Hívj minket!
+36 30 135 5898 

ALBÁNIA - Felfedezzük a Balkán gyöngyszemét.
9 nap, 8 élyszaka, 7 nap terepjárózás

Ezt a túránkat, túrázásra felkészített terepjáróval rendelkező társaságok számára szervezzük.

Sokéves tapasztalattal rendelkező túravezetőink kalauzolásával megismerheted Albánia Nemzeti Parkjait, hegyvidékeit, a természet érintetlen szépségét. Egyúttal kipróbálhatod vezetési tudásodat a néha kihívást jelentő off-road útvonalakon. Megismerkedhetsz az albán emberek egyedülálló vendégszeretetével, történelmével, kultúrájával, a térségek gasztronómiájával.

Albániát egyszerre sok lenne bejárni, ezért két részre bontottuk. Tavasszal dél-Albániát, ősszel északot, az Albán-alpokat járjuk be. Temészetesen tengetpart, hegyek, kanyonok, folyók, csodálatos településeik, történelmi érdekességeik mindkét túrán lesznek. Tavasszal a hidegebb időjárás miatt minden nap szállásokon alszunk, ősszel viszont a melegben sátor táborozunk.

Túraprogram

Túráink kétféle képpen kerülnek megszervezésre. Egyik a teljes ellátás panziókban alvással, másik táborozással, sátorozással.

Példának a 2021-es túránk programja a következő volt. Az útvonalat mindig az időjárástól függően és a társaság igényeinek megfelelően állítjuk össze.:

1. nap Leutazás önállóan Kraljevóba, szállás elfoglalása vacsora, ismerkedés.

2. nap Szerbiából tovább indulunk Montenegrón és Koszovón át Albániába, hegyi utakon kanyarogva. Az első táborhelyünk az Albán-Alpokban lesz.

3.-4.-5.-6.-7. nap Táborbontás után elindulunk többnapos off-road túránkra, ahol az elkövetkező napokban Albánia varázslatos hegyvidékein, Nemzeti Parkjaiban kalandozunk.
Főbb attrakciók: Doberdoll, Valbona-völgy, Holta-kanyon, Sotira-vízesés, Osumi-kanyon, Langarica-kanyon, Nivica-kanyon, Vjosa-folyó, Narta-lagúna.
Elsősorban eldugott, a tömegturizmus által kevéssé érintett, vagy érintetlen tájakon járunk majd, a táborhelyeink is ilyen helyeken lesznek. A kanyonokban a túravezetőnk fog vezetni, speciális felszerelésre nem lesz szükség, de a tanácsait érdemes megfogadni.

8.nap Elkerülve a forgalmasabb útszakaszokat átszeljük Albániát, és Észak-Macedóniába lesz az utolsó szállásunk a Mavrovo-tó mellett. 

9. nap Hazaindulunk egyénileg. Az út nagy része autópálya.

Túra nehézsége  

Átlagos terepjáróval teljesíthető, terepgumi szükséges. Átlagos gyakorlottság elég, ha kicsit nehezebb szakaszokra érkezünk, segítünk egymásnak az áthaladásban.

Szükséges felszerelés

Nehéz terepre felkészített terepjáró, terepre való autógumi, időjárásnak megfelelő réteges öltözködés, táborozáshoz szükséges felszerelés (sátor, vagy tetősátor, vagy autóban előkészített alvóhely).

Autók közötti kommunikációhoz rádiót biztosítunk.Albánia csodálatos tájain

A kanyonok bejárásához tengeri cipő, vízhatlan zsák, fázósóknak esetleg neoprén ruha ajánlott.

Létszám

Nagy létszámú csoportos túrát minimum 6 terepjárós jelentkezése esetén indul. Maximum 10 db autó lehet. Kisebb létszámú csoportokat 4 autótól előzetes megbeszélés alapján felárral indítunk.

Ár

180.000- Ft

ALBÁNIA - Felfedezzük a Balkán gyöngyszemét.
9 nap, 8 élyszaka, 7 nap terepjárózás

Ár tartalmazza

Részvételi díj 1 autóra vonatkozik.

Ár tartalmazza a túravezetést, teljes leszervezést. Túravezetéshez szükséges terepjáró karbantartás költségeit. A vezetők szállással kapcsolatban felmerült költségeit, a technikai felszerelés bérleti díját. Meglepetés ajándékot. :)

Ár nem tartalmazza

Sofőr és az utasok szállását ami (tavaszi túra 320€/Fő) (őszi túra 80€/Fő), étkezéssel együtt. Ezt az összeget a túra első estéjén kell befizetni.

Autót, autóval kapcsolatos kiadásokat, üzemanyagot.

Önállóan kell megkötni a biztosítást.

Fakultatív program megbeszélés szerint: Vadvizi evezés, lovaglás, borkostoló.

Utazás  

Önállóan, a találkozási helytől vezetett túraként.

Szállás  

Tavasszal minden nap hangulatos, kényelmes szállásokon alszunk, félpanziós ellátással.

Ősszel első és az utolsó nap szálláson alszunk, a többin sátorozunk. 

A szállás árak 40€/nap/Fő félpanziós ellátással. Ezt a részvételi díj nem tartalmazza.

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Top, vagy a Top Extra utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

További információk

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt. Baleset, autó meghibásodása esetén, kártérítést nem kérhet.

Elállási, felmondási feltételek (lemondás, átjelentkezés) az oldalunkon a szerződésben megtalálható.

7 vagy 7 nél több autó jelentkezése esetén más időpontban is indítjuk ezt a túrát. Kisebb létszámú csoportokat 4 autótól előzetes megbeszélés alapján felárral indítunk.