Hívj minket!
+36 30 135 5898 

Breithorn - a "könnyű" négyezres
4 nap

A Wallisi-Alpok számos négyezer méter fölé nyúló csúcsot foglal magába, melyek közül néhány nap alatt több könnyen mászható, technikailag nem nehéz csúcsra is fel lehet jutni, mint például a Breithorn - 4165 m (vagy Allalinhorn - 4027 m, Weissmies - 4023 m, stb.).
Ezt a túránkat azoknak ajánljuk, akik még nem jártak gleccseren, nem érzik magukat nehéz túrákhoz megfelelő fizikális állapotban, de szeretnék kipróbálni magukat nagyobb magasságban, illetve könnyen szeretnének 4000 méter fölötti csúcsra feljutni. Emellett kiváló akklimatizációs túra a Mont Blanc megmászása előtt (4000 m feletti csúcs, két alvás 3300 méteres magasságban).

Túraprogram

1.nap:
Kiutazás egyénileg Magyarországról Breuil/Cervinia-ba (kb. 1200 km, 12-13 óra)
Találkozó Cervino S.P.A kempingben 19 órakor.
Az éjszakát kempingben, sátorban töltjük.

2.nap:
Cervinia-Plan Maison alsó állomásán a parkolóban hagyjuk autónkat és felvonóval folytatjuk utunkat a felső állomásra (2547 m),
majd innen tovább először zöldellő réteken, majd később köves-havas kaptatón érünk a Rifugio Teoduloba (3317 m), ahol az éjszakát töltjük. Szintemelkedés: kb. 750 m, menetidő: kb. 3-4 óra.

3.nap:
Korán reggel elindulva először megkerüljük a Kleine Matterhornt (3883 m), majd áthaladunk 3800 m-es magasságban a Breithornpasson. Rövid pihenő, és a csúcsra vezető 30 fokos firnlejtő leküzdése után elérjük a 4164 m-es Breithorn csúcsát. Visszafelé az idáig megtett úton ereszkedünk a Rifuggio Teoduloba, ahol az éjszakát töltjük (3317 m). Szintemelkedés: kb. 850 m, menetidő: kb. 6-8 óra.

4.nap:
Lemenet Plan Maison állomáshoz, innen felvonóval vissza autóinkhoz, egyéni hazautazás.

 

Túra nehézsége  

F+, 35 fok

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, kamásli, túrabakancs, napszemüveg, fényvédő krém, elsősegély csomag, fejlámpa, 35 literes hátizsák, túrabot, hálózsák, derékalj, sátor.
Gleccserjáró felszerelés (sisak, beülő, jégcsákány, hágóvas, 2 db HMS karabiner, kötél, stb.).

A gleccserjáró felszerelést mi biztosítjuk a túra során!

Létszám

A minimális létszám 3 fő, a maximális létszám 7 fő vezetőnként.

Ár

85.000- Ft.

Breithorn - a "könnyű" négyezres
4 nap

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját, a vezető(k) felvonóval és szállással kapcsolatban felmerült költségeit, a technikai felszerelés bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

A résztvevők útiköltségét, a túravezető útiköltségét (a túravezető is az utasokkal utazik ki a telekocsi rendszerben, azonban a ráeső költségeket az utasok állják), a felmerülő parkolások díját, a felvonók díját, a szállás költségét, valamint az étkezést és a biztosítást.

A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni (Budapest – Breuil/Cervinia: kb. 1200 km). Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás közt az utazás költségeit.

Szállás  

Egy éjszakát kempingben töltünk, két éjszakát pedig a Rifugio Teodulo (3317m) menedékházban.

Időjárás

Az időjárási helyzetet itt tekintheted meg.

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Top, vagy a Top Extra utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel. Itt tudok biztosítást kötni.

Túravezetők  

Pecsők István

Pecsők István

2002-ben kezdtem el mászni az olasz Júliai-Alpokban, ahol egy menedékházban a 'Rifugio Corsi'-ban dolgoztam. A hely 2,5 óra kapaszkodásra van a legközelebbi parkolótól, és paradicsom a sziklamászók számára. A ház üzemeltetője és barátai (barlangi mentők, hegyivezetők) voltak első oktatóim és mászótársaim. 10 év itt, egyre jobban elkötelezett a mászás iránt, kerestem a lehetőséget, hogy megosszam a benne talált örömömet és tapasztalataimat.
Itthon, már magyar nyelven a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudomyányi Karának Továbbképző Intézetében szereztem hegymászó/sziklamászó sportedzői képzettséget.

Képzettségek:
• Vizsgázott hegymászó
• Hegymászó sportedző - OKJ (Testnevelési Egyetem, 2011)
Tagja az alábbi szervezeteknek:
• Üveghegy Sportegyesület (ÜSE)
• Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium (MHOK)
• Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSz)
• Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

Turos Attila

Turos Attila

1973-ban születtem Siófokon, majd a pécsi egyetemi éveket követően Budapesten telepedtem le. Nős vagyok és egy 10 éves kisfiú apukája. Sportpályafutásom első 30 évében asztaliteniszeztem, majd néhány év hosszútáv és terepfutás után 2013-ban kezdtem hegyet, majd később sziklát mászni. Mászásaim elsősorban az Alpokra és a Tátrára korlátozódtak. Rendszeresen teljesítménytúrázom 20-50 km-es távokon, kül- és belföldön egyaránt.

Képzettségeim:

Alapfokú sziklamászó tanfolyam

Nyári magashegyi tanfolyam

Téli magashegyi tanfolyam

Jégmászó tanfolyam

Tagságaim:

MAHOE

JAMES

OeAV

További információk

Három vagy több jelentkező esetén más időpontban is indítjuk a túrát!

A résztvevők felkészültségi szintjéhez és az időjárási viszonyokhoz mérten a túravezető némileg módosíthatja a programot.