Hívj minket!
+36 30 135 5898 

Hótalpas túra a Hochvernagtspitze (3539 m) és a Fluchtkogel (3500 m) csúcsára
5 nap

Ötztal – az Inn folyó legnagyobb mellékvölgye – közel 60 km hosszúságban nyúlik dél felé, az Alpok főgerince alá. A völgyben az utolsó falu Vent, Ausztria egyik legmagasabban fekvő települése, amely népszerű, klasszikus sítúra célpontok kiindulópontja olyan nagy csúcsokra, mint az ötezer éves „Ötzi"-ről elhíresült Similaun, vagy a Wildspitze, amely a Grossglockner után Ausztria második legnagyobb hegycsúcsa, de szívesebben emlegetik Tirol legmagasabbjaként. Mindemellett innen közelíthető meg az osztrákok által szintén közkedvelt Hochvernagtspitze és Fluchtkogel is, melyeket túránk során mi is meglátogatunk.

Túraprogram

1. nap: Kiutazás egyénileg Magyarországról.
Autóval: Budapest – Hegyeshalom – Wien – Salzburg – Innsbruck – Längenfeld – Vent – Rofen (2011 m)
Távolság: kb. 850 km
Menetidő: kb. 9 óra + a pihenések
Találkozó a felvonóállomás melletti parkolóban 18.00 és 19.00 óra között. Innen továbbmegyünk Rofenbe, ahol az éjszakát töltjük.
Szállás: Rofenben vendégházban

2. nap: Rofen (2011 m) – Vernagt menedékház (2755 m)
A reggeli elfogyasztása után felcsatoljuk hótalpainkat, és kb. 4-5 óra alatt felmegyünk a Vernagt menedékházba.
Szállás: a Vernagt menedékházban (2755 m), DAV

3. nap: Vernagt menedékház (2755 m) – Hochvernagtspitze (3539 m) – Vernagt menedékház
Menetidő: kb. 6 óra
Szállás: a Vernagt menedékházban (2755 m), DAV

4. nap: Vernagt menedékház (2755 m) – Fluchtkogel (3500 m) – Vernagt menedékház
Menetidő: kb. 5 óra
Szállás: a Vernagt menedékházban (2755 m), DAV

5. nap: Vernagt menedékház (2755 m) – Rofen (2011 m)
Miután elfogyasztottuk reggelinket elindulunk, és kb. 3 óra alatt érünk le a Rofenben parkoló autóinkhoz, majd egyénileg utazunk haza.

Túra nehézsége  

Megjegyzés: A téli körülmények között megrendezésre kerülő túrák, a téli túráink, valamint a kiszámíthatatlan, extrém időjárási körülmények (hóvihar, stb.) a lenti besorolást egy, vagy akár több fokozattal is megemelhetik.

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, kamásli, túrabakancs, sí-, és napszemüveg, fényvédő krém, termosz, elsősegély csomag, fejlámpa, kb. 40 literes hátizsák, bivakzsák, túrabot, hótalp, lavinaeszközök (lavina jeladó, lavinaszonda, hólapát).

Gleccserjáró felszerelés (sisak, beülő, jégcsákány, hágóvas, 2 db HMS karabiner, kötél, stb.).

A gleccserjáró felszerelést, a hótalpat és a lavinaeszközöket mi biztosítjuk a túra során!

Létszám

A minimális létszám 3 fő, a maximális létszám 4-5 fő vezetőnként.

Ár

85.000 Ft

Hótalpas túra a Hochvernagtspitze (3539 m) és a Fluchtkogel (3500 m) csúcsára
5 nap

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját és a túravezető(k) szállással kapcsolatban felmerült költségeit, valamint a gleccserjáró felszerelés, a hótalpak és a lavinaeszközök bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

A túravezető és a résztvevő(k) kiutazását (az üzemanyagköltség /Budapest – Vent – Budapest: kb. 1700 km/ és az autópályadíj összesen kb. 62.000 Ft/autó), az esetlegesen felmerülő parkolások díját, a szállás költségét (amely összesen kb. 80 EUR/fő), valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni (Budapest – Hegyeshalom – Wien – Salzburg – Innsbruck – Sölden – Vent - Rofen: kb. 850 km). Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás közt az utazás költségeit. Figyelem: a hólánc ne maradjon otthon!

