Hívj minket!
+36 30 135 5898 

Ankogel (3.254m) télen!
2 nap

Túraprogram

1. nap:

Egyéni kiutazás Magyarországról, reggeli indulással. (Budapest-Mallnitz: kb. 600km) Megérkezés Mallnitzba (1.191m), találkozó 12.00-kor.

Túránk kiindulópontja, Mallnitz (1.191 m), kellemes üdülőfalucska a Magas Tauernben. Autóinkat az Ankogelbahn (1.300 m) alsó állomásán hagyjuk és a sípálya mellett felgyalogolunk a 2636 méteren épült Hannoverhausba, amely a felvonó felső állomása alatt található. Az éjszakát a menedékházban töltjük.

Szintemelkedés: 1300m
Táv: kb 5 km
Menetidő: kb 4 óra

2. nap:

Indulás 8 órakor. Az út első részében könnyedén haladunk hótalpainkkal, majd bal felől megpillantjuk a Kleine Ankogel csúcsát (3096 m), és a mellette magasodó Ankogel ( 3254 m) piramisát. A Kleine Ankogel lábánál hótalpainkat hágóvasra cseréljük, innentől kezdve igazi alpesi hegymászásban lehet részünk, meredek gerinccel és gyönyörű hópárkányokkal, illetve a csúcson a szokásos, de megunhatatlan körpanorámával. Visszafelé a megtett úton ereszkedünk a Hannoverhausig.

Egy meleg tea után a háztól gyalogosan, vagy felvonóval ( utolsó induló kabin 16:00 ) lehet lejutni az autóinkhoz, ahonnan egyénileg utazunk haza.

Szintemelkedés: 600 m
Táv: kb 8 km
Menetidő: kb 7-8 óra

Túra nehézsége  

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, kamásli, túrabakancs, sí-, és napszemüveg, fényvédő krém, termosz, elsősegély csomag, fejlámpa, kb. 40 literes hátizsák, bivakzsák, túrabot, hótalp..
Gleccserjáró felszerelés (sisak, beülő, jégcsákány, hágóvas, 2 db HMS karabiner, kötél, stb.).

A gleccserjáró felszerelést és a hótalpat mi biztosítjuk a túra során!

Létszám

A minimális létszám 2 fő, a maximális létszám 3 fő vezetőnként.

Ár

42.000,- Ft

Ankogel (3.254m) télen!
2 nap

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját, a túravezető(k) szállással kapcsolatban felmerült költségeit, valamint a technikai felszerelés (sisak, beülő, kötél, karabinerek, stb.) bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

Az utazási költséget oda-vissza (kb. 40.000 Ft), az út és autópályadíjakat, a szállás költségét, valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval utazni. Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás közt az utazás költségeit. A túravezető utazását a résztvevők biztosítják.

Szállás  

Egy éjszaka a Hannoverhaus menedékházban.

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Nívó, vagy Top utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

Biztosítást itt tudok kötni.

Túravezetők  

Kádár Ferenc

Kádár Ferenc

47 éves vagyok, jelenleg Gödön lakom. Miskolcon születtem, és gyerekkorom óta szeretem a természetet. Mivel közel voltak a hegyek, így oda jártam rendszeresen. 1985-ben kezdtem barlangászni, és 1989-ben sziklát, majd kicsit később hegyet mászni. Kezdetben a Tátrába jártam, majd 25 évvel ezelőtt jutottam el először az Alpokba, ahol első túrának rögtön egy Mont Blanc téli keresztezést csináltam. Azóta több mint 70 alkalommal álltam 4000 m-es csúcson. Szeretek sziklát is mászni, kedvenceim a nagyobb falak, de a rövidebb, nehezebb utakat a kedvelem.

Pecsők István

Pecsők István

2002-ben kezdtem el mászni az olasz Júliai-Alpokban, ahol egy menedékházban a 'Rifugio Corsi'-ban dolgoztam. A hely 2,5 óra kapaszkodásra van a legközelebbi parkolótól, és paradicsom a sziklamászók számára. A ház üzemeltetője és barátai (barlangi mentők, hegyivezetők) voltak első oktatóim és mászótársaim. 10 év itt, egyre jobban elkötelezett a mászás iránt, kerestem a lehetőséget, hogy megosszam a benne talált örömömet és tapasztalataimat.
Itthon, már magyar nyelven a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudomyányi Karának Továbbképző Intézetében szereztem hegymászó/sziklamászó sportedzői képzettséget.

Képzettségek:
• Vizsgázott hegymászó
• Hegymászó sportedző - OKJ (Testnevelési Egyetem, 2011)
Tagja az alábbi szervezeteknek:
• Üveghegy Sportegyesület (ÜSE)
• Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium (MHOK)
• Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSz)
• Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

Turos Attila

Turos Attila

1973-ban születtem Siófokon, majd a pécsi egyetemi éveket követően Budapesten telepedtem le. Nős vagyok és egy 10 éves kisfiú apukája. Sportpályafutásom első 30 évében asztaliteniszeztem, majd néhány év hosszútáv és terepfutás után 2013-ban kezdtem hegyet, majd később sziklát mászni. Mászásaim elsősorban az Alpokra és a Tátrára korlátozódtak. Rendszeresen teljesítménytúrázom 20-50 km-es távokon, kül- és belföldön egyaránt.

Képzettségeim:

Alapfokú sziklamászó tanfolyam

Nyári magashegyi tanfolyam

Téli magashegyi tanfolyam

Jégmászó tanfolyam

Tagságaim:

MAHOE

JAMES

OeAV