Hívj minket!
+36 (70) 422 3709 

Rax-Alpok 1 napos hótalpas túra
1 nap

A Raxalpe a magyar-osztrák határtól alig egy órányira, Alsó-Ausztria déli részén, a Semmering síterep szomszédságában terül el. A minden oldalról meredek sziklafalakkal határolt fennsík átlagos magassága 1600-1800 méter között húzódik, legmagasabb pontja a 2007 méter magas Heukuppe. A fennsíkon számos hegyi fogadó és menedékház található.

A Raxalpe nemcsak a túra, a via ferrata és a sziklamászás, de - napjaink közkedvelt téli sportja, - a hótalpazás rajongóinak körében is rendkívül népszerű. A hótalpak segítségével még a síelni nem tudók is átkelhetnek a havas hegyeken és használatukhoz nincs szükség tapasztalatra, a hótalpazás technikája könnyen elsajátítható. A Rax-fennsík a legkönnyebb hótalpas túránk, emellett télen itt lavináktól mentes környezetben hódolhatunk szenvedélyünknek.

Túraprogram

Hirschwang - Ottó-menedékház - Jakobskogel - Hohe Kanzel - Berggasthof 

Egyéni kiutazás Magyarországról (Budapest – Raxalpe: kb. 320 km).
Találkozó legkésőbb reggel 09.00 órakor a Hirschwang an der Rax, Rax-Seilbahn kabinos felvonó alsó állomásánál.
Kérjük, hogy mindenki pontosan érkezzen!

A Rax-Seilbahn (535 m) parkolójából - a hótalpak átvétele után - kabinos felvonóval érkezünk a Rax-fennsíkra (1547 m), majd elgyalogolunk az Ottó-menedékházig (1642 m). Innen egyre mélyebb hóban a Jakobskogel (1736 m) csúcsát vesszük célba, ahonnan szép kilátásban lesz részünk, és a Hohe-Kanzel (1699 m) csúcsát is érintve térünk visza a Berggasthof felvonó állomáshoz. A felvonóval leereszkedünk parkoló autóinkhoz, ahonnan egyénileg utazunk haza.
Táv: kb. 8 km
Szintemelkedés: 400 m
Menetidő: kb. 5 óra

Túra nehézsége  

Megjegyzés: A téli körülmények között megrendezésre kerülő túrák, a téli túráink, valamint a kiszámíthatatlan, extrém időjárási körülmények (hóvihar, stb.) a lenti besorolást egy, vagy akár több fokozattal is megemelhetik.

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, kamásli, túrabakancs, sí-, és napszemüveg, fényvédő krém, termosz, elsősegélycsomag, fejlámpa, kb. 35 literes hátizsák, túrabot, hótalp.

A hótalpat mi biztosítjuk a túra során!

Létszám

A hótalpas túra indításához szükséges minimális létszám 9 fő.

Ár

15.000,- Ft

Rax-Alpok 1 napos hótalpas túra
1 nap

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját, a vezető(k) utazással és felvonóval kapcsolatban felmerült költségeit, valamint a hótalpak bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

Az utazás költségét oda-vissza (az üzemanyagköltség és az autópályadíj összesen kb. 24.000 Ft/autó), az esetleg felmerülő parkolási díjat, a felvonó (26 EUR) díját, valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni (Budapest – Raxalpe: kb. 320 km). Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás között az utazás költségeit. Figyelem: a hólánc ne maradjon otthon!

Útvonaltervező:

Időjárás

Aktuális időjárás.

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Nívó vagy Top utasbiztosítását ajánljuk Sport Plusz kiegészítéssel.

Extrem sport biztosítást szeretnék kötni

Túravezetők  

Beke Attila

Beke Attila

Attila 1976-os születésű, nős, egy kisfiú édesapja. Eddigi „túrapályafutása" során az Alpok több csúcsán járt már, többször volt a Kaukázusban is, de legfantasztikusabb élményének az Ugandában található Ruwenzori megmászását tartja. Attilával leggyakrabban az alpesi mászások alkalmával és a via ferrata programoknál találkozhatsz.

Képzettségek:

 • Alapfokú sziklamászó vizsga (2003)
 • Téli magashegyi tanfolyam (2003)
 • Ipari alpinista vizsga (2003)
 • Elsősegélynyújtó tanfolyam (EFR CPR és First Aid)

Tagja az alábbi szervezeteknek:

 • Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

Elérhetőség:

Fülöp Tibor

Fülöp Tibor

1971-ben születtem. Síelni 6, barlangászni 9 éves koromban kezdtem el, hegymászással 11 éves korom óta foglalkozom. 1987-től hegymászó oktatóként tevékenykedtem nyári és téli alapfokú, valamint magashegyi sziklamászó tanfolyamokon. Tagja voltam az expedíciós (1989-1992) és a sportmászó (1992) válogatott keretnek. Expedíciót vezettem (1989. Pamír), részt vettem a II. Magyar Tien-san Expedícióban (1990) és indultam sportmászó Világ Kupa futamon is (1992. Zürich). Emlékezetes túráim közé tartozik a Mont Blanc téli keresztezése 1989-ben és 1992-ben, valamint a Pallavicini-folyosó szóló mászása 1991 nyarán.

Képzettségek:

 • alapfokú hegymászó tanfolyam
 • alapfokú téli magashegyi tanfolyam
 • alapfokú barlangász tanfolyam
 • vízjégmászó tanfolyam
 • trepnis tanfolyam
 • lavinamentő tanfolyam
 • középfokú túravezető
 • sportrekreációs sportoktató
Pádár Béla

Pádár Béla

1972-ben születtem, családommal Budapesten élek. 25 éve mászom hegyeket az Alpokban és a Magas-Tátrában. 1998-ban elvégeztem az alapfokú hegymászó tanfolyamot. Idehaza és a Rax-Alpokban sziklát, három-négyezres hegyeken mixmászásokat, télen a Magas-Tátrában és a Júliai-Alpokban jégmászásokat csináltam. Oesterreichischer Alpenverein (OeAV) tag vagyok.

Legemlékezetesebb élményem a Mont Blanc megmászása az olasz normál útvonalon, valamint télen a Magas-Tátrában található Fonatos jégfalnak mászása. A Trekwolffal elsősorban Szlovéniába, az Alpokba és a Tátrába vezetek túrákat.

További információk

A résztvevők felkészültségi szintjéhez és az időjárási viszonyokhoz mérten a túravezető némileg módosíthatja a programot.

Térkép:
ÖK25, Schneeberg und Rax, BEV, 2006, 1:25 000