Hívj minket!
+36 (70) 422 3709 

Erdély, Tordaszentlászlótól - Gyimesekig
Hat nap, öt éjszaka, öt nap terepjárózás.

Ezt a túránkat, túrázásra felkészített terepjáróval rendelkező társaságok számára szervezzük. Erdélybe a Gyimesekbe, Budapesttől a teljes túra hosszán 2.000km-t teszünk meg. Több mint tíz éves gyakorlattal rendelkező túravezetőnk, 16 éve Erdélyben, csodálatos helyekre, vezeti el terepjárósokat. A helyismeret és a terepjárós gyakorlat kényelmessé, biztonságossá teszi az egyébként izgalmas, kalandos kirándulásokat.

A tavaszi időjárást, a túrázók igényeit figyelembevéve, mindig újabb lehetőségekkel választjuk meg útvonalainkat. 

Túraprogram

1. nap: Találkozó a 4-es úton 69km-nél lévő MOL benzinkúton 8:00 órakor, indulás 8:30 órakor, út közben többször tartunk pihenőt ahol lehet még csatlakozni, vagy este a szálláson találkozunk. Együtt megyünk biharkeresztesi határátlépő felé, ott pénzváltás, útdíj vétel (ezt online is meglehet venni), majd tovább. Pihenő a királyhágón, majd felmegyünk a Pádis hegység észak-nyugati részére 1.500 méterre és sok földutas kirándulással érkezünk Tordaszentlászlóra, ahol az első napi szállásunk lesz. Ott várnak szép, meleg szobákkal és finom vacsorával.

2.nap: Másnap erdélyi időzóna szerint 9 órakor Indulunk, már kirándulva, út közbeni, székelyföldi érdekességek megtekintésével. Ebéd Énlakán lesz, ami a világörökség listáján is szerepel. Megérkezés délután a Gyimesekbe, a Muhosfürdő panzióba, ahol 4 éjszakát töltünk el.

3.-4.-5. nap: Innen csillagtúrában megyünk terepezni, napi 6-7 órát. Ha lesz igény éjszakai, extrém, vagy nagyobb túrákra, lesz rá lehetőség. Aki meg többet szeretne pihenni, számukra ott van még a gyógyvizes fürdő, 10 személyes dézsa, szauna is.

6.-7. nap: Hazafelé jövet fakultatív választható egy megálló, ahol lehet egyet aludni, szintén Tordaszentlászlón (ez + 30€ félpanzióval). Ebben az esetben még felmegyünk a Madarasi Hargitára, megnézzük Székelyvarság érdekességeit, megállunk Korondon, ha belefér az időbe megtekintjük a Tordai-hasadékot is. Következő nap délelőtt kirándulunk autóinkkal a kalotaszegi régióban is. Ez hétfő délutáni hazaérkezéssel jár.

Túra nehézsége  

Átlagos terepjáróval teljesíthető, terepgumi szükséges. Átlagos gyakorlottság elég, ha kicsit nehezebb szakaszokra érkezünk, segítünk egymásnak az áthaladásban.

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Átlagos terepjáró, terepre való autógumi, időjárásnak megfelelő réteges öltöszködés.

Autók közötti kommunikációhoz rádiót biztosítunk.

Létszám

Nagy létszámú csoportos túrát minimum 7 terepjáros jelentkezése esetén indul. Maximum 15 db autó lehet. Kisebb létszámú csoportokat 4 autótol előzetes megbeszélés alapján felárral indítunk.

Ár

75.000- Ft

Erdély, Tordaszentlászlótól - Gyimesekig
Hat nap, öt éjszaka, öt nap terepjárózás.

Ár tartalmazza

Ár tartalmazza a túravezetést, teljes leszervezést. Túravezetéshez szükséges terepjáró karbantartás költségeit. A vezető(k) szállással kapcsolatban felmerült költségeit, a technikai felszerelés bérleti díját. Meglepetés ajándékokat. :)

Ár nem tartalmazza

Autót, autóval kapcsolatos kiadásokat, üzemanyagot, szállás, félpanziós étkezés árát, amit intézünk mindenkinek (150€ az 5 éjszaka félpanziós ellátással). Önállóan kell megkötni a biztosítást.

Utazás  

Őnállóan, a találkozási helytől vezetett túraként.

Szállás  

Minden szállás szinvonalas panziókban van, félpanziós ellátással, bőséges reggeli és vagcsora. 

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Top, vagy a Top Extra utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

 

További információk

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt. Baleset, autó meghibásodása esetén, kártérítést nem kérhet.

Elállási, felmondási feltételek (lemondás, átjelentkezés) az oldalunkon a szerződésben megtalálható.

7 vagy 7 nél több autó jelentkezése esetén más időpontban is indítjuk ezt a túrát. Kisebb létszámú csoportokat 4 autótol előzetes megbeszélés alapján felárral indítunk.