Hívj minket!
+36 30 135 5898 

Dolomitok gyalogtúra
5 nap

„Ez a dolomitfelszín egyedülálló a világon. Látványa olyan érzéssel tölt el, mintha idegen bolygón járnék. A kövek e lenyűgöző kertje 200 millió évvel ezelőtt született a tengerek mélyén. Sokan talán azért vonzódunk oly szenvedélyesen ezekhez a hegyekhez, mert olyanok, mintha csak gyermekkori rajzaink keltek volna életre. A Dolomitokba nem pihenni jár az ember...Itt született meg a klasszikus sziklamászás, itt kezdte pályafutását sok híres alpinista, köztük Dibona, Comici, Cassin és Messner.
Az első világháború alatt az osztrák és olasz katonák egyaránt hatalmas erőfeszítéseket tettek, hogy megfigyelés alatt tartsák a Dolomitok csúcsai mentén húzódó határszakaszt. Sok turistaút részben vagy végig régi katonai útvonalon halad. Láthatunk épületromokat, létramaradványokat, barlangokat és fakunyhókat. A Tofana di Rozes több száz méteres alagútjait még ma is használjuk. Természetesen inkább a táj szépsége és a mozgás élménye miatt választjuk ezeket az útvonalakat, hiszen a romok nem annyira jelentősek. Talán nem is túl érdekesek, de mindenképpen elgondolkodtatóak..."

Túraprogram

1. nap:
Egyéni kiutazás Magyarországról. (Budapest – Cortina d'Ampezzo: kb. 750 km)
Találkozó 18.00-19.00 óra között a város dél-nyugati részén, a „T.Boite" patak mellett található Rocchetta kemping bejárata előtt.
Az éjszakát a kempingben (sátorban) töltjük.

2. nap:
Sorapiss gyalogtúra
Szálláshelyünkről reggel indulunk, és járműveinket a Scotter Palatini felvonóállomásnál (1580 m) hagyjuk. Innen gyalog folytatjuk utunkat a San Marco menedékház (1823 m) érintésével a Slataper bivakházig (2620 m), ahol rövid pihenőt tartunk, majd 10 perces könnyű gyaloglás után elérjük az útvonal legmagasabb pontját, a Forcella del Bivaccót (2670 m). A túloldalon lenézve visszahőkölünk, hiszen San Vito di Cadore települése 1700 méterre fekszik a lábunk alatt. Itt kezdődik a Berti via ferrata beszállása, mi azonban innen visszafordulunk és legyalogolunk autóinkhoz, ha szerencsénk van, út közben még zergékkel is találkozhatunk.
Menetidő: kb. 6 óra
Szállás: kempingben

3. nap:
Tre Cime di Lavaredo körtúra
Szálláshelyünkről reggel indulunk járműveinkkel. Az Auronzó menedékházig (2320 m) fizetős műúton megyünk, majd a Dolomitok egyik legismertebb és legszebb területéhez, a Tre Cime di Lavaredo (Drei Zinnen vagy Három Csúcs) lábához érkezünk. Innen gyalog folytatjuk utunkat. Az út a parkolótól 1-2 óra a Locatelli menedékházig (Drei Zinnen Hütte, 2405 m), ahol rövid pihenőt tartunk, majd kb. 2 óra alatt körbesétáljuk a Torre di Toblin tornyát, és visszatérünk a Locatelli menedékházhoz. Ebédünk elfogyasztása után a Tre Cime di Lavaredo tömbjét körbegyalogolva kb. 2 óra alatt jutunk el a parkolóig.
Menetidő: kb. 6 óra
Szállás: kempingben

4. nap:
Tofana di Rozes, 3225 m
A kempingből kora reggel indulva autóval megyünk a kb. 15 kilométerre található, 2083 méter magasan lévő Dibona menedékházig, ahonnan gyalog indulunk tovább, és megmásszuk a Tofana di Rozes 3225 méter magas csúcsát. Lefelé rövid pihenőt tartunk a Giusanni menedékházban (2580 m), ahol elfogyaszthatjuk ebédünket, majd visszamegyünk a Dibona menedékház parkolójához.
Menetidő: kb. 5 óra
Szállás: kempingben

5. nap:
A reggeli sátorbontás és összepakolás után egyénileg utazunk haza Magyarországra.

