Hívj minket!
+36 30 135 5898 

TrekWolf csapat

A hegyek mindig is izgatták az emberek képzeletét. Számos legenda és hiedelem övezi őket, így még inkább elérhetetlennek tűnnek a halandók számára. Csapatunk (melynek tagjai több éves túravezetői múlttal rendelkező alpinisták) abban nyújt segítséget, hogy tapasztalatainkat megosszuk a kevésbé tapasztaltakkal, azokkal, akik érdeklődnek a hegymászás iránt, szeretnék valahogy elkezdeni, de nincs meg a megfelelő képzettségük, jártasságuk ehhez a sporthoz, vagy rendelkeznek a megfelelő képzettséggel, de a tapasztalat, esetleg a mászótárs hiánya miatt nem éreznek magukban akkora elszántságot, hogy elinduljanak. Ezáltal tesszük lehetővé, hogy a hegyek számukra is elérhetővé váljanak.

Túráink vezetése során a szakmai kritériumokat igyekszünk közelíteni a nemzetközi (UIAGM) előírásokhoz, így például a legkisebb létszámú csoporttal indulunk útnak, hogy ezáltal is a lehető legbiztonságosabb és legeredményesebb legyen a hegymászás.
Túravezetőink teljes mértékben felelősséget vállalnak a csoportjukért, az ügyfelek helyett hozzák a döntéseket, és felelősek a biztonságukért. Az ő feladatuk, hogy elősegítsék a csoport számára a cél biztonságos elérését.
Túravezetőink ugyanakkor nem idegenvezetők, hanem hegymászó- és gyalogtúrák vezetői, akiknek munkája során a hegyi vezetés az elsődleges feladat, képzettségük és tapasztalatuk is elsősorban erre irányul.

Mi az ügyfeleink számára egy olyan hegyi vezetőt garantálunk, aki még nehéz körülmények között is helyes döntéseket hoz, hogy mindenki biztonságosan visszajusson a völgybe.
Mindemellett azonban tudnunk kell azt is, ha hegyi sportokat űzünk, tudatosan bizonyos kockázatot vállalunk. Teljes biztonságban csak akkor lehetünk, ha a hegymászásról teljesen lemondunk.

Túravezetők

Turos Attila

Turos Attila

1973-ban születtem Siófokon, majd a pécsi egyetemi éveket követően Budapesten telepedtem le. Nős vagyok és egy 10 éves kisfiú apukája. Sportpályafutásom első 30 évében asztaliteniszeztem, majd néhány év hosszútáv és terepfutás után 2013-ban kezdtem hegyet, majd később sziklát mászni. Mászásaim elsősorban az Alpokra és a Tátrára korlátozódtak. Rendszeresen teljesítménytúrázom 20-50 km-es távokon, kül- és belföldön egyaránt.

Képzettségeim:

Alapfokú sziklamászó tanfolyam

Nyári magashegyi tanfolyam

Téli magashegyi tanfolyam

Jégmászó tanfolyam

Tagságaim:

MAHOE

JAMES

OeAV

Héjja Bálint

Héjja Bálint

Bálint gyerekkorában ismerkedett meg a hegyi sportokkal. Kezdetben a Magas-Tátra szikla-falait vette célba. Ezt követték a különböző kihívások az Alpokban és a Kaukázusban. Vizsgázott hegymászó, képzett hegymászó és sí oktató, valamint 2013 óta foglalkozik hegyivezetéssel.

Kádár Ferenc

Kádár Ferenc

47 éves vagyok, jelenleg Gödön lakom. Miskolcon születtem, és gyerekkorom óta szeretem a természetet. Mivel közel voltak a hegyek, így oda jártam rendszeresen. 1985-ben kezdtem barlangászni, és 1989-ben sziklát, majd kicsit később hegyet mászni. Kezdetben a Tátrába jártam, majd 25 évvel ezelőtt jutottam el először az Alpokba, ahol első túrának rögtön egy Mont Blanc téli keresztezést csináltam. Azóta több mint 70 alkalommal álltam 4000 m-es csúcson. Szeretek sziklát is mászni, kedvenceim a nagyobb falak, de a rövidebb, nehezebb utakat a kedvelem.

Tóth Tamás

Tóth Tamás

Tamás 1957-ben született, három nagykorú gyermek édesapja. Közel 20 éve - ha csak teheti - minden idejét a falon tölti. Ennek is köszönhető, hogy fiatalokat megszégyenítő vitalitással rendelkezik. Tamás több nehéz technikai mászást hajtott végre az Alpokban és a Magas-Tátrában, Sappadán pedig már szinte valamennyi jégutat megmászta. Alpesi mászásoknál, valamint a sziklamászó és jégmászó programjainknál találkozhatsz vele.

