Hívj minket!
+36 30 135 5898 

Salzkammerguti panoráma Klettersteig
3 nap

Ausztria talán egyik legszebb és legváltozatosabb része Salzkammergut, melyet 3 hegység, 76 tó, és több évszázados hagyományok alkotnak. A Salzburg, Felső-Ausztria és Stájerország határán elterülő vidék a nevét eredetileg az itt bányászott „fehér aranyról", a sóról kapta, melyet emberemlékezet óta itt bányásznak. A térség egyaránt kínál kikapcsolódást a kultúra, a természet és a sportok szerelmeseinek.
A térség legnagyobb tava az Attersee, melynek csodás hátteret fest az Attersee és a Traunsee között elterülő Höllengebierge és a Schafberg a tó dél-keleti részén. Tőle keletre található a sekély Mondsee, mely nyáron a fürdőzők egyik kedvence, hisz akár 25-27 fokig is felmelegszik. Túránk e két tó partján halad, így ezek szinte a lábunk alatt lesznek. Bár a túra nem a legmagasabb hegyekben vezet, hosszúsága és kitettsége miatt komoly kihívást jelent, mindezek mellett pedig jó időben pompás látvány fog a szemünk elé tárulni. A túrát olyanoknak ajánljuk, akik már vettek részt könnyebb klettersteig túrán és szeretnék magukat komolyabb falakon is kipróbálni.

Túraprogram

1. nap: Egyéni kiutazás Magyarországról (kb. 500 km, 5-6 óra), indulás kb. 9 órakor.
Érkezés Weißenbach am Atterseebe 15 óra körül, ahol a helyi kempingben (sátor)tábort állítunk, majd fakultatívan elkirándulunk a Nixenfall nevű, kb. 60 m magas vízeséshez, melyet körülbelül egy óra kényelmes sétálással érünk el. Este egy kötetlen beszélgetésben átbeszéljük a legfontosabb technikai és biztonsági tudnivalókat.


2. nap: Reggeli után még a táborban felszerelést ellenőrzünk, majd kb. 8:30-kor autóba szállunk és kb. 20 perces úttal elérünk a Drachenwand (Sárkányfal) lábánál található vendéglő parkolójába, ahonnan fél órás sétával érjük el a beszállót, ahol magunkra vesszük a felszerelést és nekiindulunk a Sárkány (Drachenwand Klettersteig – C/D) leküzdésének, melynek során közel 400 m szintkülönbséget fogunk legyűrni 2-2,5 óra alatt. Az út során egy 200 méter magasságban kifeszített függőhíd is tesztelni fogja a bátorságunkat. Az utunk tetején 1060 méter magasan a csúcskeresztnél elfogyasztott csúcscsokit követően még belenézünk a sárkány szemébe, majd kb 1,5 óra alatt visszaérünk az autókhoz. A túra után időjárás függvényében fakultatív fürdőzés vagy kirándulás következik a környéken, melynek során meglátogathatjuk Bad Ischlt, Sissy hercegnő egyik kedvelt üdülőhelyét, vagy akár a világörökség részét képező Hallstattot is.


3. nap: Reggeli után sátrat bontunk, majd ellenőrizzük egymás felszerelését, majd 8 óra körül útnak indulunk, hogy az Attersee Klettersteig Mahdlgupf (D) beszállójához vezető út kb. 350 m szintkülönbségének megtételével kicsit bemelegítsünk az előttünk álló 600 méter szintkülönbséget jelentő vasalt útra, mely a Mahdlgupf csúcsra (1261 m) visz fel minket, majd a Schobersteinen (1037 m) át egy szép gerinctúrán visszasétálunk a táborhoz. Az út 5-6 órát fog igénybe venni. A táborba visszaérve búcsút mondunk a tónak és hazafelé vesszük az irányt, de fakultatívan még érdemes meglátogatni Gmundent a Traunseenél, mely a régen népszerű Kastélyszálló sorozatnak adott csodás hátteret.

