Hívj minket!
+36 (70) 422 3709 

A Monte Rosa csoport 4000 méteres csúcsai
6 nap

A Wallisi-Alpokban található Monte Rosa csoport több négyezer méter fölé nyúló csúcsot foglal magába. Itt egy nap alatt akár öt-hat négyezer méter fölötti csúcsra is fel lehet mászni. Ezek közül a legkedveltebb a Signalkuppe, amelynek tetején van az Alpok legmagasabban épült menedékháza, a Capanna Margherita (4554 m). Tőle északra található a csoport legmagasabb pontja, a Svájc első topográfiai térképét elkészítő Dufour tábornok nevét viselő főcsúcs, a Dufourspitze (4634 m), ami egyúttal az Alpok második legmagasabb csúcsa, és amelyet Dr. Déchy Mór délről elsőként mászott meg.

Túraprogram

1. nap:
Egyéni kiutazás Magyarországról. (Budapest – Milano – Varallo – Alagna Valsesia: kb. 1100 km)
Találkozó az alagnai kempingben 19.00 órakor.
Az éjszakát a kempingben (sátorban) töltjük.

2. nap:
Alagna – Gnifetti menedékház (3647 m)
Reggeli és sátorbontás után, kb. 10 órakor indulás Alagnából (1191 m) felvonóval a Passo Salati végállomásig (2971 m), mely kb. 1-2 óra, majd innen a Punta Indren (3260 m) érintésével kb. 4 óra a Gnifetti menedékházig (3647 m), ahol az éjszakát töltjük.

3. nap:
Gnifetti menedékház – Vincent-Pyramide (4215 m) – Balmenhorn (4167 m) – Gnifetti menedékház
Szintemelkedés: kb. 740 m, menetidő: kb. 5 óra
Szállás: a Gnifetti menedékházban, C.A.I.

4. nap:
Gnifetti menedékház – Schwarzhorn /Corno Nero/ (4322 m) – Ludwigshöhe (4341 m) –Parrotspitze (4432 m) – Zumsteinspitze (4563 m) – Signalkuppe, Margherita menedékház (4554 m)
Szintemelkedés: kb. 1450 m, menetidő: kb. 8 óra
Szállás: a Margherita menedékházban, C.A.I.

5. nap:
Margherita menedékház - Gnifetti menedékház – Indren felvonó állomás, majd innen felvonóval lemegyünk Alagnáig.
Szállás: az alagnai kempingben vagy hazautazás.

6. nap:
Sátorbontást követően Alagna Valsesiából egyénileg utazunk haza.

Túra nehézsége  

Vincent-Pyramide: PD
Balmenhorn: PD, 40 fok
Schwarzhorn: PD, 50 fok
Ludwigshöhe: PD, 40 fok
Parrotspitze: PD
Zumsteinspitze: PD, 40 fok
Signalkuppe: PD

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, kamásli, túrabakancs, napszemüveg, fényvédő krém, elsősegély csomag, fejlámpa, 40 literes hátizsák, túrabot, tartalék élelem, hálózsák, derékalj, sátor.
Technikai felszerelés (jégcsákány, hágóvas, beülő, 2 db HMS karabiner, 2 db karabiner, 1 db jégcsavar, varrott Dyneema hevederek és kötélgyűrűk, kötél, stb.).

A szükséges technikai felszerelést mi biztosítjuk a túra során!

Létszám

A minimális létszám 3 fő, a maximális létszám 4 fő vezetőnként.

Ár

119.000,- Ft

A Monte Rosa csoport 4000 méteres csúcsai
6 nap

Előleg

47.600 Ft, amely jelentkezéskor esedékes.

Fennmaradó összeg

71.400 Ft, amely az utazás előtt 30 nappal esedékes.

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés és a szervezés díját, a vezető(k) felvonóval és szállással kapcsolatban felmerült költségeit, valamint a technikai felszerelés bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

A túravezető és a résztvevő(k) kiutazását (az üzemanyagköltség /Budapest – Alagna Valsesia – Budapest: kb. 2200 km/ és az autópályadíjak (90 EUR) összesen kb. 95.000 Ft/autó), az esetlegesen felmerülő parkolások díját, a felvonók díját (35 EUR/fő), a szállás költségeit (összesen kb. 80 EUR/fő), valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni (Budapest – Milano – Varallo – Alagna Valsesia: kb. 1100 km). Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás közt az utazás költségeit.

Útvonaltervező:

Szállás  

2 éjszaka Alagna város kempingjében, saját sátrainkban. A kemping területén tiszta és kulturált vizesblokk található. Internet hozzáférés is van, amit külön térítés ellenében használhatunk. A kemping rendelkezik egy kis élelmiszer üzlettel, de a közelben étterem is található.

3 éjszakát menedékházakban töltünk, ahol pokrócot általában biztosítanak a vendégek számára, azonban egy vékony hálózsák vagy egy hálózsák bélés nagymértékben növelheti komfortérzetünket.
A menedékházak rendelkeznek étteremmel, ahol reggelizhetünk és vacsorázhatunk.

Időjárás

Aktuális időjárás.
Webkamerák

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Top utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

Sport-Extra biztosítást szeretnék kötni

Túravezető  

Héjja Bálint

Héjja Bálint

Bálint gyerekkorában ismerkedett meg a hegyi sportokkal. Kezdetben a Magas-Tátra szikla-falait vette célba. Ezt követték a különböző kihívások az Alpokban és a Kaukázusban. Vizsgázott hegymászó, képzett hegymászó és sí oktató, valamint 2013 óta foglalkozik hegyivezetéssel.

További információk

Három vagy több jelentkező esetén más időpontban is indítjuk a túrát!

A túrához nem szükséges komolyabb tapasztalat, de ne ez legyen az első normál utas alpesi csúcsod. Amennyiben még nem, vagy régen jártál alpesi túrán 3000 méter felett, akkor javasoljuk, hogy az akklimatizáció megkönnyítése érdekében előtte feltétlenül gyere el velünk valamelyik hegymászó programunkra (Grossvenediger, Wildspitze, Allalinhorn, Weissmies)!

A résztvevők felkészültségi szintjéhez és az időjárási viszonyokhoz mérten a túravezető némileg módosíthatja a programot.

Térkép:
IGC, Monte Rosa Alagna Valsesia Macugnaga Gressoney 1:25.000 Nr. 109
Kompass, Monte Rosa 1:50.000 Nr. 88

Irodalom:
Richard Goedeke: 4000er (Die Normalrouten auf alle Viertausender in den Alpen)