Hívj minket!
+36 (70) 422 3709 

Rax klettersteig (Csoportoknak!)
2 nap

A Raxalpe a magyar-osztrák határtól alig egy órányira, Alsó-Ausztria déli részén, a Semmering síterep szomszédságában terül el. A minden oldalról meredek sziklafalakkal határolt fennsík átlagos magassága 1600-1800 méter között húzódik, legmagasabb pontja a 2007 méter magas Heukuppe. A természetjárók körében rendkívül kedvelt, hiszen a gyönyörű hegyvidéki táj, gazdag növény- és állatvilág már egy hétvégi kirándulás keretében is új erővel tölt fel mindenkit, és kiragad a hétköznapok taposómalmából. Több mint száz jelölt turistaösvény, köztük számtalan sziklamászó hely és via ferrata útvonal található itt, végtelen számú variációját kínálva a hegytömb bejárásának. A fennsíkon számos hegyi fogadó és menedékház található.

Túraprogram

Bärenlochsteig

1. nap
Egyéni kiutazás Magyarországról (Budapest – Raxalpe: kb. 320 km).
Találkozó legkésőbb reggel 9.30 órakor a Weichtalhaus menedékház parkolójában.

A Weichtalhaus (563 m) parkolójától tovább utazunk, majd autóinkat Hinternasswald (711 m) parkolójában hagyjuk, és innen gyalog folytatjuk utunkat. A ferrata beszállásáig megtett út 1,5- 2 óra, a via ferrata 1 óra, tovább a Habsburghaus menedékházig még kb. 1 óra az út. Itt rövid pihenőt tartunk, majd a Kaisersteig úton kb. 3 óra alatt leérünk autóinkhoz, ahonnan egyénileg utazunk haza.

Szintemelkedés: 1070 m, ebből 250 m ferratán
Menetidő: kb. 7 óra
Szállás: menedékházban

2. nap

Túracélok lehetnek:

A. Alpenvereinssteig – Jakobskogel – Wachthüttelkamm

A Weichtalhaus (563 m) parkolójától kb. 1,5 órát gyalogolunk a beszállásig, a mászás pedig kb. 2-3 órát vesz igénybe. Az Ottohaus menedékházban megpihenünk, de akár jóízűen meg is ebédelhetünk, majd felsétálunk a Jakobskogel 1737 m magasan álló csúcskeresztjéhez, és a Wachthüttelkamm úton kb. 3-4 óra alatt leereszkedünk a Weichtalhaus parkolójához. A parkolóból egyénileg utazunk haza.
Szintemelkedés: 1070 m, ebből 650 m ferratán
Menetidő: 7-8 óra

B. Teufelsbadstubensteig – Wachthüttelkamm

A Weichtalhaus (563 m) parkolójától kb. 1 órát gyalogolunk a beszállásig, a mászás kb. 1-2 órát vesz igénybe. Ha a társaságnak van kedve, akkor (+400 m szintemelkedéssel) teszünk egy kis kitérőt az Ottohaus menedékházba, ahol jóízűen megebédelhetünk, majd a Wachthüttelkamm úton kb. 3-4 óra alatt leereszkedünk a Weichtalhaus parkolójához. A parkolóból egyénileg utazunk haza.
Szintemelkedés: 690 m, ebből 350 m ferratán, a kitérővel + 400 m
Menetidő: 4-5 óra, a kitérővel 7-8 óra

C. Haid-Steig – Preinerwand – Preinerwandsteig

Szálláshelyünkről reggel indulunk autóinkkal, melyeket a Griesleiten Parkplatz (868 m) parkolójában hagyunk, majd innen gyalog folytatjuk utunkat. A Haid-Steig ferrata beszállásáig az út 1,5-2 óra, a via ferrata 1-3 óra, majd felsétálunk a Preinerwand (1783 m) csúcskeresztjéig, és a Preinerwandsteig ferratán lemegyünk autóinkhoz. A lemenetel kb. 3 órát vesz igénybe. A parkolóból egyénileg utazunk haza.
Szintemelkedés: 920 m, ebből 400 m ferratán
Menetidő: 5-8 óra

Megfelelő létszám megléte esetén lehetőség lesz a csoportnak ketté válni, attól függően, hogy könnyebb vagy nehezebb kihívást szeretnének!

Túra nehézsége  

Bärenlochsteig (A-B), Alpenvereinssteig (A-B), Teufelsbadstubensteig (A-B), Wachthüttelkamm (A), Haid-Steig (B-D,I), Preinerwandsteig (A-B)

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, napszemüveg, fényvédő krém, elsősegély csomag, fejlámpa, kb. 25 literes hátizsák, túrabot.
Mivel a matraclágerben nincs fűtés, ezért októberben szükség lehet egy jó hálózsákra is.
Technikai felszerelés: via ferrata felszerelés (sisak, beülő, klettersteig szett).

