Hívj minket!
+36 30 135 5898 

Sziklamászás Peilsteinben
3 nap

A Wienerwald-ban található Peilstein több száz jól biztosított sziklamászó útjával egy igazi mászóparadicsom. A kb. 850 útból a kezdő és haladó sziklamászó egyaránt megtalálja a neki megfelelő nehézségű mászóutat, és emellett a környék legnagyobb mászóiskolája is itt van. A peilsteini mészkősziklák Bécstől alig egy órányira találhatók. Megközelítés autóval: Holzschlag parkolójához Bécs felől az A21-es autópályáról a Mayerling-leágazásnál térünk le, illetve St. Pölten felől az Alland-leágazásnál, majd Alland keleti végénél lekanyarodunk Baden/Helenental felé, és megyünk tovább Mayerlingig. Itt jobbra kanyarodunk Weissenbach és Maria Raisenmarkt felé. Kb. 2 km-re Maria Reisenmarkt után (Schwarzenseerhofnál, röviddel Holzschlag első épületein túl) jobbra ágazik az aszfaltút (zsákutca) Holzschlag felé, melyen 2 km-t megyünk egészen a kis házcsoportig, ahol bal oldalon van a nagy parkoló.

Túraprogram

Kis csoportos (1-2 fő) sziklamászás II-VI. fokozat között Peilsteinben.

Időpontja:
Telefonon vagy e-mail-ben történő előzetes megállapodás szerint.

1. nap:
Egyéni kiutazás Magyarországról (Budapest – Peilstein: kb. 280 km).
Találkozó 19.00-20.00 óra között Holzschlag parkolójában.
Miután mindenki megérkezett elfoglaljuk táborhelyünket, és felállítjuk sátrainkat, amelyekben egymás után két éjszakát fogunk eltölteni. Az estét tábortűz melletti ismerkedéssel és a felszerelések tanulmányozásával töltjük.

2. nap:
10.00-12.00 és 13.00-16.00 óra között sziklamászás. Este tábortűz mellett néhány sör társaságában megbeszéljük aznapi élményeinket.

3. nap:
Sátorbontást követően 09.00-12.00 és 13.00-15.00 óra között sziklamászás. A délutáni órákban egyénileg utazunk haza.

Túra nehézsége  

Sziklamászás: II-VI. fokozat között

A sziklamászáshoz átlagos kondíció és lehetőleg szédülésmentesség szükséges. A kezdő és haladó sziklamászó egyaránt megtalálja itt a neki megfelelő nehézségű utat, melynek rövid szintfelmérést követően lehet nekikezdeni II-VI. fokozat között. A kevésbé tapasztaltak felsőbiztosítással, illetőleg alacsonyabb fokozatú utakat fognak mászni. Naponta kb. 5-6 órát fogsz sziklamászással tölteni, melynek intenzitása csak Tőled függ.
Az elvégzett alapfokú sziklamászó tanfolyam előnyt jelent.

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, mászócipő, napszemüveg, fényvédő krém, elsősegély csomag, fejlámpa, kb. 35 literes hátizsák, túrabot.
Sziklamászó felszerelés (sisak, beülő, karabinerek, ékek, slingek, biztosító-, és ereszkedő eszköz /lapka/, kötél, kötélgyűrűk, hevederek, stb.).

A technikai felszerelést mi biztosítjuk a túra során!

Létszám

A minimális létszám 4 fő, a maximális 6 fő.

Ár

38.000 Ft

Sziklamászás Peilsteinben
3 nap

Ár tartalmazza

A vezető(k) díját, az utazással és szállással kapcsolatban felmerült költségeit, valamint a technikai felszerelés bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

Az utazást oda-vissza (az üzemanyagköltség /Budapest – Peilstein – Budapest: kb. 560 km/ és az autópályadíjak összesen kb. 20.000.-Ft/autó), az esetlegesen felmerülő parkolások díját, a szállás költségeit (összesen kb. 40 EUR/fő, de sátorban ingyenes), valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni. Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás közt az utazás költségeit.

Útvonaltervező:

Szállás  

2 éjszaka sátorban, igény szerint menedékházban (Peilsteinhaus)

A menedékház rendelkezik étteremmel, ahol reggelizhetünk és vacsorázhatunk.

Az általunk feltüntetett szálláslehetőség csak ajánlás, attól színvonalasabb szállást is választhatsz, ebben az esetben azonban a szállásfoglalást egyedi igényeidnek megfelelően már Neked kell intézned. A lényeg, hogy a találkozási ponton a kiírás, vagy a túravezetővel egyeztetett időpontban ott legyél.

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Nívó, vagy Top utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

Sport-Extra biztosítást szeretnék kötni

Túravezetők  

Pecsők István

Pecsők István

2002-ben kezdtem el mászni az olasz Júliai-Alpokban, ahol egy menedékházban a 'Rifugio Corsi'-ban dolgoztam. A hely 2,5 óra kapaszkodásra van a legközelebbi parkolótól, és paradicsom a sziklamászók számára. A ház üzemeltetője és barátai (barlangi mentők, hegyivezetők) voltak első oktatóim és mászótársaim. 10 év itt, egyre jobban elkötelezett a mászás iránt, kerestem a lehetőséget, hogy megosszam a benne talált örömömet és tapasztalataimat.
Itthon, már magyar nyelven a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudomyányi Karának Továbbképző Intézetében szereztem hegymászó/sziklamászó sportedzői képzettséget.

Képzettségek:
• Vizsgázott hegymászó
• Hegymászó sportedző - OKJ (Testnevelési Egyetem, 2011)
Tagja az alábbi szervezeteknek:
• Üveghegy Sportegyesület (ÜSE)
• Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium (MHOK)
• Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSz)
• Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

Tóth Tamás

Tóth Tamás

Tamás 1957-ben született, három nagykorú gyermek édesapja. Közel 20 éve - ha csak teheti - minden idejét a falon tölti. Ennek is köszönhető, hogy fiatalokat megszégyenítő vitalitással rendelkezik. Tamás több nehéz technikai mászást hajtott végre az Alpokban és a Magas-Tátrában, Sappadán pedig már szinte valamennyi jégutat megmászta. Alpesi mászásoknál, valamint a sziklamászó és jégmászó programjainknál találkozhatsz vele.

Képzettségek:

  • Vizsgázott hegymászó
  • Hegymászó sportedző - OKJ (Testnevelési Egyetem, 2012) 
  • Ipari alpinista (IRATA Level 1, 2013)

Tagja az alábbi szervezeteknek:

  • Bükki Nemzeti Park (polgári természetőr)
  • Hámori Szikla- és Jégmászó Sportegyesület (HSzJSE)
  • Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium (MHOK)
  • Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSz)
  • Slovensky horolezecky spolok JAMES
  • Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

Elérhetőség:

További információk

A túra indulási időpontja az április - október közötti időszakban várható.

A program a kiírásban feltüntetett minimális létszám meglétét követően a csoporttal egyeztetett időpontban indul.
A csoportlétszám megléte esetén a „Kapcsolat" menüpont alatt tudtok egyedi időpontot kérni, amit célszerű indulás előtt legalább 3 héttel megtenni, különben nem biztos, hogy az általatok kért időpontra főszezonban garantálni tudunk szabad túravezetőt, illetve előfordulhat, hogy a programban ajánlott menedékházban vagy panzióban a zsúfoltság miatt már nem lehet szállást foglalni.
A csoport szervezőjének kínált egyedi kedvezményünkről bővebben itt olvashatsz.

Térkép:
ÖK 57 Neulengbach; F&B WK 011 Wienerwald

Irodalom:
Peilstein Kletterführer