Hívj minket!
+36 30 135 5898 

„Ötscher 1893 - nem túl magasan...”
1 nap

Az ausztriai Ötscher régió legszebb természeti kincsei között találjuk a régió névadóját, az "osztrák Fuji"-ként is emlegetett Ötschert, melynek 1893 magas csúcsa tekintélyt parancsolóan emelkedik ki a környező csúcsok közül.

Elhelyezkedését tekintve az Alpok ÉK-i végében az Ybbstal Alpokban található. Szomszédságában észak felől a Csehországi Massivum, délről pedig az Északi-Mészkő Alpok határolja, mely a Schneebergtől a Hochschwabon át egészen a Totes Gebirge hegységig tart. Elkülönült pozíciója miatt szélsõséges viszonyok alakítják időjárását, mely elsősorban erõs szeleket eredményez a csúcsrégióban.

A hegycsúcs minden irányból elérhetõ, egész éven át népszerû mindenki számára. A déli gerinceken törpefenyők között érhetjük el a csúcsot.

Túraprogram

Találkozó 10 órakor az Ötscher lábánál fekvő Lackenhof település parkolójában, majd Raneck felé indulunk, gyalogosan. Ez egy körtúra, ahol a csúcsig ez az az út, ami igazán izgalmas. 

A körút hossza (Lackenhof, Ötscherwiese, Raneck, Rauher Kamm, Ötscherschutzhaus, Kleiner Ötscher, Lackenhof) kb. 17.5 km, 1410 m szintemelkedés, kb. 7 és fél óra.

Késő délután hazaindulunk Budapestre, ahová várhatóan a késő esti órákban (22-23 órára) érkezünk meg.

Túra nehézsége  

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, kamásli, túrabakancs, sí-, és napszemüveg, fényvédő krém, termosz, elsősegélycsomag, fejlámpa, kb. 35 literes hátizsák, túrabot.

Létszám

A minimális létszám 6 fő, a maximális létszám 8 fő vezetőnként.

Ár

17.000 Ft

„Ötscher 1893 - nem túl magasan...”
1 nap

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés és a szervezés díját és a technikai felszerelés bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

Az utazás költségét oda-vissza (az üzemanyagköltség és az autópályadíj összesen kb. 24.000 Ft/autó), az esetleg felmerülő parkolási díjat valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni. Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás közt az utazás költségeit.

Útvonaltervező:

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Top utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

Sport-Extra biztosítást szeretnék kötni

További információk

Télen lehet akár hótalpazni is, főleg a fenti gerincen, ami elég hosszú szakasz.