Útvonaltervező:

Szállás  

1 éjszaka vendégházban.

3 éjszakát a Vernagt menedékházban töltünk, ahol pokrócot általában biztosítanak a vendégek számára, azonban egy vékony hálózsák vagy egy hálózsák bélés nagymértékben növelheti komfortérzetünket.

A szálláshelyek rendelkeznek étteremmel, ahol reggelizhetünk és vacsorázhatunk.

Időjárás

Aktuális időjárás.
Webkamera
Lavinaveszély

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Top utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

Sport-Extra biztosítást szeretnék kötni

Túravezetők  

Kádár Ferenc

Kádár Ferenc

47 éves vagyok, jelenleg Gödön lakom. Miskolcon születtem, és gyerekkorom óta szeretem a természetet. Mivel közel voltak a hegyek, így oda jártam rendszeresen. 1985-ben kezdtem barlangászni, és 1989-ben sziklát, majd kicsit később hegyet mászni. Kezdetben a Tátrába jártam, majd 25 évvel ezelőtt jutottam el először az Alpokba, ahol első túrának rögtön egy Mont Blanc téli keresztezést csináltam. Azóta több mint 70 alkalommal álltam 4000 m-es csúcson. Szeretek sziklát is mászni, kedvenceim a nagyobb falak, de a rövidebb, nehezebb utakat a kedvelem.

Pecsők István

Pecsők István

2002-ben kezdtem el mászni az olasz Júliai-Alpokban, ahol egy menedékházban a 'Rifugio Corsi'-ban dolgoztam. A hely 2,5 óra kapaszkodásra van a legközelebbi parkolótól, és paradicsom a sziklamászók számára. A ház üzemeltetője és barátai (barlangi mentők, hegyivezetők) voltak első oktatóim és mászótársaim. 10 év itt, egyre jobban elkötelezett a mászás iránt, kerestem a lehetőséget, hogy megosszam a benne talált örömömet és tapasztalataimat.
Itthon, már magyar nyelven a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudomyányi Karának Továbbképző Intézetében szereztem hegymászó/sziklamászó sportedzői képzettséget.

Képzettségek:
• Vizsgázott hegymászó
• Hegymászó sportedző - OKJ (Testnevelési Egyetem, 2011)
Tagja az alábbi szervezeteknek:
• Üveghegy Sportegyesület (ÜSE)
• Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium (MHOK)
• Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSz)
• Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

Turos Attila

Turos Attila

1973-ban születtem Siófokon, majd a pécsi egyetemi éveket követően Budapesten telepedtem le. Nős vagyok és egy 10 éves kisfiú apukája. Sportpályafutásom első 30 évében asztaliteniszeztem, majd néhány év hosszútáv és terepfutás után 2013-ban kezdtem hegyet, majd később sziklát mászni. Mászásaim elsősorban az Alpokra és a Tátrára korlátozódtak. Rendszeresen teljesítménytúrázom 20-50 km-es távokon, kül- és belföldön egyaránt.

Képzettségeim:

Alapfokú sziklamászó tanfolyam

Nyári magashegyi tanfolyam

Téli magashegyi tanfolyam

Jégmászó tanfolyam

Tagságaim:

MAHOE

JAMES

OeAV

További információk

Csoportoknak (minimum 3 fő) megállapodás alapján más időpontban is indítjuk a túrát!

A hótalpas túra az indításához szükséges minimális létszám (3 fő) meglétét követően, és csak akkor indul, ha a meteorológiai előrejelzés az adott térségre kedvező. Amennyiben az adott területre vonatkozó lavinajelzés 3-as, vagy attól magasabb, akkor a túrát szintén egy későbbi, egyeztetett időpontra napoljuk el.

Térkép:
Ötztal-Pitztal-Kaunertal-Wildspitze (freytag & berndt) 1:50 000
30/2, Alpenvereinskarte: Ötztaler Alpen-Weisskugel, 1:25 000