Képzettségek:

 • Vizsgázott hegymászó
 • Hegymászó sportedző - OKJ (Testnevelési Egyetem, 2012) 
 • Ipari alpinista (IRATA Level 1, 2013)

Tagja az alábbi szervezeteknek:

 • Bükki Nemzeti Park (polgári természetőr)
 • Hámori Szikla- és Jégmászó Sportegyesület (HSzJSE)
 • Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium (MHOK)
 • Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSz)
 • Slovensky horolezecky spolok JAMES
 • Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

Elérhetőség:

Fülöp Tibor

Fülöp Tibor

1971-ben születtem. Síelni 6, barlangászni 9 éves koromban kezdtem el, hegymászással 11 éves korom óta foglalkozom. 1987-től hegymászó oktatóként tevékenykedtem nyári és téli alapfokú, valamint magashegyi sziklamászó tanfolyamokon. Tagja voltam az expedíciós (1989-1992) és a sportmászó (1992) válogatott keretnek. Expedíciót vezettem (1989. Pamír), részt vettem a II. Magyar Tien-san Expedícióban (1990) és indultam sportmászó Világ Kupa futamon is (1992. Zürich). Emlékezetes túráim közé tartozik a Mont Blanc téli keresztezése 1989-ben és 1992-ben, valamint a Pallavicini-folyosó szóló mászása 1991 nyarán.

Képzettségek:

 • alapfokú hegymászó tanfolyam
 • alapfokú téli magashegyi tanfolyam
 • alapfokú barlangász tanfolyam
 • vízjégmászó tanfolyam
 • trepnis tanfolyam
 • lavinamentő tanfolyam
 • középfokú túravezető
 • sportrekreációs sportoktató
Motajcsek Tamás

Motajcsek Tamás

Tamás 1977-ben született Siófokon, nős, két kisfiú édesapja. 10 éves kora óta rendszeresen túrázik. Először a hazai ösvényeket rótta, így nagyrészt végigjárta az Országos Kéktúrát is, majd kicsit magasabb hegyekre „evezve" a Tátra és az Alpok következett. Élete egyik meghatározó élménye másfél éves észak-amerikai tartózkodása volt, mely során végigjárta az USA nyugati felének nemzeti parkjait. Azon belül is szoros érzelmi szálak fűzik a Yosemite Nemzeti Parkhoz (Kalifornia), ahova a másfél év során tizennyolcszor is visszalátogatott, és keresztül-kasul bejárta ösvényeit. Tamással elsősorban a via ferrata és gyalogtúra programoknál találkozhatsz.

Képzettségek:

 • Középfokú túravezetői vizsga (2011)
 • Vizsgázott hegymászó (MHSSz) 
 • Elsősegélynyújtó tanfolyam (EFR CPR és First Aid)

Tagja az alábbi szervezeteknek:

 • Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSz)
 • Magyar Hegymászó Oktatók Egyesülete (MAHOE)
 • Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

Elérhetőség:

Barthalis Szabolcs

Barthalis Szabolcs

Nevem Barthalis Szabolcs, 1971-ben születtem Erdélyben. Kisgyerek korom óta a hegyek között, a természetben érzem igazán otthon magam. Tíz éve rendszeresen járom a hegyeket, pár évig voltam az EKE tagja, ma már többnyire egyedül vagy barátaimmal barangolok oda, ahol eláraszt a természet békéje. Szeretném mindezt megmutatni neked, megosztani veled és elkalauzolni téged e varázslatos helyekre.
Első nagyobb túrám 2009-ben volt a Mont Blanc-on, majd ezt követte sorban a téli teljes Királykő-gerinc; a téli Fogaras-gerinc;majd a Bucegi-Királykő 1-es, 2-es, 3-as nehézségi fokú völgy- és gerincmászások. 2012-ben a nyári Fogaras-gerincen a Hazajárók stábjának túravezetője voltam, azóta számos forgatásra elkísérem őket. Gyerekkorom óta biciklizem, olyannyira, hogy nagyon sokszor „túráztam" már biciklivel is a Kárpátokban.
„Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé." (Edward Abbey)

Pecsők István

Pecsők István

2002-ben kezdtem el mászni az olasz Júliai-Alpokban, ahol egy menedékházban a 'Rifugio Corsi'-ban dolgoztam. A hely 2,5 óra kapaszkodásra van a legközelebbi parkolótól, és paradicsom a sziklamászók számára. A ház üzemeltetője és barátai (barlangi mentők, hegyivezetők) voltak első oktatóim és mászótársaim. 10 év itt, egyre jobban elkötelezett a mászás iránt, kerestem a lehetőséget, hogy megosszam a benne talált örömömet és tapasztalataimat.
Itthon, már magyar nyelven a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudomyányi Karának Továbbképző Intézetében szereztem hegymászó/sziklamászó sportedzői képzettséget.

Képzettségek:
• Vizsgázott hegymászó
• Hegymászó sportedző - OKJ (Testnevelési Egyetem, 2011)
Tagja az alábbi szervezeteknek:
• Üveghegy Sportegyesület (ÜSE)
• Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium (MHOK)
• Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSz)
• Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

Szabolcs Zoltán

Szabolcs Zoltán

A hegyek már gyerekkorom óta izgatták a fantáziám, így igyekeztem amint lehetett el is jutni oda, de ténylegesen csak 2003-ban kezdtem el aktívan foglalkozni a mászással. Kezdetben fal- és szikla-, majd a magashegyek megmászásával is megismerkedtem és szerelembe estem. Kezdetben elsősorban az osztrák Alpok sziklafalait vettem célba, de aztán a magasabb régiókban is kipróbáltam magam Ausztria, Olaszország, Svájc, Franciaország 3-4 ezres csúcsain, sokat tanulva a sikerekből és még többet a kudarcokból. Közben elvégeztem a megfelelő tanfolyamokat, hogy vizsgázott hegymászó legyek.