A szükséges technikai felszerelést mi biztosítjuk a túra során!

Létszám

A klettersteig túra indításához szükséges minimális létszám 8 fő, a maximális 14 fő.

Ár

32.000 Ft

Rax klettersteig (Csoportoknak!)
2 nap

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját, a túravezető(k) utazással és szállással kapcsolatban felmerült költségeit, a technikai felszerelés bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

Az utazási költséget oda-vissza (az üzemanyagköltség /Budapest – Raxalpe kb. 320 km/, és az autópályadíj összesen kb. 22.000 Ft/autó), a szállás költségét, amely 15 EUR/fő/éj, valamint az étkezést és a biztosítást.

A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni (Budapest – Raxalpe: kb. 320 km). Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás között az utazás költségeit.

Útvonaltervező:

Szállás  

1 éjszakát a Weichtalhaus menedékházban töltünk, ahol pokrócot általában biztosítanak a vendégek számára, azonban egy vékony hálózsák vagy egy hálózsák bélés nagymértékben növelheti komfortérzetünket.
A menedékház rendelkezik étteremmel, ahol reggelizhetünk és vacsorázhatunk.

Időjárás

Aktuális időjárás.

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Top, vagy a Top Extra utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

Sport-Extra biztosítást szeretnék kötni

Túravezetők  

Beke Attila

Beke Attila

Attila 1976-os születésű, nős, egy kisfiú édesapja. Eddigi „túrapályafutása" során az Alpok több csúcsán járt már, többször volt a Kaukázusban is, de legfantasztikusabb élményének az Ugandában található Ruwenzori megmászását tartja. Attilával leggyakrabban az alpesi mászások alkalmával és a via ferrata programoknál találkozhatsz.

Képzettségek:

 • Alapfokú sziklamászó vizsga (2003)
 • Téli magashegyi tanfolyam (2003)
 • Ipari alpinista vizsga (2003)
 • Elsősegélynyújtó tanfolyam (EFR CPR és First Aid)

Tagja az alábbi szervezeteknek:

 • Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

Elérhetőség:

Motajcsek Tamás

Motajcsek Tamás

Tamás 1977-ben született Siófokon, nős, két kisfiú édesapja. 10 éves kora óta rendszeresen túrázik. Először a hazai ösvényeket rótta, így nagyrészt végigjárta az Országos Kéktúrát is, majd kicsit magasabb hegyekre „evezve" a Tátra és az Alpok következett. Élete egyik meghatározó élménye másfél éves észak-amerikai tartózkodása volt, mely során végigjárta az USA nyugati felének nemzeti parkjait. Azon belül is szoros érzelmi szálak fűzik a Yosemite Nemzeti Parkhoz (Kalifornia), ahova a másfél év során tizennyolcszor is visszalátogatott, és keresztül-kasul bejárta ösvényeit. Tamással elsősorban a via ferrata és gyalogtúra programoknál találkozhatsz.

Képzettségek:

 • Középfokú túravezetői vizsga (2011)
 • Vizsgázott hegymászó (MHSSz) 
 • Elsősegélynyújtó tanfolyam (EFR CPR és First Aid)

Tagja az alábbi szervezeteknek:

 • Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSz)
 • Magyar Hegymászó Oktatók Egyesülete (MAHOE)
 • Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

Elérhetőség:

További információk

A túra a kiírásban feltüntetett minimális létszám meglétét követően a csoporttal egyeztetett időpontban indul.
A csoportlétszám megléte esetén a „Kapcsolat" menüpont alatt tudtok egyedi időpontot kérni, amit célszerű indulás előtt legalább 3 héttel megtenni, különben nem biztos, hogy az általatok kért időpontra főszezonban garantálni tudunk szabad túravezetőt, illetve előfordulhat, hogy a programban ajánlott menedékházban vagy panzióban a zsúfoltság miatt már nem lehet szállást foglalni.
A csoport szervezőjének kínált egyedi kedvezményünkről bővebben itt olvashatsz.

Fontos! Jó, ha tudod, hogy a Höllental völgyben nincs térerő, így mobiltelefonoddal a Weichtalhaus menedékházban nem tudsz hívást kezdeményezni, illetve fogadni.

Térkép:
ÖK25, Schneeberg und Rax, BEV, 2006, 1:25 000

Irodalom:
Horváth-Takács Róbert: Osztrák Alpok
Kurt Schall: Klettersteig-Atlas, Österreich