Hívj minket!
+36 30 135 5898 

Alacsony-Tátra: Gyömbér-csúcs
1 nap

A 80 km hosszú, terebélyes vonulat a Kárpátok egyik legkiterjedtebb gyephavasi térszínű hegysége. A legdélibb Tátra-egységet szelíd csúcsok, széles hátak és hosszan kanyargó füves gerincekben végződő, messze nyúló lejtők jellemzik, melynek D-i lejtői füvesek, menedékesek, szelíd domborzatúak, az É-i oldalon azonban – elsősorban a Ny-i és a középső hegységrészben – meredek lejtők, nagy leszakadások, egyes helyeken komoly sziklafalak keretezik a gerincet. Ezen a napon az Alacsony-Tátra legmagasabb pontjára, a Gyömbér csúcsára teszünk túrát.

Túraprogram

Trangoska – Stefanika menedékház – Gyömbér-csúcs (2043 m) – Chopok (2024 m) Trangoska
Kiutazás egyénileg Magyarországról. (Budapest – Trangoska: 240 km, Miskolc – Trangoska: 170 km)
Találkozó 09.00 órakor Trangoska parkolójánál, ahonnan gyalog indulunk a Stefánika menedékház felé. A menedékházban rövid pihenőt tartunk, majd felmegyünk a ház fölött magasodó Gyömbér (Dumbier) 2043 méter magas csúcsára, amely az Alacsony-Tátra legmagasabb csúcsa. A csúcsról szép kilátás nyílik a Liptói havasok és a Magas-Tátra bérceire. Utunkat a hegység főgerincén keresztül folytatjuk a Chopok csúcsáig, ahol a Kamenná menedékházban megpihenünk, majd a sípályán lesétálunk a Trangoskán parkoló autóinkhoz.
Táv: kb. 11 km
Szintkülönbség: kb. 1200 m
Menetidő: kb. 8 óra
A túrát követően egyénileg történik a hazautazás Magyarországra.

Túra nehézsége  

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, napszemüveg, fényvédő krém, elsősegélycsomag, fejlámpa, kb. 25 literes hátizsák, túrabot.

Létszám

A túra indításához szükséges minimális létszám 7 fő, a maximális 15 fő.

Ár

25.000 Ft

Alacsony-Tátra: Gyömbér-csúcs
1 nap

Ár tartalmazza

A túravezetés díját és a vezető(k) utazással kapcsolatban felmerült költségeit.

Ár nem tartalmazza

Az utazás költségét oda-vissza (az üzemanyagköltség kb. 15.000.-Ft/autó), az esetleg felmerülő parkolási díjat, az étkezést és a biztosítást.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni. Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás közt az utazás költségeit.

Útvonaltervező:

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Nívó utasbiztosítását ajánljuk.

Biztosítást szeretnék kötni

Túravezető  

Pecsők István

Pecsők István

2002-ben kezdtem el mászni az olasz Júliai-Alpokban, ahol egy menedékházban a 'Rifugio Corsi'-ban dolgoztam. A hely 2,5 óra kapaszkodásra van a legközelebbi parkolótól, és paradicsom a sziklamászók számára. A ház üzemeltetője és barátai (barlangi mentők, hegyivezetők) voltak első oktatóim és mászótársaim. 10 év itt, egyre jobban elkötelezett a mászás iránt, kerestem a lehetőséget, hogy megosszam a benne talált örömömet és tapasztalataimat.
Itthon, már magyar nyelven a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudomyányi Karának Továbbképző Intézetében szereztem hegymászó/sziklamászó sportedzői képzettséget.

Képzettségek:
• Vizsgázott hegymászó
• Hegymászó sportedző - OKJ (Testnevelési Egyetem, 2011)
Tagja az alábbi szervezeteknek:
• Üveghegy Sportegyesület (ÜSE)
• Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium (MHOK)
• Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSz)
• Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

További információk

Térkép:
VKÚ 122, NÍZKE TATRY CHOPOK, 1: 50 000
VKÚ, NÍZKE TATRY TÁLE, 1:50 000

Irodalom:
Keszthelyi Ernő: Alacsony-Tátra turistakalauz