit. Figyelem: a hólánc ne maradjon otthon!

Útvonaltervező:

Időjárás

Aktuális időjárás.

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Nívó vagy Top utasbiztosítását ajánljuk Sport Plusz kiegészítéssel.

Extrem sport biztosítást szeretnék kötni

Túravezetők  

Pecsők István

Pecsők István

2002-ben kezdtem el mászni az olasz Júliai-Alpokban, ahol egy menedékházban a 'Rifugio Corsi'-ban dolgoztam. A hely 2,5 óra kapaszkodásra van a legközelebbi parkolótól, és paradicsom a sziklamászók számára. A ház üzemeltetője és barátai (barlangi mentők, hegyivezetők) voltak első oktatóim és mászótársaim. 10 év itt, egyre jobban elkötelezett a mászás iránt, kerestem a lehetőséget, hogy megosszam a benne talált örömömet és tapasztalataimat.
Itthon, már magyar nyelven a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudomyányi Karának Továbbképző Intézetében szereztem hegymászó/sziklamászó sportedzői képzettséget.

Képzettségek:
• Vizsgázott hegymászó
• Hegymászó sportedző - OKJ (Testnevelési Egyetem, 2011)
Tagja az alábbi szervezeteknek:
• Üveghegy Sportegyesület (ÜSE)
• Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium (MHOK)
• Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSz)
• Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

Szabolcs Zoltán

Szabolcs Zoltán

A hegyek már gyerekkorom óta izgatták a fantáziám, így igyekeztem amint lehetett el is jutni oda, de ténylegesen csak 2003-ban kezdtem el aktívan foglalkozni a mászással. Kezdetben fal- és szikla-, majd a magashegyek megmászásával is megismerkedtem és szerelembe estem. Kezdetben elsősorban az osztrák Alpok sziklafalait vettem célba, de aztán a magasabb régiókban is kipróbáltam magam Ausztria, Olaszország, Svájc, Franciaország 3-4 ezres csúcsain, sokat tanulva a sikerekből és még többet a kudarcokból. Közben elvégeztem a megfelelő tanfolyamokat, hogy vizsgázott hegymászó legyek.

Turos Attila

Turos Attila

1973-ban születtem Siófokon, majd a pécsi egyetemi éveket követően Budapesten telepedtem le. Nős vagyok és egy 10 éves kisfiú apukája. Sportpályafutásom első 30 évében asztaliteniszeztem, majd néhány év hosszútáv és terepfutás után 2013-ban kezdtem hegyet, majd később sziklát mászni. Mászásaim elsősorban az Alpokra és a Tátrára korlátozódtak. Rendszeresen teljesítménytúrázom 20-50 km-es távokon, kül- és belföldön egyaránt.

Képzettségeim:

Alapfokú sziklamászó tanfolyam

Nyári magashegyi tanfolyam

Téli magashegyi tanfolyam

Jégmászó tanfolyam

Tagságaim:

MAHOE

JAMES

OeAV

További információk

A résztvevők felkészültségi szintjéhez és az időjárási viszonyokhoz mérten a túravezető némileg módosíthatja a programot.

Térkép:
ÖK25, Schneeberg und Rax, BEV, 2006, 1:25 000