Az időjárás és a résztvevők erőnlétének függvényében a túrák sorrendisége változhat!

Túra nehézsége  

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Hideg és szél ellen védő ruházat, napszemüveg, fényvédő krém, elsősegélycsomag, fejlámpa, kb. 25 literes hátizsák, túrabot, sátor, hálózsák, derékalj.

Létszám

A túra indításához szükséges minimális létszám 8 fő, a maximális 15 fő.

Ár

49.000 Ft

Dolomitok gyalogtúra
5 nap

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját, és a túravezető(k) utazással, és a szállással kapcsolatban felmerült költségeit.

Ár nem tartalmazza

Az utazást oda-vissza (az üzemanyagköltség /Budapest – Cortina d'Ampezzo – Budapest: kb. 1500 km/, és az autópályadíj összesen kb. 50.000.-Ft/autó). Az esetlegesen felmerülő parkolási díjat, a fizetős út díját (20 EUR/autó), a szállás költségét, amely 4 éj x kb. 10 EUR, valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni (Budapest – Cortina d'Ampezzo: kb. 750 km). Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás közt az utazás költségeit.

Útvonaltervező:

Szállás  

4 éjszaka Cortina d'Ampezzo város dél-nyugati részén, a „T.Boite" patak mellett található „Rocchetta" nevű kempingben, saját sátrainkban. A kemping területén tiszta és kulturált vizesblokk található. Internet hozzáférés, valamint mosási és szárítási lehetőség is van, amit külön térítés ellenében használhatunk. A kemping rendelkezik egy kis élelmiszer üzlettel, de a közelben étterem is található.
Az általunk feltüntetett szálláslehetőség csak ajánlás, attól színvonalasabb szállást is választhatsz, ebben az esetben azonban a szállásfoglalást egyedi igényeidnek megfelelően már Neked kell intézned. A lényeg, hogy a találkozási ponton a kiírás, vagy a túravezetővel egyeztetett időpontban ott legyél.

Időjárás

Időjárás
Webkamerák

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Nívó utasbiztosítását ajánljuk. 

Biztosítást szeretnék kötni

Túravezető  

Pecsők István

Pecsők István

2002-ben kezdtem el mászni az olasz Júliai-Alpokban, ahol egy menedékházban a 'Rifugio Corsi'-ban dolgoztam. A hely 2,5 óra kapaszkodásra van a legközelebbi parkolótól, és paradicsom a sziklamászók számára. A ház üzemeltetője és barátai (barlangi mentők, hegyivezetők) voltak első oktatóim és mászótársaim. 10 év itt, egyre jobban elkötelezett a mászás iránt, kerestem a lehetőséget, hogy megosszam a benne talált örömömet és tapasztalataimat.
Itthon, már magyar nyelven a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudomyányi Karának Továbbképző Intézetében szereztem hegymászó/sziklamászó sportedzői képzettséget.

Képzettségek:
• Vizsgázott hegymászó
• Hegymászó sportedző - OKJ (Testnevelési Egyetem, 2011)
Tagja az alábbi szervezeteknek:
• Üveghegy Sportegyesület (ÜSE)
• Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium (MHOK)
• Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSz)
• Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

További információk

A túra a kiírásban feltüntetett minimális létszám meglétét követően a csoporttal egyeztetett időpontban indul.
A csoportlétszám megléte esetén a „Kapcsolat" menüpont alatt tudtok egyedi időpontot kérni, amit célszerű indulás előtt legalább 3 héttel megtenni, különben nem biztos, hogy az általatok kért időpontra főszezonban garantálni tudunk szabad túravezetőt, illetve előfordulhat, hogy a programban ajánlott menedékházban vagy panzióban helyhiány miatt már nem lehet szállást foglalni.
A csoport szervezőjének kínált egyedi kedvezményünkről bővebben itt olvashatsz.

Térkép:
TABACCO, 1 : 25 000 Nr. 03 Cortina d'Ampezzo E Dolomiti Ampezzane
TABACCO, 1 : 25 000 Nr. 010 Dolomiti Di Sesto Sextener Dolomiten