Hívj minket!
+36 30 135 5898 

Schneeberg – Fadensteig 2 napos túra
2 nap

A Schneeberg Alsó-Ausztria legmagasabb hegycsúcsa az Alpok hegységben, egyben a Alpok fő vonulatának utolsó keleti tagja, amely magasságával meghaladja a 2000 métert. A hegység látképe Észak-Burgenlandból, Bécsből és az Alpokalja tájegységről is jól megfigyelhető Kőszegtől Sopronig.

Nyugatról a Rax határolja, amelyet a mély Höllental (Pokol-völgy) választ el tőle, mint egyedül álló geológiai képződmény. A Magas-Schneebergnek dupla csúcsa van, a Klosterwappen (2075 m) és a Kaiserstein (2061 m). Alattuk a Fischerhütte hegyi fogadó áll. Az erősen strukturált karsztfennsík a tőle alig 100 km-re lévő Bécs ivóvíz ellátását szolgálja.

Túraprogram

Losenheim - Edelweiss hütte - Fischer hütte - Klosterwappen (2075 m) - Losenheim

Egyéni kiutazás Magyarországról (Budapest – Losenheim: kb. 330 km).

Találkozó délután 16.00 órakor a (Salamander) ülőlift (http://www.schneebergsesselbahn.at/bahnen/sesselbahn/) alsó állomásánál lévő parkolóban.

A parkolóból a felszerelések szétosztását követően megkezdjük utunkat felfelé a sípályán, majd a 400 méter szint legyőzése után elérjük az Edelweiss menedékházat (1235 m), mely aznapi szállásunk lesz. A vacsora és a jól megérdemelt sör elfogyasztását követően hamar ágyba bújunk, mert túravezetőnk fél 5-kor már ébresztőt fúj. A ház konyhája még zárva van ekkor, így az otthonról hozott reggelit fogyasztjuk el gyorsan és lépünk ki a hütte ajtaján.
A házat megkerülve meredeken emelkedik utunk a fenyvesben, majd lassan elmaradoznak a fák és a fokozatosan emelkedő ösvényen jutunk el a sziklaút kezdetéig, amit gyorsan átmászunk és megérkezünk utunk első izgalmas kuloár keresztezéséhez. Előbb azonban felcsatoljuk a hágóvasat és felvesszük a beülőt. Óvatosan, biztos léptekkel keresztezzük a lefelé futó mélységet. A bizonytalanokat és tériszonyosokat a túravezető kötélbiztosítás mellet segíti át a kritikus részeken. Megpróbáltatásaink csak most kezdődnek. Hágóvasban haladunk tovább a meredeken emelkedő és gyakran jeges sziklákon, majd ismét keresztezünk egy széles kuloárt. Még néhány perc felfelé és kiérünk a Rax platóra. Lassan, de folyamatosan emelkedő terepen érünk a Fischer menedékházig (2049 m). Innen már csak pár perc gyaloglás a szikrázó napsütésben, és eljutunk a Klosterwappen csúcsra (2075 m).
A csúcsfotók elkészítése és a csúcscsokik elfogyasztása után a hegy normál útján visszaindulunk a parkoló autóinkhoz.

1. nap:
Táv: kb. 2 km
Szintemelkedés: 400 m
Menetidő: kb. 1,5 óra

2. nap:
Táv: kb. 12 km
Szintemelkedés: 800 m
Menetidő: 7 óra

Túra nehézsége  

A túra sikeres teljesítéséhez előzetes hegymászó tapasztalat nem, de átlagosan jó kondíció szükséges.

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, sapka, kesztyű, kamásli, túrabakancs, napszemüveg, fényvédő krém, termosz, elsősegélycsomag, fejlámpa, kb.25- 35 literes hátizsák, túrabot, hágóvas.

Létszám

A túra indításához szükséges minimális létszám 4 fő.

Ár

25.000,-Ft

Schneeberg – Fadensteig 2 napos túra
2 nap

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját, valamint a hágóvasak, beülők, karabinerek bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

Az utazás és a túravezető utazásának költségét - aki veletek utazik - oda-vissza (az üzemanyagköltség és az autópályadíj összesen kb. 24.000 Ft/autó - túravezető útiköltségét a résztvevők egymás között osztják szét), az esetleg felmerülő parkolási díjat, a szállást valamint az étkezést és a biztosítást.
A szobák árairól a http://www.edelweisshuette.at/ oldalon található részletes információ.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni – telekocsi rendszerben (Budapest – Losenheim: kb. 330 km). Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás között az utazás költségeit. Figyelem: a hólánc ne maradjon otthon!

Szállás  

http://www.edelweisshuette.at/

Időjárás

Az aktuális időjárás itt tekinthető meg. Amennyiben a túra a kedvezőtlen időjárás miatt nem tud elindulni, úgy új időpont kerül kitűzésre. A befizetett díj vagy a pótidőpontban vagy egy következő túrába is beszámítható, de a visszatérítésre nincs lehetőség!

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Klasszikus utasbiztosítás Sport Plusz kiegészítő biztosítással - ajánljuk, melyet itt tudsz megkötni. A túrán való részvétel alapvető feltétele a biztosítás megléte. Kérjük a már megkötött biztosítás másolatát a túra indulását megelőzően juttassátok el hozzánk!

Túravezető  

Turos Attila

Turos Attila

1973-ban születtem Siófokon, majd a pécsi egyetemi éveket követően Budapesten telepedtem le. Nős vagyok és egy 10 éves kisfiú apukája. Sportpályafutásom első 30 évében asztaliteniszeztem, majd néhány év hosszútáv és terepfutás után 2013-ban kezdtem hegyet, majd később sziklát mászni. Mászásaim elsősorban az Alpokra és a Tátrára korlátozódtak. Rendszeresen teljesítménytúrázom 20-50 km-es távokon, kül- és belföldön egyaránt.

Képzettségeim:

Alapfokú sziklamászó tanfolyam

Nyári magashegyi tanfolyam

Téli magashegyi tanfolyam

Jégmászó tanfolyam

Tagságaim:

MAHOE

JAMES

OeAV