Hívj minket!
+36 30 135 5898 

Grossvenediger túra (Csoportoknak!)
3 nap

A Hohe-Tauern Nemzeti Parkban elhelyezkedő Venediger-csoport változatos formáival és magasságával a túrázók és síelők birodalma. Sok híres hegymászó első csúcsélménye a Grossvenedigerhez kötődik, amely Ausztria negyedik legmagasabb hegye, és számos gleccserrel együtt a Grossglockner szomszédságában terül el. A hegy pontos magassága nehezen meghatározható, mivel a különböző források a térképektől a szakirodalomig eltérő magassági adatokkal szolgálnak (3662 métertől 3674 méterig terjedően). Mindez a globális felmelegedésnek tudható be. A csúcsról jó idő esetén nagyon szép a kilátás a környező csúcsokra, így természetesen látni lehet a nagy testvért is.

Túraprogram

1. nap:
Egyéni kiutazás Magyarországról. (Budapest – Villach – Lienz – Pragraten – Hinterbichl: kb. 740 km)
Találkozó a Hinterbichlben található Gasthof Islitzer vendégház előtti parkolóban 15.00 órakor. Autóinkat egy parkolóban hagyjuk, majd Venediger taxival kb. 20 perc alatt (800 méter szintemelkedést megtéve) felmegyünk a Johannishütte menedékházhoz (2121 m). Innen gyalog folytatjuk utunkat a Defreggerhaus menedékházig (2962 m), melyet további 3 óra alatt érünk el.
Szállás: a Defreggerhaus menedékházban (DAV).

2. nap:
Defreggerhaus menedékház – Grossvenediger (3666 m) – Defreggerhaus menedékház
Kora reggeIi indulással kb. 2,5-3 óra alatt felmászunk a Grossvenediger (3666 m) csúcsára, majd visszafelé - amennyiben a társaság igényli - kis kitérőkkel a közbeeső csúcsokra is felmegyünk /Hohes Aderl (3504 m), Rainerhorn (3560 m), Schwarze Wand (3511 m), Honer Zaun (3457 m)/.
Szállás: a Defreggerhaus menedékházban.
Szintemelkedés: 710 m
Menetidő: kb. 6 - 7 óra

3. nap:
Defreggerhaus menedékház – Johannishütte menedékház – Hinterbichl
A reggelit követően kb. 2,5 óra alatt érünk le a Johannishütte menedékházhoz, ahonnan taxival folytatjuk utunkat autóinkig, majd a déli órákban egyénileg utazunk haza.

Túra nehézsége  

Grossvenediger mászás: PD-

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, kamásli, túrabakancs, napszemüveg, fényvédő krém, elsősegély csomag, fejlámpa, 35 literes hátizsák, túrabot.
Gleccserjáró felszerelés (beülő, hágóvas, kötél, stb.).

A gleccserjáró felszerelést mi biztosítjuk a túra során!

Létszám

A minimális létszám 5 fő, a maximális létszám 6-8 fő vezetőnként.

Ár

38.000 Ft

Grossvenediger túra (Csoportoknak!)
3 nap

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját, a vezető(k) szállással kapcsolatban felmerült költségeit, a technikai felszerelés bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

A túravezető és a résztvevő(k) kiutazását (az üzemanyagköltség /Budapest – Hinterbichl – Budapest: kb. 1500 km/ és az autópályadíjak összesen kb. 52.000 Ft/autó), a Venediger taxi díját (retúrjegy: 20 EUR/fő), a szállás költségeit (összesen 32 EUR/fő), valamint az étkezést és a balesetbiztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni (Budapest – Villach – Lienz – Pragraten – Hinterbichl: kb. 740 km). Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás között az utazás költségeit.

Útvonaltervező:

Szállás  

2 éjszaka a Defreggerhaus menedékházban.
Az elszállásolás menedékházban történik, ahol pokrócot általában biztosítanak a vendégek számára, azonban egy vékony hálózsák vagy egy hálózsák bélés nagymértékben növelheti komfortérzetünket.
A menedékház rendelkezik étteremmel, ahol reggelizhetünk és vacsorázhatunk.

Időjárás

Aktuális időjárás.

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Top, vagy a Top Extra utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

Sport-Extra biztosítást szeretnék kötni

Túravezetők  

Pecsők István

Pecsők István

2002-ben kezdtem el mászni az olasz Júliai-Alpokban, ahol egy menedékházban a 'Rifugio Corsi'-ban dolgoztam. A hely 2,5 óra kapaszkodásra van a legközelebbi parkolótól, és paradicsom a sziklamászók számára. A ház üzemeltetője és barátai (barlangi mentők, hegyivezetők) voltak első oktatóim és mászótársaim. 10 év itt, egyre jobban elkötelezett a mászás iránt, kerestem a lehetőséget, hogy megosszam a benne talált örömömet és tapasztalataimat.
Itthon, már magyar nyelven a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudomyányi Karának Továbbképző Intézetében szereztem hegymászó/sziklamászó sportedzői képzettséget.

Képzettségek:
• Vizsgázott hegymászó
• Hegymászó sportedző - OKJ (Testnevelési Egyetem, 2011)
Tagja az alábbi szervezeteknek:
• Üveghegy Sportegyesület (ÜSE)
• Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium (MHOK)
• Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSz)
• Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

Turos Attila

Turos Attila

1973-ban születtem Siófokon, majd a pécsi egyetemi éveket követően Budapesten telepedtem le. Nős vagyok és egy 10 éves kisfiú apukája. Sportpályafutásom első 30 évében asztaliteniszeztem, majd néhány év hosszútáv és terepfutás után 2013-ban kezdtem hegyet, majd később sziklát mászni. Mászásaim elsősorban az Alpokra és a Tátrára korlátozódtak. Rendszeresen teljesítménytúrázom 20-50 km-es távokon, kül- és belföldön egyaránt.

Képzettségeim:

Alapfokú sziklamászó tanfolyam

Nyári magashegyi tanfolyam

Téli magashegyi tanfolyam

Jégmászó tanfolyam

Tagságaim:

MAHOE

JAMES

OeAV

További információk

A túra a kiírásban feltüntetett minimális létszám meglétét követően a csoporttal egyeztetett időpontban indul.
A csoportlétszám megléte esetén a „Kapcsolat" menüpont alatt tudtok egyedi időpontot kérni, amit célszerű indulás előtt legalább 3 héttel megtenni, különben nem biztos, hogy az általatok kért időpontra főszezonban garantálni tudunk szabad túravezetőt, illetve előfordulhat, hogy a programban ajánlott menedékházban vagy panzióban a zsúfoltság miatt már nem lehet szállást foglalni. 
A csoport szervezőjének kínált egyedi kedvezményünkről bővebben itt olvashatsz.

Térkép:
OeAV: Venedigergruppe, 1:25 000 Nr:36