Hívj minket!
+36 30 135 5898 

Hohe Wand klettersteig 1 napos (HTL-Steig)
1 nap

A Hohe Wand hazánkhoz igen közel terül el, mászóútjai kellemesek, átlagos magassága pedig 1000 méter körüli, ezért kellemes kikapcsolódást kínál a kirándulóknak egy-egy tavaszi vagy őszi hétvégén, nyáron azonban esetleg izzasztó hőséggel kell itt számolnunk.

Túraprogram

Ezt az utat haladó via ferratázóknak találtuk ki, mivel megeröltető, néhol extrém besorolású, jó fizikai és pszichés felkészültséget igénylő mászóút. A karizmunkat szinte végig használnunk kell, így javasolt a mászókesztyű is. 

HTL-Steig

Egyéni kiutazás Magyarországról (Budapest – Hohe Wand: kb. 280 km).
Találkozó legkésőbb 10.00 órakor a Hohe Wand-on található Stollhof (460 m) melletti Sonnenuhr Parkplatz (610 m) parkolójában.
Innen kb. 15 percet gyalogolunk a HTL-Steig beszállásáig. A klettersteig 2-3 órát vesz igénybe, majd egyenesen a tetőn találjuk magunkat. Pihenő után a Völlerin-Steig úton kb. 1 óra alatt visszasétálunk autóinkhoz. A parkolóból egyénileg utazunk haza.
Szintemelkedés: 300 m, ebből 220 m ferratán
Menetidő: kb. 4 óra 

Túra nehézsége  

HTL-Steig (D/E, I+)

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, via ferrata kesztyű, napszemüveg, fényvédő krém, kb. 25 literes hátizsák.
Technikai felszerelés: via ferrata felszerelés (sisak, beülő, klettersteig szett).

Létszám

A klettersteig túra indításához szükséges minimális létszám 4 fő, a maximális 6 fő.

Ár

18.000 Ft 

Hohe Wand klettersteig 1 napos (HTL-Steig)
1 nap

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját, valamint a via ferrata felszerelés bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

A túravezető és a résztvevők kiutazását (az üzemanyagköltség /Budapest – Hohe Wand: kb. 280 km/ és az autópályadíj összesen kb. 20.000 Ft/autó), a parkolás díját, valamint az étkezést és a balesetbiztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Kiutazás egyénileg Magyarországról. A legcélszerűbb autóval utazni (Budapest – Hohe Wand: kb. 280 km). Akik egyedül utaznának vagy éppen nincs autójuk, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás között az utazás költségeit.

Útvonaltervező:

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Nívó vagy Top utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

Sport-Extra biztosítást szeretnék kötni

Túravezetők  

Pecsők István

Pecsők István

2002-ben kezdtem el mászni az olasz Júliai-Alpokban, ahol egy menedékházban a 'Rifugio Corsi'-ban dolgoztam. A hely 2,5 óra kapaszkodásra van a legközelebbi parkolótól, és paradicsom a sziklamászók számára. A ház üzemeltetője és barátai (barlangi mentők, hegyivezetők) voltak első oktatóim és mászótársaim. 10 év itt, egyre jobban elkötelezett a mászás iránt, kerestem a lehetőséget, hogy megosszam a benne talált örömömet és tapasztalataimat.
Itthon, már magyar nyelven a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudomyányi Karának Továbbképző Intézetében szereztem hegymászó/sziklamászó sportedzői képzettséget.

Képzettségek:
• Vizsgázott hegymászó
• Hegymászó sportedző - OKJ (Testnevelési Egyetem, 2011)
Tagja az alábbi szervezeteknek:
• Üveghegy Sportegyesület (ÜSE)
• Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium (MHOK)
• Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSz)
• Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

Szabolcs Zoltán

Szabolcs Zoltán

A hegyek már gyerekkorom óta izgatták a fantáziám, így igyekeztem amint lehetett el is jutni oda, de ténylegesen csak 2003-ban kezdtem el aktívan foglalkozni a mászással. Kezdetben fal- és szikla-, majd a magashegyek megmászásával is megismerkedtem és szerelembe estem. Kezdetben elsősorban az osztrák Alpok sziklafalait vettem célba, de aztán a magasabb régiókban is kipróbáltam magam Ausztria, Olaszország, Svájc, Franciaország 3-4 ezres csúcsain, sokat tanulva a sikerekből és még többet a kudarcokból. Közben elvégeztem a megfelelő tanfolyamokat, hogy vizsgázott hegymászó legyek.

Turos Attila

Turos Attila

1973-ban születtem Siófokon, majd a pécsi egyetemi éveket követően Budapesten telepedtem le. Nős vagyok és egy 10 éves kisfiú apukája. Sportpályafutásom első 30 évében asztaliteniszeztem, majd néhány év hosszútáv és terepfutás után 2013-ban kezdtem hegyet, majd később sziklát mászni. Mászásaim elsősorban az Alpokra és a Tátrára korlátozódtak. Rendszeresen teljesítménytúrázom 20-50 km-es távokon, kül- és belföldön egyaránt.

Képzettségeim:

Alapfokú sziklamászó tanfolyam

Nyári magashegyi tanfolyam

Téli magashegyi tanfolyam

Jégmászó tanfolyam

Tagságaim:

MAHOE

JAMES

OeAV

További információk

Csoportoknak (minimum 5 fő) megállapodás alapján más időpontban is indítjuk a via ferrata túrát.

Irodalom:
Kurt Schall: Klettersteig-Atlas, Österreich