Hívj minket!
+36 (70) 422 3709 

Grossvenediger túra (Csoportoknak!)
3 nap

A Hohe-Tauern Nemzeti Parkban elhelyezkedő Venediger-csoport változatos formáival és magasságával a túrázók és síelők birodalma. Sok híres hegymászó első csúcsélménye a Grossvenedigerhez kötődik, amely Ausztria negyedik legmagasabb hegye, és számos gleccserrel együtt a Grossglockner szomszédságában terül el. A hegy pontos magassága nehezen meghatározható, mivel a különböző források a térképektől a szakirodalomig eltérő magassági adatokkal szolgálnak (3662 métertől 3674 méterig terjedően). Mindez a globális felmelegedésnek tudható be. A csúcsról jó idő esetén nagyon szép a kilátás a környező csúcsokra, így természetesen látni lehet a nagy testvért is.

Túraprogram

1. nap:
Egyéni kiutazás Magyarországról. (Budapest – Villach – Lienz – Pragraten – Hinterbichl: kb. 740 km)
Találkozó a Hinterbichlben található Gasthof Islitzer vendégház előtti parkolóban 15.00 órakor. Autóinkat egy parkolóban hagyjuk, majd Venediger taxival kb. 20 perc alatt (800 méter szintemelkedést megtéve) felmegyünk a Johannishütte menedékházhoz (2121 m). Innen gyalog folytatjuk utunkat a Defreggerhaus menedékházig (2962 m), melyet további 3 óra alatt érünk el.
Szállás: a Defreggerhaus menedékházban (DAV).

2. nap:
Defreggerhaus menedékház – Grossvenediger (3666 m) – Defreggerhaus menedékház
Kora reggeIi indulással kb. 2,5-3 óra alatt felmászunk a Grossvenediger (3666 m) csúcsára, majd visszafelé - amennyiben a társaság igényli - kis kitérőkkel a közbeeső csúcsokra is felmegyünk /Hohes Aderl (3504 m), Rainerhorn (3560 m), Schwarze Wand (3511 m), Honer Zaun (3457 m)/.
Szállás: a Defreggerhaus menedékházban.
Szintemelkedés: 710 m
Menetidő: kb. 6 - 7 óra

3. nap:
Defreggerhaus menedékház – Johannishütte menedékház – Hinterbichl
A reggelit követően kb. 2,5 óra alatt érünk le a Johannishütte menedékházhoz, ahonnan taxival folytatjuk utunkat autóinkig, majd a déli órákban egyénileg utazunk haza.

Túra nehézsége  

Grossvenediger mászás: PD-

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, kamásli, túrabakancs, napszemüveg, fényvédő krém, elsősegély csomag, fejlámpa, 35 literes hátizsák, túrabot.
Gleccserjáró felszerelés (beülő, hágóvas, kötél, stb.).

A gleccserjáró felszerelést mi biztosítjuk a túra során!

Létszám

A minimális létszám 5 fő, a maximális létszám 6-8 fő vezetőnként.

Ár

38.000 Ft

Grossvenediger túra (Csoportoknak!)
3 nap

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját, a vezető(k) szállással kapcsolatban felmerült költségeit, a technikai felszerelés bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

A túravezető és a résztvevő(k) kiutazását (az üzemanyagköltség /Budapest – Hinterbichl – Budapest: kb. 1500 km/ és az autópályadíjak összesen kb. 52.000 Ft/autó), a Venediger taxi díját (retúrjegy: 20 EUR/fő), a szállás költségeit (összesen 32 EUR/fő), valamint az étkezést és a balesetbiztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni (Budapest – Villach – Lienz – Pragraten – Hinterbichl: kb. 740 km). Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás között az utazás költségeit.

Útvonaltervező:

Szállás  

2 éjszaka a Defreggerhaus menedékházban.
Az elszállásolás menedékházban történik, ahol pokrócot általában biztosítanak a vendégek számára, azonban egy vékony hálózsák vagy egy hálózsák bélés nagymértékben növelheti komfortérzetünket.
A menedékház rendelkezik étteremmel, ahol reggelizhetünk és vacsorázhatunk.

Időjárás

Aktuális időjárás.

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Top, vagy a Top Extra utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

Sport-Extra biztosítást szeretnék kötni

Túravezetők  

Beke Attila

Beke Attila

Attila 1976-os születésű, nős, egy kisfiú édesapja. Eddigi „túrapályafutása" során az Alpok több csúcsán járt már, többször volt a Kaukázusban is, de legfantasztikusabb élményének az Ugandában található Ruwenzori megmászását tartja. Attilával leggyakrabban az alpesi mászások alkalmával és a via ferrata programoknál találkozhatsz.

Képzettségek:

 • Alapfokú sziklamászó vizsga (2003)
 • Téli magashegyi tanfolyam (2003)
 • Ipari alpinista vizsga (2003)
 • Elsősegélynyújtó tanfolyam (EFR CPR és First Aid)

Tagja az alábbi szervezeteknek:

 • Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

Elérhetőség:

Motajcsek Tamás

Motajcsek Tamás

Tamás 1977-ben született Siófokon, nős, két kisfiú édesapja. 10 éves kora óta rendszeresen túrázik. Először a hazai ösvényeket rótta, így nagyrészt végigjárta az Országos Kéktúrát is, majd kicsit magasabb hegyekre „evezve" a Tátra és az Alpok következett. Élete egyik meghatározó élménye másfél éves észak-amerikai tartózkodása volt, mely során végigjárta az USA nyugati felének nemzeti parkjait. Azon belül is szoros érzelmi szálak fűzik a Yosemite Nemzeti Parkhoz (Kalifornia), ahova a másfél év során tizennyolcszor is visszalátogatott, és keresztül-kasul bejárta ösvényeit. Tamással elsősorban a via ferrata és gyalogtúra programoknál találkozhatsz.

Képzettségek:

 • Középfokú túravezetői vizsga (2011)
 • Vizsgázott hegymászó (MHSSz) 
 • Elsősegélynyújtó tanfolyam (EFR CPR és First Aid)

Tagja az alábbi szervezeteknek:

 • Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSz)
 • Magyar Hegymászó Oktatók Egyesülete (MAHOE)
 • Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

Elérhetőség:

További információk

A túra a kiírásban feltüntetett minimális létszám meglétét követően a csoporttal egyeztetett időpontban indul.
A csoportlétszám megléte esetén a „Kapcsolat" menüpont alatt tudtok egyedi időpontot kérni, amit célszerű indulás előtt legalább 3 héttel megtenni, különben nem biztos, hogy az általatok kért időpontra főszezonban garantálni tudunk szabad túravezetőt, illetve előfordulhat, hogy a programban ajánlott menedékházban vagy panzióban a zsúfoltság miatt már nem lehet szállást foglalni. 
A csoport szervezőjének kínált egyedi kedvezményünkről bővebben itt olvashatsz.

Térkép:
OeAV: Venedigergruppe, 1:25 000 Nr:36