Hívj minket!
+36 (70) 422 3709 

Észak-Afrika csúcsa: Toubkal
7 nap

Jbel Toubkal, azaz a 4167m magas Toubkal-csúcs mind az Atlasz hegység, mind Marokkó, és egyúttal egész Észak-Afrika legmagasabb pontja. Az ország névadó városától, Marrakech-től 65km-re délre fekszik, a hegy nevét viselő nemzeti parkban (Al Haouz megye). A trekkingtúrák kedvelőinek nagy kedvence volt és lesz ez a csúcs, hisz megmászása komolyabb technikai tudást nem igényel. A csúcsáról jó időben gyönyörű kilátás nyílik a teljes Magas-Atlasz hegyláncra. A hegy nyugodt környezete kellemes otttartózkodást ígér, továbbá a természet és a nyugalom kedvelőinek biztos célpontot kínál.

Túraprogram

1. nap

Érkezés Marrakechbe. Transfer a régi városrészben fekvő Hotel Riad szállodába, ahol az éjszakát töltjük.


2. nap

Reggel elhagyjuk Marrakecht, és gyönyörű marokkói tájakon áthaladva megérkezünk túránk kiindulópontjához. Itt csatlakozik hozzánk a szakácsunk és az öszvérek is innentől kísérnek minket utunkon. Áthaladunk Imioughlad településen, és lassan megkezdjük az első hágó irányába az emelkedést. A 2000m magasan fekvő hágóról kiváló kilátás nyílik a Tigouga és Taroudant régiókra, és az északra fekvő Angour hegyre. Ebéd után érkezünk Tizi Oussem faluba és egy berber házban alszunk. A napi túra időtartama: 4h30m


3. nap

Tizi Oussem (1800m) – Tizi Mzik (2289m) – Imlil (1740m). Elkirándulunk egy kis vízeséshez Azib Tamsoulte mellett, majd visszatérünk, hogy átkeljünk a Tizi'n Mzik hágón (2500m). Imlil városánál (1740m) rátérünk a fő Toubkal völgyre, ahol egy falusi vendégházban töltjük az éjszakát.


4. nap

Imlil (1740m) – Chamharouch – Toubkal Menedékház (3200m). Ezen a napon fokozatosan emelkedünk a Toubkal-völgyben, keresztülmegyünk a Sidi Chamarouchban zarándokfalun, és végül megérkezünk a Toubkal menedékházhoz (3200m). Az éjszakát Neltner házban töltjük. Napi menetidő: 4-5 óra.


5. nap

Toubkal Menedékház – Toubkal csúcs (4167m) – menedékház (3200m). Ez a csúcstámadás napja. Miután már 4 napja túrázunk a Toubkal Nemzeti Parkban, megszereztük a megfelelő akklimatizációt, ezért jó eséllyel vágunk neki a csúcsnak. Napkeltekor indulunk, és mintegy 3-4 óra mászást követően elérjük Észak-Afrika legmagasabb pontját. Gyönyörködünk a csodálatos kilátásban, ami egyúttal feledteti velünk a korai kelést és a fáradalmakat. Kis pihenést követően megkezdjük az ereszkedést az "alaptáborba", a menedékházba, ahol az ebédet elköltjük, majd az éjszakát is eltöltjük. Napi menetidő: kb. 6 óra.


6. nap

Toubkal Menedékház – Imlil – Marrakech. Lesétálunk a hegyről Imlil településre, ahol megebédelünk, majd visszautazunk Marrakechbe. Az éjszakát a Hotel Riadban töltjük.


7. nap

Marrakech repülőtér, és hazautazás egyénileg.

Túra nehézsége  

A program megfelelő akklimatizációt biztosít, és mivel a hegy megmászása komolyabb technikai tudást nem igényel, ezért a magashegyi és trekkingtúrák kedvelőinek ajánljuk.

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, kamásli, túrabakancs, napszemüveg, fényvédő krém, elsősegély csomag, fejlámpa, 35 literes hátizsák, túrabot.
Gleccserjáró felszerelésre (beülő, hágóvas, kötél, stb.) időjárás függvényében lehet szükséges. Erről az utazás előtt tájékoztatjuk utasainkat. 

A gleccserjáró felszerelést mi biztosítjuk Magyarországon, vagy bérelhető a helyszínen saját költségre.

Létszám

A minimális létszám 5 fő, és a maximális létszám 10 fő vezetőnként.

Ár

139.900,- Ft

Észak-Afrika csúcsa: Toubkal
7 nap

Előleg

55.900,- Ft, amely jelentkezéskor esedékes.

Fennmaradó összeg

84.000,- Ft, amely az utazás előtt 30 nappal esedékes.

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés és a szervezés díját, a vezető(k) utazással és szállással kapcsolatban felmerült költségeit, valamint a technikai felszerelés magyarországi bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

A résztvevők kiutazásának, szállásainak és étkezésének  költségeit, valamint a biztosítás díját. 

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról, melyet azonban segítünk koordinálni, hogy lehetőleg egyszerre legyen az érkezés.

Szállás  

Szállodában, menedékházban, esetenként helyi falusi házban. A szállásköltségek éjszakánként és személyenként 15-25 EUR között változnak, azonban egyedi igények esetén ettől magasabbak is lehetnek.