Hívj minket!
+36 30 135 5898 

Gyimes - csodálatos hegyek között.
6 nap

Erdély legszebb vidékén, a Gyimesi hegyek között patakok szabdalta hegygerinceken, úttalan utakon autózva ismerheted meg ezt a csodálatos világot. Vezetett túráinkon és GPS pontkereső versenyeinken a vidék legszebb, legérdekesebb helyeire juthattok el, itt-ott kihívásokkal teli útszakaszokon. Kellemes panziókban, finom ételekkel, gasztronómiával és kulturális programokkal ismertetjük meg a tájegység jellemző tulajdonságait.

Túraprogram

1. nap: Találkozó TUSNÁDFÜRDŐN csodálatos környezetben a régi arisztokrata üdülőhelyen, egy fantasztikus panzióban. Korán érkezőknek új, hibátlan wellness fürdő áll a rendelkezésükre. Fakultatív programként Szentana-tó meglátogatása, vagy késő délután medveles látogatáson lehet részt venni.
2. nap: Reggeli után indulunk tovább, vezetett túrán az egész társaság a Gyimesbe, többnyire terepen, útközben már a hegyi terepjárózással ismerkedhettek és sok-sok érdekességet láthattok.
3.-4.-5. nap: Csillagtúra szerűen indulunk a Csillag panzióból, napi 8-9 órát autózni a környező hegyekbe-völgyekbe, fennsíkokra-medencékbe. Esténként különböző programokkal múlatjuk az időt.
6. nap: Reggeli után bepakolunk autóinkba és elindulunk haza.

 

Túra nehézsége  

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Túra kategóriába egy átlagos terepjáró, terepgumival, legalább A/T. Versenyre terepjáró a hozzávaló offroad kiegészítőkkel. Ruházat: bakancs, gumicsizma, zárt ruházat, esőkabát, meleg pulóver.

Létszám

Nagy létszámú csoportos túrát minimum 10 autó csak túra esetén, versennyel együtt legalább 10 versenyző autó esetén indítunk. Kisebb létszámú csoportokat 4 autótol előzetes megbeszélés alapján felárral indítunk.

Ár

66.000Ft /autó Kezdés előtti hónapban 25% felár.

Gyimes - csodálatos hegyek között.
6 nap

Ár tartalmazza

Szervezés, túravezetés, verseny lebonyolítása, ajándékok, díjak.

Ár nem tartalmazza

Utazási költség, autóbérlés, szállás, ellátás, biztosítás összegét.

Utazás  

Egyénileg. Tusnádfürdő Budapesttől 700km. 

Szállás  

Magas színvonalú panziókban, félpanziós ellátással.

Időjárás

Mérsékelt hőmérsékleti és csapadék viszonyokkal.

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Top, vagy a Top Extra utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

 

 

Túravezető  

Barthalis Szabolcs

Barthalis Szabolcs

Nevem Barthalis Szabolcs, 1971-ben születtem Erdélyben. Kisgyerek korom óta a hegyek között, a természetben érzem igazán otthon magam. Tíz éve rendszeresen járom a hegyeket, pár évig voltam az EKE tagja, ma már többnyire egyedül vagy barátaimmal barangolok oda, ahol eláraszt a természet békéje. Szeretném mindezt megmutatni neked, megosztani veled és elkalauzolni téged e varázslatos helyekre.
Első nagyobb túrám 2009-ben volt a Mont Blanc-on, majd ezt követte sorban a téli teljes Királykő-gerinc; a téli Fogaras-gerinc;majd a Bucegi-Királykő 1-es, 2-es, 3-as nehézségi fokú völgy- és gerincmászások. 2012-ben a nyári Fogaras-gerincen a Hazajárók stábjának túravezetője voltam, azóta számos forgatásra elkísérem őket. Gyerekkorom óta biciklizem, olyannyira, hogy nagyon sokszor „túráztam" már biciklivel is a Kárpátokban.
„Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé." (Edward Abbey)

További információk

10 vagy 10 nél több jelentkező esetén más időpontban is indítjuk ezt a túrát. Kisebb létszámú csoportokat 4 autótol előzetes megbeszélés alapján felárral indítunk.