Hívj minket!
+36 30 135 5898 

Erdély, Tordaszentlászlótól - Gyimesekig
7 nap, 6 éjszaka, 7 nap terepjárózás.

Ezt a túránkat, túrázásra felkészített terepjáróval rendelkező társaságok számára szervezzük. Erdélybe a Gyimesekbe, Budapesttől a teljes túra hosszán 2.000km-t teszünk meg. Több mint tíz éves gyakorlattal rendelkező túravezetőnk, 16 éve Erdélyben, csodálatos helyekre, vezeti el terepjárósokat. A helyismeret és a terepjárós gyakorlat kényelmessé, biztonságossá teszi az egyébként izgalmas, kalandos kirándulásokat.

Az időjárást, a túrázók igényeit figyelembevéve, mindig újabb lehetőségekkel választjuk meg útvonalainkat. 

Facebookon itt találtok meg.

Túraprogram

1. nap: Találkozó a 4-es úton 69km-nél lévő MOL benzinkúton 8:30 órakor, indulás 9:00 órakor, út közben többször tartunk pihenőt ahol lehet még csatlakozni, vagy este a szálláson találkozunk. Együtt megyünk biharkeresztesi határátlépő felé, ott pénzváltás, útdíj vétel (ezt online is meglehet venni), majd tovább. Pihenő a királyhágón, majd felmegyünk a Pádis hegység észak-nyugati részére 1.500 méterre és sok földutas kirándulással érkezünk Tordaszentlászlóra, ahol az első napi szállásunk lesz. Ott várnak szép, meleg szobákkal és finom vacsorával.

2.nap: Másnap erdélyi időzóna szerint 9 órakor Indulunk, már kirándulva, út közbeni, székelyföldi érdekességek megtekintésével. Ebéd Énlakán lesz, ami a világörökség listáján is szerepel. Megérkezés délután a Gyimesekbe, a Muhosfürdő panzióba, ahol 4 éjszakát töltünk el.

3.-4.-5. nap: Innen csillagtúrában megyünk terepezni, napi 6-7 órát. Ha lesz igény éjszakai, extrém, vagy nagyobb túrákra, lesz rá lehetőség. Aki meg többet szeretne pihenni, számukra ott van még a gyógyvizes fürdő, 10 személyes dézsa, szauna is.

6.-7. nap: Hazafelé jövet még egy megálló, ahol lehet egyet aludni, szintén Tordaszentlászlón. Még felmegyünk a Madarasi Hargitára, megnézzük Székelyvarság érdekességeit, megállunk Korondon, ha belefér az időbe megtekintjük a Tordai-hasadékot is. Következő nap délelőtt kirándulunk autóinkkal a kalotaszegi régióban is. Ez hétfő délutáni hazaérkezéssel jár.

A Pünkösdi túránál, lehetőség van a Pünkösdi hétvégét a túra után Gyimesben tölteni (Csíksomlyói búcsún résztvenni). Kérem ha szeretnél tovább maradni a szálláson, időben jelezd felénk.

Túra nehézsége  

Átlagos terepjáróval teljesíthető, terepgumi szükséges. Átlagos gyakorlottság elég, ha kicsit nehezebb szakaszokra érkezünk, segítünk egymásnak az áthaladásban.

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Átlagos terepjáró, terepre való autógumi, időjárásnak megfelelő réteges öltözködés.

Autók közötti kommunikációhoz rádiót biztosítunk.

Létszám

Nagy létszámú csoportos túrát minimum 7 terepjáros jelentkezése esetén indul. Maximum 15 db autó lehet. Kisebb létszámú csoportokat 4 autótol előzetes megbeszélés alapján felárral indítunk.

Ár

120.000- Ft

Erdély, Tordaszentlászlótól - Gyimesekig
7 nap, 6 éjszaka, 7 nap terepjárózás.

Ár tartalmazza

Ár tartalmazza a túravezetést, teljes leszervezést. Túravezetéshez szükséges terepjáró karbantartás költségeit. A vezető(k) szállással kapcsolatban felmerült költségeit, a technikai felszerelés bérleti díját. Meglepetés ajándékokat. :)

Ár nem tartalmazza

Autót, autóval kapcsolatos kiadásokat, üzemanyagot, szállás, félpanziós étkezés árát, amit intézünk mindenkinek (190€ az 6 éjszaka félpanziós ellátással). Önállóan kell megkötni a biztosítást.

Fakultatív program: Megfelelő hóviszonyok esetén motoros szánozás Csíkrákosrol indulva kb. 3 óra idötartalom, 120€/szán. Gyakorlás ahol többen is lehet próbálgatni egy szánt, utána rövidebb 1-2 órás túra. Egy vagy két személyes szánokkal. 

Utazás  

Őnállóan, a találkozási helytől vezetett túraként.

Szállás  

Minden szállás szinvonalas panziókban van, félpanziós ellátással, bőséges reggeli és vagcsora. 

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Top, vagy a Top Extra utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

 

További információk

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt. Baleset, autó meghibásodása esetén, kártérítést nem kérhet.

Elállási, felmondási feltételek (lemondás, átjelentkezés) az oldalunkon a szerződésben megtalálható.

7 vagy 7 nél több autó jelentkezése esetén más időpontban is indítjuk ezt a túrát. Kisebb létszámú csoportokat 4 autótol előzetes megbeszélés alapján felárral indítunk.