Hívj minket!
+36 30 135 5898 

Szovátától a Gyimesekig, székelyföldi off-road túra.
Hat nap, öt éjszaka, négy nap terepjárózás.

Ezt a túránkat, túrázásra felkészített terepjáróval rendelkező társaságok számára szervezzük. Erdélybe a Gyimesekbe, Budapettől a teljes túra hossza 2.000km-t teszünk meg. Több mint tíz éves gyakorlattal rendelkező túravezetőnk, csodálatos helyekre, vezeti el terepjárósokat. A helyismeret és a terepjárós gyakorlat kényelmessé, biztonságossá teszi az egyébként izgalmas, kalandos kirándulásokat.

Első nap megismerjük Szováta arisztokrata hangulatát, a XX. század eleji magyar villákkal, fürdő hangulattal. Megmártózunk a Medve-tó különleges adottságú vizében. Szállásunk egy ódon vadászkastélyban van. Innen kalandosan, érdekes útvonalon közelítjük meg a Gyimeseket. A következő 4 éjszakára Gyimesközéplok, Hidegségpataka részén szállunk meg egy igazi csángó panzióban, ahol megismerkedhetünk a kedves vendéglátással, gasztronómiai finomságokkal és az ottani gyógyvíz jótékony hatásaival. Innen a Keleti-kárpátok koszorúin túrázunk, néha off-rodo teljesítménnyel küzdjük le az akadályokat. A gyönyörű táj szépsége mellett, a környék rengeteg érdekességéből kapunk ízelítőt. Kellemesen eltöltött őt nap után a hatodik napon hazautazunk.

6.-7. nap: Hazafelé jövet fakultatív választható egy megálló, ahol lehet egyet aludni Tordaszentlászlón (ez + 30€ félpanzióval/Fő). Ebben az esetben még felmegyünk a Madarasi Hargitára, megnézzük Székelyvarság érdekességeit, megállunk Korondon, ha belefér az időbe megtekintjük a Tordai-hasadékot is. Következő nap délelőtt kirándulunk autóinkkal a Bihari-hegységen, vagy a kalotaszegi régióban is. Ez hétfő délutáni, esti hazaérkezéssel jár.

Túraprogram

Szováta megtekintése - Medve-tó vizében strandolás - Gyimesek megismerése - Kilátok - Vízesések - Tavak - Hegytetők - Sziklafalak.

Túra nehézsége  

Átlagos terepjáróval teljesíthető, terepgumi szükséges. Átlagos gyakorlottság elég, ha kicsit nehezebb szakaszokra érkezünk, segítünk egymásnak az áthaladásban.

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Átlagos terepjáró, terepre való autógumi, időjárásnak megfelelő réteges öltöszködés.

Autók közötti kommunikációhoz rádiót biztosítunk.

Létszám

Nagy létszámú csoportos túrát minimum 10 terepjáros jelentkezése esetén indul. Maximum 20 db autó lehet. Kisebb létszámú csoportokat 4 autótol előzetes megbeszélés alapján felárral indítunk.

Ár

120.000- Ft

Szovátától a Gyimesekig, székelyföldi off-road túra.
Hat nap, öt éjszaka, négy nap terepjárózás.

Ár tartalmazza

Ár tartalmazza a túravezetést, teljes leszervezést. A vezető(k) szállással kapcsolatban felmerült költségeit, a technikai felszerelés bérleti díját. Meglepetés ajándékokat.

Ár nem tartalmazza

Autót, autóval kapcsolatos kiadásokat, üzemanyagot, szállás, félpanziós étkezés árát, amit intézünk mindenkinek (160€ az 5 éjszaka félpanziós ellátással). Önállóan kell megkötni a biztosítást.

Utazás  

Őnállóan, a találkozási helytől vezetett túraként.

Szállás  

Minden szállás szinvonalas panziókban van, félpanziós ellátással.

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Top, vagy a Top Extra utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

További információk

10 vagy 10 nél több jelentkező esetén más időpontban is indítjuk ezt a túrát. Kisebb létszámú csoportokat 4 autótol előzetes megbeszélés alapján felárral indítunk.