Hívj minket!
+36 (70) 422 3709 

Gerlachfalvi-csúcs: A Kárpátok teteje
2 nap

A Gerlachfalvi-csúcs (2655 m) a Kárpátok, és egyben a Magas-Tátra legmagasabb pontja, amelyről tiszta időben gyönyörű kilátás nyílik a környező csúcsokra. Ezt a programot azoknak ajánljuk, akik számára már nem ismeretlen a via ferratázás élménye. A túra a június – október közötti időszakban, a résztvevőkkel egyeztetett időpontban indul.

 

 

Túraprogram

1. nap:
Egyéni kiutazás Magyarországról. (Budapest-Tátraszéplak /Tatranská Polianka/: kb. 320 km, Miskolc – Tátraszéplak: kb. 200 km)
Találkozó 19.00 órakor a Sziléziai ház (1670 m) parkolójában.
A Sziléziai házhoz magánúton lehet feljutni, amely sorompóval őrzött terület, így csak előzetes szállásfoglalás esetén engednek fel a házhoz.

2. nap:
06.00 órakor indulunk a Sziléziai háztól, és a Batizfalvi-völgy felől a Batizfalvi-próbán át egy kuloárban mászunk fel a Gerlachfalvi-csúcsra, majd, miután kigyönyörködtük magunkat a csodálatos panorámában, a megtett úton visszaereszkedünk a Sziléziai házhoz.
A parkolóból egyénileg utazunk haza.
Menetidő: 9-10 óra
Szintemelkedés: 1100 m

Túra nehézsége  

Gerlach mászás: II

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Gyalogtúrázó öltözet (esőkabát, polárkabát, bakancs, sapka, kesztyű, napszemüveg, stb.), fényvédő krém, elsősegély csomag, fejlámpa, kb. 30 literes hátizsák.
Technikai felszerelés (sisak, beülő, karabinerek, kötél, stb.).

A technikai felszerelést mi biztosítjuk a túra során!

Létszám

A minimális létszám 3 fő, és a maximális létszám is 3 fő vezetőnként.

Ár

48.000,- Ft

Gerlachfalvi-csúcs: A Kárpátok teteje
2 nap

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját, a vezető(k) szállással kapcsolatban felmerült költségeit, valamint a technikai felszerelés bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

A túravezető és a résztvevők kiutazását (a túravezető is az utasokkal utazik ki a telekocsi rendszerben, azonban a ráeső költségeket az utasok állják), a felmerülő parkolási díjat (5 EUR/autó), a szállás költségét, mely 36 EUR/éj/fő, valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval utazni. Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás közt az utazás költségeit.

Útvonaltervező:

Szállás  

1 éjszaka a Sziléziai ház hegyi szállóban.

Időjárás

Aktuális időjárás.

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Nívó, vagy Top utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

Sport-Extra biztosítást szeretnék kötni

Túravezetők  

Fülöp Tibor

Fülöp Tibor

1971-ben születtem. Síelni 6, barlangászni 9 éves koromban kezdtem el, hegymászással 11 éves korom óta foglalkozom. 1987-től hegymászó oktatóként tevékenykedtem nyári és téli alapfokú, valamint magashegyi sziklamászó tanfolyamokon. Tagja voltam az expedíciós (1989-1992) és a sportmászó (1992) válogatott keretnek. Expedíciót vezettem (1989. Pamír), részt vettem a II. Magyar Tien-san Expedícióban (1990) és indultam sportmászó Világ Kupa futamon is (1992. Zürich). Emlékezetes túráim közé tartozik a Mont Blanc téli keresztezése 1989-ben és 1992-ben, valamint a Pallavicini-folyosó szóló mászása 1991 nyarán.

Képzettségek:

 • alapfokú hegymászó tanfolyam
 • alapfokú téli magashegyi tanfolyam
 • alapfokú barlangász tanfolyam
 • vízjégmászó tanfolyam
 • trepnis tanfolyam
 • lavinamentő tanfolyam
 • középfokú túravezető
 • sportrekreációs sportoktató
Pádár Béla

Pádár Béla

1972-ben születtem, családommal Budapesten élek. 25 éve mászom hegyeket az Alpokban és a Magas-Tátrában. 1998-ban elvégeztem az alapfokú hegymászó tanfolyamot. Idehaza és a Rax-Alpokban sziklát, három-négyezres hegyeken mixmászásokat, télen a Magas-Tátrában és a Júliai-Alpokban jégmászásokat csináltam. Oesterreichischer Alpenverein (OeAV) tag vagyok.

Legemlékezetesebb élményem a Mont Blanc megmászása az olasz normál útvonalon, valamint télen a Magas-Tátrában található Fonatos jégfalnak mászása. A Trekwolffal elsősorban Szlovéniába, az Alpokba és a Tátrába vezetek túrákat.

Tóth Tamás

Tóth Tamás

Tamás 1957-ben született, három nagykorú gyermek édesapja. Közel 20 éve - ha csak teheti - minden idejét a falon tölti. Ennek is köszönhető, hogy fiatalokat megszégyenítő vitalitással rendelkezik. Tamás több nehéz technikai mászást hajtott végre az Alpokban és a Magas-Tátrában, Sappadán pedig már szinte valamennyi jégutat megmászta. Alpesi mászásoknál, valamint a sziklamászó és jégmászó programjainknál találkozhatsz vele.

Képzettségek:

 • Vizsgázott hegymászó
 • Hegymászó sportedző - OKJ (Testnevelési Egyetem, 2012) 
 • Ipari alpinista (IRATA Level 1, 2013)

Tagja az alábbi szervezeteknek:

 • Bükki Nemzeti Park (polgári természetőr)
 • Hámori Szikla- és Jégmászó Sportegyesület (HSzJSE)
 • Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium (MHOK)
 • Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSz)
 • Slovensky horolezecky spolok JAMES
 • Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

Elérhetőség:

További információk

Három vagy több jelentkező esetén más időpontban is indítjuk a túrát!

A túra csak akkor indul, ha a meteorológiai előrejelzés az adott térségre kedvező, amennyiben nem, akkor a túrát egy későbbi, egyeztetett időpontra napoljuk el.

Térkép:
VKÚ, Vysoké Tatry, turista térkép, 1:25 000