Hívj minket!
+36 30 135 5898 

Naskalat - Nagy-Hagymás gyalogtúra.
3 nap

Naskalat - Nagy-Hagymás a Csíki havasok egyik legcsodálatosabb hegyvonulata. Jellemzően gyephavasok, sziklás lefolyások, 800-1700 méter magasságokban. Magasabb pontokon már megjelennek a zergék és a havasi gyopár is. Túránk a települések közül indul és szekérutakon visz fel a hegyekbe. Ott turistautakon de sokszor csak a vezetők által ismert ösvényeken haladunk. A gyephavasok csúcsain csodálatos kilátás nyílik, a túravezetőnk örömmel mutatja be a környék egyéb hegyvonulatait. Orbán Balázs író, néprajzi gyűjtő, fotográfus, országgyűlési képviselő, ugy nevezte a gyimesi hegyeket, hogy "kelet Svájca". Erőss Zsolt erdélyi hegymászó a környékbeli hegyeken szerette meg ezt a csodálatos sportot.

Túraprogram

Három nap alatt 60 km a megteendő távolság.
Ajánljuk az előző napi odautazást, Gyimesközéplokkon panziós szállással. Egyéni odautazás.

1. nap:
Reggeli után indulás felszereléssel 9 órakor a panziótól. Antalokpataka, - Hármaskő, - Kondrakereszt, a kereszt mellett található a 32-es határvadászok emlékútján elhejezett emléktáblája és keresztje, ezt minden évben augusztusban járják végig, - Naskalat a környék legmasasabb pontja, - Terkő nyereg, itt megy át Jávárdi patakát és Balánbányát összekötő út, - Öcsém tető, , jó idő esetén a Hargita-hegység is jól látható, - Egyeskő, itt a szállás a menedékházban, esetleg sátorozás lehet. (menetidő 8-9 óra)

2.nap:
A menedékháztól kis sziklamászást követően jutunk az Egyes-kő tetejére (1587 m), - majd utunkat a Hagymás-hegység csipkézett főgerincén folytatjuk a Nagy-Hagymás-csúcsára (1792 m), - Fehérmező, - Fekete Hagymás, - Csofronka, - Pongrác tető, - Likas, sátortábor állítás, hangulatos esste a természetben. (menetidő 8-9 óra)

3.nap:
Szabadban reggeli után indulás, Vit havas, - Lápos havas, - Zsedán. Juhos, - Hegyes, - Péntek nyereg, - Péntek patakán vissza Gyimesközéplokra a panzióhoz. (menetidő 8-9 óra)

A túra végén Gyergyótölgyesről a Gyimesközéplokkra történő visszautazásról gondoskodunk.

Hazautazás ajánlott egy este a panzióban alvás után, kipihenten másnap reggel megkezdeni. Egyéni hazautazás.

Ha pár nappal többet szántok rá, érdemes még a környék nevezetességeit is meglátogatni.

Túra nehézsége  

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Gyalogtúrázó öltözet (esőkabát, polárkabát, túrabakancs, sapka, kesztyű, napszemüveg, stb.), sátor, hálózsák, derékalj, fényvédő krém, elsősegély csomag, fejlámpa, túrabot, 30-35 literes hátizsák.

Létszám

A túra indításához szükséges minimális létszám 3 fő, a maximális 10 fő.

Ár

23.000, Ft

 

Naskalat - Nagy-Hagymás gyalogtúra.
3 nap

Ár tartalmazza

A túravezetés díját, a vezető(k) utazással és szállással kapcsolatban felmerült költségeit.

Ár nem tartalmazza

Az utazást oda-vissza (az üzemanyagköltség kb. 30.000.-Ft/autó), szállás (Panzió, menedékház árak kedvezőek), valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. Budapest - Gyimesközéplok, (700km) A legcélszerűbb autóval kiutazni. Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás közt az utazás költségeit.

Szállás  

Csillag panzió

Egyeskő menedékház

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Nívó utasbiztosítását ajánljuk.

Túravezető  

Barthalis Szabolcs

Barthalis Szabolcs

Nevem Barthalis Szabolcs, 1971-ben születtem Erdélyben. Kisgyerek korom óta a hegyek között, a természetben érzem igazán otthon magam. Tíz éve rendszeresen járom a hegyeket, pár évig voltam az EKE tagja, ma már többnyire egyedül vagy barátaimmal barangolok oda, ahol eláraszt a természet békéje. Szeretném mindezt megmutatni neked, megosztani veled és elkalauzolni téged e varázslatos helyekre.
Első nagyobb túrám 2009-ben volt a Mont Blanc-on, majd ezt követte sorban a téli teljes Királykő-gerinc; a téli Fogaras-gerinc;majd a Bucegi-Királykő 1-es, 2-es, 3-as nehézségi fokú völgy- és gerincmászások. 2012-ben a nyári Fogaras-gerincen a Hazajárók stábjának túravezetője voltam, azóta számos forgatásra elkísérem őket. Gyerekkorom óta biciklizem, olyannyira, hogy nagyon sokszor „túráztam" már biciklivel is a Kárpátokban.
„Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé." (Edward Abbey)

További információk

Csoportoknak (minimum 5 fő) megállapodás alapján más időpontban is indítjuk a túrát.