Hívj minket!
+36 30 135 5898 

Nagy-Fátra sí- és hótalpas túra
1 nap

A Közép-Szlovákiában, több mint 40 ezer hektáron elterülő Nagy-Fátrát (Vel'ká Fatra), amely a tiszafa fenyő legnagyobb eredeti lelőhelye Európában, 2002-ben nyilvánították nemzeti parkká. A hegység északi része gránitból áll, melyet festői szépségű szurdokvölgyek szabdalnak, déli része hatalmas mészkőhegységet alkot. A Nagy-Fátra ágait leginkább bükk- és fenyőerdők borítják, de a legmagasabb gerincek kiterjedt havasi legelők. Legnagyobb csúcsa az Ostredok (1592 m). Elsősorban a közepes nehézségű túrák kedvelői hódolhatnak itt szenvedélyüknek, de a téli hónapokban sem néptelenedik el a térség, mivel akkor a téli sportok kedvelői számára válik közkedvelt helyszínné. Ekkor sem árt azonban elővigyázatosnak lenni, ugyanis nem ritkák errefelé a lavinák.

Túraprogram

Aki a túrán túrasível szeretne részt venni, kérjük, jelezze ezen szándékát a jelentkezési lap egyéb rovatában.

Liptovské Revúce (720 m) – Ploská (1532 m) – Liptovské Revúce

Kiutazás egyénileg Magyarországról (Budapest – Liptovské Revúce: 225 km, Miskolc – Liptovské Revúce: 230 km, menetidő: kb. 3,5 óra)
Találkozó 09.30 órakor a Horec turistaház előtt, ahonnan hótalppal indulunk a Ploská csúcsára, majd egy másik útvonalon leereszkedünk autóinkhoz.
A túrát követően egyénileg történik a hazautazás Magyarországra.
Szintemelkedés: 820 m
Menetidő: 5-6 óra

Túra nehézsége  

S2, 30 fok

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, kamásli, túrabakancs, sí-, és napszemüveg, fényvédő krém, termosz, elsősegély csomag, fejlámpa, kb. 30 literes hátizsák, túrabot, hótalp, lavinaeszközök (lavina jeladó, lavinaszonda, hólapát).

A hótalpat mi biztosítjuk a túra során!

Minden résztvevőnek rendelkeznie kell lavina jeladóval és hólapáttal!
A lavinaeszközök kölcsönzésében korlátozott számban tudunk segíteni.

Létszám

A minimális létszám 5 fő, a maximális 7 fő.

Ár

25.000 Ft

Nagy-Fátra sí- és hótalpas túra
1 nap

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját, a vezető(k) utazással kapcsolatban felmerült költségeit, valamint a hótalpak bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

Az utazási költséget oda-vissza (az üzemanyagköltség kb. 11.000.-Ft/autó), valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni. Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás közt az utazás költségeit. Figyelem: a hólánc ne maradjon otthon!

Útvonaltervező:

Időjárás

Szlovák lavinatérkép.

Aktuális lavinaveszély.

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Nívó, vagy Top utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

Sport-Extra biztosítást szeretnék kötni

Túravezetők  

Pecsők István

Pecsők István

2002-ben kezdtem el mászni az olasz Júliai-Alpokban, ahol egy menedékházban a 'Rifugio Corsi'-ban dolgoztam. A hely 2,5 óra kapaszkodásra van a legközelebbi parkolótól, és paradicsom a sziklamászók számára. A ház üzemeltetője és barátai (barlangi mentők, hegyivezetők) voltak első oktatóim és mászótársaim. 10 év itt, egyre jobban elkötelezett a mászás iránt, kerestem a lehetőséget, hogy megosszam a benne talált örömömet és tapasztalataimat.
Itthon, már magyar nyelven a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudomyányi Karának Továbbképző Intézetében szereztem hegymászó/sziklamászó sportedzői képzettséget.

Képzettségek:
• Vizsgázott hegymászó
• Hegymászó sportedző - OKJ (Testnevelési Egyetem, 2011)
Tagja az alábbi szervezeteknek:
• Üveghegy Sportegyesület (ÜSE)
• Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium (MHOK)
• Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSz)
• Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

Turos Attila

Turos Attila

1973-ban születtem Siófokon, majd a pécsi egyetemi éveket követően Budapesten telepedtem le. Nős vagyok és egy 10 éves kisfiú apukája. Sportpályafutásom első 30 évében asztaliteniszeztem, majd néhány év hosszútáv és terepfutás után 2013-ban kezdtem hegyet, majd később sziklát mászni. Mászásaim elsősorban az Alpokra és a Tátrára korlátozódtak. Rendszeresen teljesítménytúrázom 20-50 km-es távokon, kül- és belföldön egyaránt.

Képzettségeim:

Alapfokú sziklamászó tanfolyam

Nyári magashegyi tanfolyam

Téli magashegyi tanfolyam

Jégmászó tanfolyam

Tagságaim:

MAHOE

JAMES

OeAV

További információk

A túra a kiírásban feltüntetett minimális létszám (5 fő) meglétét követően a csoporttal egyeztetett időpontban, és csak akkor indul, ha a meteorológiai előrejelzés az adott térségre kedvező. Amennyiben az adott területre vonatkozó lavinajelzés 4-es, vagy attól magasabb, akkor a túrát egy későbbi, egyeztetett időpontra napoljuk el.
A csoportlétszám megléte esetén a „Kapcsolat" menüpont alatt tudtok egyedi időpontot kérni, amit célszerű indulás előtt legalább 2 héttel megtenni, különben nem biztos, hogy az általatok kért időpontra garantálni tudunk szabad túravezetőt.
A csoport szervezőjének kínált egyedi kedvezményünkről bővebben itt olvashatsz.

Térkép:
VKÚ 121, Vel'ká Fatra, turista térkép, 1:50 000