Hívj minket!
+36 30 135 5898 

Garda-tó via ferrata
5 nap

A Garda-tó, mely Olaszország legnagyobb tava, Verona, Brescia és Trento tartomány területén helyezkedik el. A Garda-tótól pár kilométerre található a mediterrán klímájú, hangulatos óvárossal rendelkező Arco városa, melynek 126 m magas sziklán álló vára a X. században épült. E római kori település környéke a sziklamászók paradicsoma, így a számtalan mennyiségű túrafelszerelést árusító bolt mellett nem véletlen, hogy itt található Európa legnagyobb mesterséges mászófala is. A Garda-tónál azonban a kikapcsolódásra és sportolásra vágyók nemcsak a sziklamászás, hanem a via ferrata, a kerékpározás, a vitorlázás és a siklóernyőzés iránti szenvedélyüknek is hódolhatnak.

Túraprogram

1. nap:
Egyéni kiutazás Magyarországról. (Budapest – Arco: kb. 930 km)
Találkozó 18.00-19.00 óra között a város mellett található Camping Arco bejárata előtt.
Szálláshelyünk a kempingben (sátorban) lesz, ahol négy éjszakát fogunk eltölteni.

2. nap:
Sentiero attrezzato dei Colodri (Monte Colodri, 395 m)
Reggel indulunk, és a kemping közelében kezdődő Sentiero attrezzato dei Colodri via ferratán felmegyünk a Monte Colodri 395 méterescsúcsára, majd innen kb. 1 óra alatt visszasétálunk a kempingbe. Út közben lehetőségünk lesz megtekinteni az óvárost és az arcoi várat is.
Szintemelkedés: 280 m, ebből 200 m ferratán
Menetidő: kb. 2-3 óra

Sentiero attrezzato "Rio Sallagoni" (Castel Drena, 380 m)
Délben érkezünk vissza szálláshelyünkre, majd a pihenőt követő rövid autózás után érünk a kempingtől kb. 8 km-re található Drena parkolójába. Az út a ferrata beszállásáig 15 perc, ezt követően a ferrata kb. 1-2 órát vesz igénybe a drenai várig, innen pedig egy ösvényen megtéve 30 perc távolságra van a parkoló.
Szintemelkedés: 210 m, ebből 190 m ferratán
Menetidő: kb. 2-3 óra

3. nap:
Via dell' Amicizia (Cima SAT, 1246 m)
Járműveinkkel reggel indulunk szálláshelyünkről, és kb. 20 percnyi autózást követően érkezünk a kempingtől 15 km-re található Riva del Garda város parkolójába. Innen gyalog folytatjuk utunkat. A parkolótól a ferrata beszállása kb. 1 óra 30 perc. A ferratán kb. 3 órát töltünk, majd, miután elértük a Cima SAT 1246 méteres csúcsát, a lejöveteli úton kb. 3 óra alatt ereszkedünk vissza autóinkhoz.
Szintemelkedés: 1160 m, ebből 640 m ferratán
Menetidő: kb. 7-8 óra

4. nap: Két program közül lehet választani (a résztvevők erőnléte és a többség kívánsága alapján):

A. Sent. attr. Fausto Susatti (Cima Capi, 909 m), Sent. attr. Mario Foletti, Sentiero dei Camminamenti
A kempingből reggel indulunk, majd autóinkat Biacessa település pakolójában hagyjuk, és gyalog folytatjuk utunkat. A ferrata beszállását egy gyalogösvényen kb. 1-1,5 óra alatt érjük el. Ezután a biztosított szakaszon kb. 1 óra alatt jutunk fel a Cima Capi 909 méteres csúcsára, ahonnan gyönyörű panoráma fogad minket. A csúcsról ösvényen és a Sent. attr. Mario Foletti ferratán jövünk le, majd rövid kitérőt teszünk a Sentiero dei Camminamenti ferratán, amely végig első világháborús katonai útvonalon halad, így megcsodálhatjuk az alagutakat, barlangokat, háborús bunkereket és védfalakat.
Szintemelkedés: kb. 700 m
Menetidő: kb. 5-6 óra

B. Via ferrata "Che" Guevara (Monte Casale, 1632 m)
Szálláshelyünkről a reggeli órákban indulunk, majd autóinkat Pietramurata település parkolójában hagyjuk, ahonnan gyalog folytatjuk utunkat. Az út a ferrata beszállásáig 30 perc, a „Che" Guevara via ferrata a Monte Casale 1632 méteres csúcsáig kb. 5 óra, a lejövetel pedig ösvényen kb. 2 óra 30 perc a parkolóig.
Szintemelkedés: 1410 m, ebből 1250 m ferratán
Menetidő: kb. 8 óra

5. nap:
A reggeli sátorbontás és összepakolás után egyénileg utazunk haza Magyarországra.

