Hívj minket!
+36 30 135 5898 

Mont Blanc, 4810 m
6 nap

Az Alpok, és sokak szerint Európa legmagasabb csúcsa. A „Fehér Hegy" minden hegymászó titkolt és sokat dédelgetett vágyálma. Amióta csak divat az alpinizmus, ez mindig így volt, és ma is így van, előbb vagy utóbb mindenki szeretne feljutni rá. Azonban a könnyűnek mondott hegynek megdöbbentő a halálozási statisztikája. A csúcsgerincen szinte mindig kellemetlenül erős szél fúj, amiben apad az ember energiája. Fáradtan, kimerülten nagyon könnyű hibázni. Előfordulhat egy váratlan vihar, és ekkor lehet, hogy a pár száz méterre található menedékházat kereshetjük időnk és erőnk végezetéig. A ,,Fehér Hegy" a globális felmelegedésnek köszönhetően még az úgynevezett új normál útján is egyre nagyobb az objektív veszélyforrás (pl. kőhullás).

Túraprogram

1.nap:
Egyéni kiutazás Magyarországról. (Budapest – Chamonix: kb. 1200 km)
Találkozó a „Barrats" nevű kempingben 19.00 órakor.
Az éjszakát a kempingben (sátorban) töltjük.

2.nap:
Chamonix – Le Fayet autóval. Járműveinket a „Tramway du Mont-Blanc" állomása mellett hagyjuk egy parkolóban, majd innen fogaskerekűvel folytatjuk utunkat a 2372 m magasan található Nid d'Aigle végállomásig, ahonnan gyalog felmegyünk a Tete Rousse menedékházhoz (3167 m).

Szintemelkedés: 800 m, menetidő: kb. 3 óra.
Szállás: a Tete Rousse menedékházban.

3.nap:
Tete Rousse menedékház – Aiguille du Gouter menedékház (3835 m)
Indulás a Tete Rousse házból hajnalban. Rövid gyaloglás után elérjük a Grand Couloir nevű kőfolyást, amely az elmúlt években a francia normál útvonal legizgalmasabb pontja lett a nap közben felerősödő kőomlások miatt. Hajnalban azonban még „hallgat a hegy", így mi biztonságban keresztezzük a kuloárt, majd kb. 3 óra meredek mászás után érjük el a nemrégiben átépített Gouter menedékházat (3835 m).

Szintemelkedés: 700 m, menetidő: 3-4 óra.
Szállás: az Aiguille du Gouter menedékházban. 

4.nap:
Aiguille du Gouter menedékház – Vallot ház – Mont Blanc (4810 m) – Aiguille du Gouter menedékház
Hajnalban indulunk fejlámpáink fényénél, a nap első sugarai a Dome du Gouter ( 4304 m) csúcsán érnek minket, majd rövidesen elérjük 4362 méteren a Vallot házat, amely tulajdonképpen egy szükség szállás pihenés céljából, vagy baj esetére. Innen még kb. 2 óra mászás, és azon a ponton állhatunk, ami magasabban van az Alpok összes többi legendás csúcsánál.
Lefelé az idáig megtett úton ereszkedünk a Gouter házig, ahol a megérdemelt éjszakai pihenőt tartjuk.

Szintemelkedés: 1050 m, menetidő: kb. 8 óra.
Szállás: az Aiguille du Gouter menedékházban.

5.nap:
Aiguille du Gouter menedékház – Tete Rousse menedékház – Nid d'Aigle állomás - Chamonix

Ismét hajnalban indulunk, hogy a Grand Couloir alsó keresztezését még a kőzápor elindulása előtt megtegyük, majd a Tete Rousse házban tartott pihenő után folytatjuk utunkat a völgybe. Fogaskerekűvel lemegyünk autóinkhoz és igény szerinti rövid chamonix-i városnézést követően egyénileg utazunk haza.

6. nap:
Tartaléknap rossz idő esetére.

Amennyiben igény van rá, előzetes akklimatizációs túrát teszünk, melynek alkalmával a kiutazás során megmásszuk a Breithorn (4.164m) vagy a Wildspitze (3.772 m) csúcsát. Az akklimatizációs túrát abban az esetben mindenképpen ajánlunk, ha indulás előtt néhány héttel nem voltál 3000 méter feletti hegyen.

A túra menetrendje a szállások elérhetőségének függvényében módosulhat!

Túra nehézsége  

Mont Blanc mászás: PD-, II.

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, kamásli, túrabakancs, napszemüveg, fényvédő krém, termosz, elsősegély csomag, fejlámpa, 35-45 literes hátizsák, túrabot, tartalék élelem, hálózsák, derékalj, sátor.
Technikai felszerelés (sisak, beülő, jégcsákány, hágóvas, 2 db HMS karabiner, 1 db jégcsavar, varrott Dyneema hevederek és kötélgyűrűk, kötél, stb.).

A szükséges technikai felszerelést igény esetén mi biztosítjuk a túra során!

Létszám

A minimális létszám 2 fő, a maximális létszám 3 fő vezetőnként.

