Hívj minket!
+36 (70) 422 3709 

Kis Viszóka (2429 m)
2 nap

2428,6 m magas hegycsúcs a Magas Tátrában A Lengyel-nyeregtől keletre fekvő, sűrűn látogatott, híres kilátóhegy, mert a Kis-Viszoka csúcsáról a panoráma igen szép és kiterjedt. Különösen impozáns a szemben emelkedő Gerlachfalvi-csúcs széles tömege, és szép a Nagy-Tarpataki-völgy változatos hegykoszorúja.

Túraprogram

1.nap:
Egyéni kiutazás Magyarországról. (Budapest-Tátraszéplak /Tatranská Polianka/: kb. 320 km.
Találkozó 19.00 órakor a Sziléziai ház (1670 m) parkolójában. A Sziléziai házhoz magánúton lehet feljutni, amely sorompóval őrzött terület, így csak előzetes szállásfoglalás esetén engednek fel a házhoz.


2.nap
6 órakor indulunk a Sziléziai háztól és a Dlhé pleso (1930m) érintésével, és a Lengyel nyergen keresztül (2200m) érjük el a Kis Viszóka csúcsát (2429m), majd a megtett úton visszamegyünk a házhoz, ahonnan egyénileg utazunk haza.

A csúcsra stabil hóviszonyok között télen is indul túra!


Menetidő: 6-7 óra


Szintemelkedés:750 m

Túra nehézsége  

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Létszám

A minimális létszám 3 fő, és a maximális létszám is 3 fő vezetőnként.

Ár

33.000,- Ft

Amennyiben a közvetlenül ezt megelőző Koncsiszta túrán is részt veszel, akkor az egyik túra árának 50%-át elengedjük!

Kis Viszóka (2429 m)
2 nap

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját, a túravezető(k) szállással kapcsolatban felmerült költségeit, valamint a technikai felszerelés (sisak, beülő, kötél, karabinerek) bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

Az utazási költséget oda-vissza, a felmerülő parkolási díjat (10 EUR/autó), a szállás költségét, valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval utazni. Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás közt az utazás költségeit. A túravezető utazását a résztvevők biztosítják.

Szállás  

1 éjszaka az Sziléziai ház hegyi szállóban.

Időjárás

Aktuális időjárás.

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Nívó, vagy Top utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

Biztosítást itt tudok kötni.

Túravezetők  

Fülöp Tibor

Fülöp Tibor

1971-ben születtem. Síelni 6, barlangászni 9 éves koromban kezdtem el, hegymászással 11 éves korom óta foglalkozom. 1987-től hegymászó oktatóként tevékenykedtem nyári és téli alapfokú, valamint magashegyi sziklamászó tanfolyamokon. Tagja voltam az expedíciós (1989-1992) és a sportmászó (1992) válogatott keretnek. Expedíciót vezettem (1989. Pamír), részt vettem a II. Magyar Tien-san Expedícióban (1990) és indultam sportmászó Világ Kupa futamon is (1992. Zürich). Emlékezetes túráim közé tartozik a Mont Blanc téli keresztezése 1989-ben és 1992-ben, valamint a Pallavicini-folyosó szóló mászása 1991 nyarán.

Képzettségek:

  • alapfokú hegymászó tanfolyam
  • alapfokú téli magashegyi tanfolyam
  • alapfokú barlangász tanfolyam
  • vízjégmászó tanfolyam
  • trepnis tanfolyam
  • lavinamentő tanfolyam
  • középfokú túravezető
  • sportrekreációs sportoktató
Pádár Béla

Pádár Béla

1972-ben születtem, családommal Budapesten élek. 25 éve mászom hegyeket az Alpokban és a Magas-Tátrában. 1998-ban elvégeztem az alapfokú hegymászó tanfolyamot. Idehaza és a Rax-Alpokban sziklát, három-négyezres hegyeken mixmászásokat, télen a Magas-Tátrában és a Júliai-Alpokban jégmászásokat csináltam. Oesterreichischer Alpenverein (OeAV) tag vagyok.

Legemlékezetesebb élményem a Mont Blanc megmászása az olasz normál útvonalon, valamint télen a Magas-Tátrában található Fonatos jégfalnak mászása. A Trekwolffal elsősorban Szlovéniába, az Alpokba és a Tátrába vezetek túrákat.

További információk

Három vagy több jelentkező esetén más időpontban is indítjuk a túrát!

A magashegyi túra az indításához szükséges minimális létszám (3 fő) meglétét követően, és csak akkor indul, ha a meteorológiai előrejelzés az adott térségre kedvező. Amennyiben az adott területre vonatkozó lavinajelzés 3-as, vagy attól magasabb, akkor a túrát szintén egy későbbi, egyeztetett időpontra napoljuk el.
A résztvevők felkészültségi szintjéhez és az időjárási viszonyokhoz mérten a túravezető némileg módosíthatja a programot.

Térkép:
VKÚ, Vysoké Tatry, turista térkép, 1:25 000