Az időjárás és a résztvevők erőnlétének függvényében a túrák sorrendisége változhat!

Túra nehézsége  

Sentiero attrezzato dei Colodri (C), Sentiero attrezzato „Rio Sallagoni" (D), Via dell' Amicizia (C), Sentiero attr. Fausto Susatti (B), Sent. attr. Mario Foletti (B), Sentiero dei Camminamenti (A/B), Via ferrata „Che" Guevara (C)

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, napszemüveg, fényvédő krém, fejlámpa, kb. 25 literes hátizsák, túrabot, hálózsák, derékalj, sátor.
Technikai felszerelés: via ferrata felszerelés (sisak, beülő, klettersteig szett).

A szükséges technikai felszerelést mi biztosítjuk a túra során!

Létszám

A túra indításához szükséges minimális létszám 5 fő, a maximális 7 fő.

Ár

63.000 Ft

Garda-tó via ferrata
5 nap

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját, a vezető(k) utazással és szállással kapcsolatban felmerült költségeit, valamint a via ferrata felszerelés bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

Az utazást oda-vissza (az üzemanyagköltség /Budapest – Arco – Budapest: kb. 1900 km/, és az autópályadíj összesen kb. 59.000 Ft/autó) és az esetlegesen felmerülő parkolási díjat. A szállás költségét, amely 4 éj x 15 EUR/fő, a várbelépők árát (kb. 6 EUR), valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni (Budapest – Arco: kb. 930 km). Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás közt az utazás költségeit.

Útvonaltervező:

Szállás  

4 éjszaka Arco város mellett található „Camping Arco" nevű kempingben, saját sátrainkban. A kemping területén tiszta és kulturált vizesblokk található. Internet és WIFI hozzáférés, valamint mosási és szárítási lehetőség is van, amit külön térítés ellenében használhatunk. A kemping rendelkezik úszómedencével, egy kis élelmiszer üzlettel és étteremmel.

Az általunk feltüntetett szálláslehetőség csak ajánlás, attól színvonalasabb szállást is választhatsz, ebben az esetben azonban a szállásfoglalást egyedi igényeidnek megfelelően már Neked kell intézned. A lényeg, hogy a találkozási ponton a kiírás, vagy a túravezetővel egyeztetett időpontban ott legyél.

Időjárás

Aktuális időjárás.

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Nívó utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

Sport-Extra biztosítást szeretnék kötni

Túravezető  

Pecsők István

Pecsők István

2002-ben kezdtem el mászni az olasz Júliai-Alpokban, ahol egy menedékházban a 'Rifugio Corsi'-ban dolgoztam. A hely 2,5 óra kapaszkodásra van a legközelebbi parkolótól, és paradicsom a sziklamászók számára. A ház üzemeltetője és barátai (barlangi mentők, hegyivezetők) voltak első oktatóim és mászótársaim. 10 év itt, egyre jobban elkötelezett a mászás iránt, kerestem a lehetőséget, hogy megosszam a benne talált örömömet és tapasztalataimat.
Itthon, már magyar nyelven a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudomyányi Karának Továbbképző Intézetében szereztem hegymászó/sziklamászó sportedzői képzettséget.

Képzettségek:
• Vizsgázott hegymászó
• Hegymászó sportedző - OKJ (Testnevelési Egyetem, 2011)
Tagja az alábbi szervezeteknek:
• Üveghegy Sportegyesület (ÜSE)
• Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium (MHOK)
• Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSz)
• Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

További információk

Csoportoknak (minimum 6 fő) megállapodás alapján más időpontban is indítjuk a via ferrata túrát.

Irodalom:
Klettersteig-Atlas, Band 1: Italien West (2008., Schall-Verlag)
Christjan Ladurner: Klettersteige für Einsteiger (Südtirol-Dolomiten-Gardasee)