Ár

193.000,- Ft

Mont Blanc, 4810 m
6 nap

Előleg

100.000,- Ft, amely jelentkezéskor esedékes.

Fennmaradó összeg

93.000,- Ft, amely az utazás előtt 30 nappal  esedékes.

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés és a szervezés díját, a vezető(k) fogaskerekűvel és szállással kapcsolatban felmerült költségeit, valamint a technikai felszerelés bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

A túravezető és a résztvevő(k) kiutazását (az üzemanyagköltség /Budapest – Chamonix - Budapest: kb. 2400 km/, az autópályadíjak és a Mont Blanc-alagút díja Olaszországon keresztül összesen kb. 125.000 Ft/autó, Svájcon keresztül kb. 99.000 Ft/autó), az esetlegesen felmerülő parkolások díját, a fogaskerekű díját (36 EUR/fő), a szállás költségeit (összesen kb. 200 EUR/fő, OEAV kártyával kb. 140 EUR/fő), valamint az étkezést és a biztosítást.
Akklimatizációs túra: 19.900 Ft/fő
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni (Budapest – Chamonix: kb. 1200 km). Bár a svájci üzemanyagárak és autópályadíjak alacsonyabbak, de az alpesi országon át kb. 4 órával tovább tart az utazás és fárasztóbb is, mint Olaszországon keresztül. Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás közt az utazás költségeit.

Útvonaltervező:

Szállás  

1 éjszaka Chamonix város „Barrats" nevű kempingjében, saját sátrainkban. A kemping területén tiszta és kulturált vizesblokk található, valamint lehetőség van ingyenes WIFI hozzáféréshez. 

3 éjszakát menedékházakban töltünk, ahol pokrócot általában biztosítanak a vendégek számára, azonban egy vékony hálózsák vagy egy hálózsák bélés nagymértékben növelheti komfortérzetünket.
A menedékházak rendelkeznek étteremmel, ahol reggelizhetünk és vacsorázhatunk.

Időjárás

Aktuális időjárás itt.
www.meteoblue.com 
www.mountain-forecast.com
Webkamera

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Top, vagy a Top Extra utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

Sport-Extra biztosítást szeretnék kötni

Túravezetők  

Kádár Ferenc

Kádár Ferenc

47 éves vagyok, jelenleg Gödön lakom. Miskolcon születtem, és gyerekkorom óta szeretem a természetet. Mivel közel voltak a hegyek, így oda jártam rendszeresen. 1985-ben kezdtem barlangászni, és 1989-ben sziklát, majd kicsit később hegyet mászni. Kezdetben a Tátrába jártam, majd 25 évvel ezelőtt jutottam el először az Alpokba, ahol első túrának rögtön egy Mont Blanc téli keresztezést csináltam. Azóta több mint 70 alkalommal álltam 4000 m-es csúcson. Szeretek sziklát is mászni, kedvenceim a nagyobb falak, de a rövidebb, nehezebb utakat a kedvelem.

Pecsők István

Pecsők István

2002-ben kezdtem el mászni az olasz Júliai-Alpokban, ahol egy menedékházban a 'Rifugio Corsi'-ban dolgoztam. A hely 2,5 óra kapaszkodásra van a legközelebbi parkolótól, és paradicsom a sziklamászók számára. A ház üzemeltetője és barátai (barlangi mentők, hegyivezetők) voltak első oktatóim és mászótársaim. 10 év itt, egyre jobban elkötelezett a mászás iránt, kerestem a lehetőséget, hogy megosszam a benne talált örömömet és tapasztalataimat.
Itthon, már magyar nyelven a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudomyányi Karának Továbbképző Intézetében szereztem hegymászó/sziklamászó sportedzői képzettséget.

Képzettségek:
• Vizsgázott hegymászó
• Hegymászó sportedző - OKJ (Testnevelési Egyetem, 2011)
Tagja az alábbi szervezeteknek:
• Üveghegy Sportegyesület (ÜSE)
• Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium (MHOK)
• Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSz)
• Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

Turos Attila

Turos Attila

1973-ban születtem Siófokon, majd a pécsi egyetemi éveket követően Budapesten telepedtem le. Nős vagyok és egy 10 éves kisfiú apukája. Sportpályafutásom első 30 évében asztaliteniszeztem, majd néhány év hosszútáv és terepfutás után 2013-ban kezdtem hegyet, majd később sziklát mászni. Mászásaim elsősorban az Alpokra és a Tátrára korlátozódtak. Rendszeresen teljesítménytúrázom 20-50 km-es távokon, kül- és belföldön egyaránt.

Képzettségeim:

Alapfokú sziklamászó tanfolyam

Nyári magashegyi tanfolyam

Téli magashegyi tanfolyam

Jégmászó tanfolyam

Tagságaim:

MAHOE

JAMES

OeAV

További információk

Három vagy több jelentkező esetén más időpontban is indítjuk a túrát!

www.chamonix.com

Térkép:
IGN carte touristique 1:25 000 Nr. 1 Chamonix – Mont Blanc und Nr. 2 St-Gervais-les-Bains.

Irodalom:
Richard Goedeke: 4000er (Die Normalrouten auf alle Viertausender in den Alpen)