Hívj minket!
+36 (70) 422 3709 

Könnyű 4000 m-es csúcsok a Wallisi-Alpokban
5 nap

A Wallisi-Alpok számos négyezer méter fölé nyúló csúcsot foglal magába, melyek közül néhány nap alatt több könnyen mászható, technikailag nem nehéz csúcsra is fel lehet jutni, mint például a Breithorn (4165 m), Allalinhorn (4027 m) és a Weissmies (4023 m).
Ezt a túránkat azoknak ajánljuk, akik még nem jártak gleccseren, nem érzik magukat nehéz túrákhoz megfelelő fizikális állapotban, de szeretnék kipróbálni magukat nagyobb magasságban, illetve könnyen szeretnének több 4000 méter fölötti csúcsra feljutni. Emellett első 4000 méter fölötti alpesi csúcsok megmászására is kiválóan alkalmas ez a túra, melynek során igazi élménymászásban lesz részük a résztvevőknek, mivel ezekről a csúcsokról jó időben az Alpok szinte összes csúcsát látni lehet.

Túraprogram

1. nap:
Magyarország – Saas Grund
Egyéni kiutazás Magyarországról (Budapest – Saas Grund: kb. 1200 km).
Találkozó 19.00 órakor a saas grundi kempingben.
Az éjszakát a kempingben (sátorban) töltjük.

2. nap:
Saas Grund - Täsch – Zermatt (1620 m) – Klein Matterhorn (3883 m) – Breithorn (4165 m) – Klein Matterhorn – Zermatt – Täsch - Saas Grund
Kora reggel Saas Grund-ból átautózunk a közeli Täsch-ba, ahol autóinkat egy parkolóban hagyjuk, majd onnan vonattal a Matterhorn lábánál fekvő Zermattba utazunk, és megcsodáljuk Svájc egyik szimbólumát, a „csokoládéhegy"-et. Innen felvonóval a Klein Matterhorn-ra megyünk, majd – miután a gleccseren rövid felkészítést kapsz a felszerelésed használatáról – megmásszuk a Breithorn 4165 méteres csúcsát, majd a megtett úton visszamegyünk a kempingbe, ahol az éjszakát töltjük.
Szintemelkedés: kb. 400 m, menetidő: kb. 5 óra.

3. nap:
Saas Fee – Mittel Allalin (3454 m) – Feejoch (3826 m) – Allalinhorn (4027 m) – Mittel Allalin – Saas Fee
Reggel autóinkkal átmegyünk Saas Fee-be. Innen felvonóval és a Metro alpinnal megyünk a Mittel Allalin állomásra, ahonnan a legkönnyebb (normál) úton jutunk fel az Allalinhorn 4027 méter magas csúcsára, majd a megtett úton visszaereszkedünk a parkolóhoz, és a kempingbe autózunk.
Szintemelkedés: kb. 600 m, menetidő: kb. 5 óra.

4. nap:
Saas Grund – Hochsaas (3100 m) – Weissmies (4023m) – Hochsaas – Saas Grund
Reggel felvonóval megyünk a Hochsaas állomásig, ahonnan a legkönnyebb (normál) úton jutunk fel a Weissmies 4023 méter magas csúcsára, majd a megtett úton visszamegyünk Saas Grund-ba.
Az éjszakát kempingben töltjük.
Szintemelkedés: kb. 1000 m, menetidő: kb. 5-6 óra.

5. nap:
Saas Grund – Magyarország
A sátorbontást követően Saas Grund-ból egyénileg utazunk haza.

Túra nehézsége  

Breithorn mászás: F+, 35 fok
Allalinhorn mászás: F+, 40 fok
Weissmies mászás: PD-, 40 fok

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, kamásli, túrabakancs, napszemüveg, fényvédő krém, elsősegély csomag, fejlámpa, 35 literes hátizsák, túrabot, hálózsák, derékalj, sátor.
Gleccserjáró felszerelés (sisak, beülő, jégcsákány, hágóvas, 2 db HMS karabiner, kötél, stb.).

A gleccserjáró felszerelést mi biztosítjuk a túra során!

Létszám

A minimális létszám 3 fő, a maximális létszám 4 fő vezetőnként.

Ár

130.000 Ft

Könnyű 4000 m-es csúcsok a Wallisi-Alpokban
5 nap

Előleg

52.000 Ft, amely jelentkezéskor esedékes.

Fennmaradó összeg

78.000 Ft, amely az utazás előtt 30 nappal esedékes.

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés és a szervezés díját, a vezető(k) felvonóval és szállással kapcsolatban felmerült költségeit, valamint a technikai felszerelés bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

A túravezető és a résztvevők utazását oda-vissza (az üzemanyagköltség /Budapest – Saas Grund – Budapest: kb. 2400 km/ és az autópályadíjak (kb. 60 EUR) összesen kb. 90.000 Ft/autó), a felmerülő parkolások díját, a vasút és a felvonók díját (kb. 140 CHF/fő), a szállás költségét (összesen kb. 60 CHF/fő), valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni (Budapest – Saas Grund: kb. 1200 km). Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás közt az utazás költségeit.

Útvonaltervező:

Szállás  

4 éjszaka Saas Grund településen található „Kapellenweg" nevű kempingben, saját sátrainkban. A kemping területén tiszta és kulturált vizesblokk található. 

Az általunk feltüntetett szálláslehetőség csak ajánlás, attól színvonalasabb szállást is választhatsz, ebben az esetben azonban a szállásfoglalást egyedi igényeidnek megfelelően már Neked kell intézned. A lényeg, hogy a találkozási ponton a kiírás, vagy a túravezetővel egyeztetett időpontban ott legyél.

Időjárás

Aktuális időjárás.
Webkamerák 1
Webkamerák 2

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Top utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

Sport-Extra biztosítást szeretnék kötni

További információk

Három vagy több jelentkező esetén más időpontban is indítjuk a túrát!

A résztvevők felkészültségi szintjéhez és az időjárási viszonyokhoz mérten a túravezető némileg módosíthatja a programot.

www.zermatt.ch
www.saas-fee.ch

Térkép:
IGC, Cervino Matterhorn Breuil Cervinia Champoluc 1:25.000 Nr. 108
Kompass, Monte Rosa 1:50.000 Nr. 88

Irodalom:
Richard Goedeke: 4000er (Die Normalrouten auf alle Viertausender in den Alpen)