Túra nehézsége  

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, kamásli, túrabakancs, napszemüveg, fényvédő krém, elsősegély csomag, fejlámpa, 35 literes hátizsák, túrabot.
Technikai felszerelés (sisak, beülő, jégcsákány, hágóvas, 2 db HMS karabiner, 4 db szóló karabiner, 1 db ereszkedő és/vagy biztosító eszköz, 1 db jégcsavar, varrott Dyneema hevederek és kötélgyűrűk, kötél, stb.).

A szükséges technikai felszerelést igény esetén mi biztosítjuk a túra során!

Létszám

A túra indításához szükséges minimális létszám 4 fő, a maximális 6 fő.

Ár

75.000,- Ft

Salzkammerguti panoráma Klettersteig
3 nap

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját, a vezető(k) szállással kapcsolatban felmerült költségeit, a technikai felszerelés bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

A túravezető és a résztvevő(k) kiutazását (az üzemanyagköltség /Budapest – Kals – Budapest: kb. 1400 km/ és az autópályadíjak összesen kb. 55.000 Ft/autó), az esetlegesen felmerülő fizetős út díját (5,50 EUR/autó), a szállás költségeit (összesen 54 EUR/fő), valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni (Budapest – Villach – Lienz – Kals – Lucknerhaus: kb. 700 km). Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás közt az utazás költségeit.

Útvonaltervező:

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Top, vagy a Top Extra utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

Sport-Extra biztosítást szeretnék kötni

Túravezetők  

Pecsők István

Pecsők István

2002-ben kezdtem el mászni az olasz Júliai-Alpokban, ahol egy menedékházban a 'Rifugio Corsi'-ban dolgoztam. A hely 2,5 óra kapaszkodásra van a legközelebbi parkolótól, és paradicsom a sziklamászók számára. A ház üzemeltetője és barátai (barlangi mentők, hegyivezetők) voltak első oktatóim és mászótársaim. 10 év itt, egyre jobban elkötelezett a mászás iránt, kerestem a lehetőséget, hogy megosszam a benne talált örömömet és tapasztalataimat.
Itthon, már magyar nyelven a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudomyányi Karának Továbbképző Intézetében szereztem hegymászó/sziklamászó sportedzői képzettséget.

Képzettségek:
• Vizsgázott hegymászó
• Hegymászó sportedző - OKJ (Testnevelési Egyetem, 2011)
Tagja az alábbi szervezeteknek:
• Üveghegy Sportegyesület (ÜSE)
• Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium (MHOK)
• Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSz)
• Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

Szabolcs Zoltán

Szabolcs Zoltán

A hegyek már gyerekkorom óta izgatták a fantáziám, így igyekeztem amint lehetett el is jutni oda, de ténylegesen csak 2003-ban kezdtem el aktívan foglalkozni a mászással. Kezdetben fal- és szikla-, majd a magashegyek megmászásával is megismerkedtem és szerelembe estem. Kezdetben elsősorban az osztrák Alpok sziklafalait vettem célba, de aztán a magasabb régiókban is kipróbáltam magam Ausztria, Olaszország, Svájc, Franciaország 3-4 ezres csúcsain, sokat tanulva a sikerekből és még többet a kudarcokból. Közben elvégeztem a megfelelő tanfolyamokat, hogy vizsgázott hegymászó legyek.

Turos Attila

Turos Attila

1973-ban születtem Siófokon, majd a pécsi egyetemi éveket követően Budapesten telepedtem le. Nős vagyok és egy 10 éves kisfiú apukája. Sportpályafutásom első 30 évében asztaliteniszeztem, majd néhány év hosszútáv és terepfutás után 2013-ban kezdtem hegyet, majd később sziklát mászni. Mászásaim elsősorban az Alpokra és a Tátrára korlátozódtak. Rendszeresen teljesítménytúrázom 20-50 km-es távokon, kül- és belföldön egyaránt.

Képzettségeim:

Alapfokú sziklamászó tanfolyam

Nyári magashegyi tanfolyam

Téli magashegyi tanfolyam

Jégmászó tanfolyam

Tagságaim:

MAHOE

JAMES

OeAV

További információk

Takálkozás a túraindító levélben megadott túravezetővel pontosítva, a Weißenbach am Atterseebe  kemoingnél 15 órakor.