Hívj minket!
+36 (70) 422 3709 

Triglav ferrata (Csoportoknak!)
3 nap

A Triglav (2864 m) a Júliai-Alpok legmagasabb csúcsa, mely valójában nem csupán egy csúcs, hanem egy kiterjedt mészkő masszívum, amelyre különböző irányból túrautak sokasága vezet. Egyben a Triglav a Júliai-Alpok viharoknak leginkább kitett hegycsúcsa is, ahol rendkívül nagy a villámcsapás veszélye, amit csak felerősít a villámhárítóként működő via ferraták rendszere. Bár jó időben szinte tömegek látogatják, a főgerincen táblák sora emlékeztet a szerencsétlenül járt hegymászókra, akiket jellemzően villámcsapás ért.
A Triglav misztikus hegy: kapcsolatban áll a vihar és a villámlás gonosz szellemeivel, vöröses, lilás alkonyati felhőkbe burkolózva tündérmesék, legendák szülőatyja, és egyben a legenda maga.

Túraprogram

Triglav - Tominskova út

1. nap:
Egyéni kiutazás Magyarországról. (Budapest – Mojstrana – Vrata: kb. 600 km)
Találkozó 19.00 - 20.00 óra között a Vrata völgyben található Aljazev dom menedékházban (1015 m). Az éjszakát a menedékházban töltjük.

2. nap:
Aljazev dom – Triglavski dom (2515 m)
Szálláshelyünkről a reggeli órákban indulunk, és a Tominskova úton felmegyünk a Triglavski dom menedékházig, ahol az éjszakát töltjük.
Szintemelkedés: 1500 m
Menetidő: kb. 7 óra

3. nap:
Triglavski dom – Triglav (2864 m) – Aljazev dom
Kora reggeli indulással fölmászunk a Triglav (2864 m) csúcsára, majd az előző nap megtett úton leereszkedünk autóinkhoz. A parkolóból egyénileg utazunk haza.
Szintemelkedés: 350 m
Menetidő: kb. 7 óra

Túra nehézsége  

Triglav túra: B 

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, kamásli, túrabakancs, napszemüveg, fényvédő krém, elsősegély csomag, fejlámpa, kb. 30 literes hátizsák, túrabot, és jó, ha van hálózsák is.
Technikai felszerelés: via ferrata felszerelés (sisak, beülő, klettersteig szett).

A szükséges technikai felszerelést mi biztosítjuk a túra során!

Létszám

A minimális létszám 6 fő, a maximális létszám 7 fő vezetőnként.

Ár

38.000 Ft

Triglav ferrata (Csoportoknak!)
3 nap

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját, a túravezető(k) utazással és szállással túravezető kapcsolatban felmerült költségeit, valamint a via ferrata felszerelés bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

Az utazási költséget oda-vissza (az üzemanyagköltség /Budapest – Mojstrana – Budapest: kb. 1200 km/ és az autópályadíj összesen kb. 40.000 Ft/autó), a szállás költségét, amely 2 éjszakára kb. 35 EUR, valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni (Budapest – Mojstrana – Vrata: kb. 600 km). Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás között az utazás költségeit.

Útvonaltervező:

Szállás  

2 éjszakát menedékházakban töltünk, ahol pokrócot általában biztosítanak a vendégek számára, azonban egy vékony hálózsák vagy egy hálózsák bélés nagymértékben növelheti komfortérzetünket.
A menedékházak rendelkeznek étteremmel, ahol reggelizhetünk és vacsorázhatunk.

Időjárás

Időjárás

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Nívó, vagy Top utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

Sport-Extra biztosítást szeretnék kötni

Túravezető  

Motajcsek Tamás

Motajcsek Tamás

Tamás 1977-ben született Siófokon, nős, két kisfiú édesapja. 10 éves kora óta rendszeresen túrázik. Először a hazai ösvényeket rótta, így nagyrészt végigjárta az Országos Kéktúrát is, majd kicsit magasabb hegyekre „evezve" a Tátra és az Alpok következett. Élete egyik meghatározó élménye másfél éves észak-amerikai tartózkodása volt, mely során végigjárta az USA nyugati felének nemzeti parkjait. Azon belül is szoros érzelmi szálak fűzik a Yosemite Nemzeti Parkhoz (Kalifornia), ahova a másfél év során tizennyolcszor is visszalátogatott, és keresztül-kasul bejárta ösvényeit. Tamással elsősorban a via ferrata és gyalogtúra programoknál találkozhatsz.

Képzettségek:

  • Középfokú túravezetői vizsga (2011)
  • Vizsgázott hegymászó (MHSSz) 
  • Elsősegélynyújtó tanfolyam (EFR CPR és First Aid)

Tagja az alábbi szervezeteknek:

  • Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSz)
  • Magyar Hegymászó Oktatók Egyesülete (MAHOE)
  • Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

Elérhetőség:

További információk

A túra a kiírásban feltüntetett minimális létszám meglétét követően a csoporttal egyeztetett időpontban indul.
A csoportlétszám megléte esetén a „Kapcsolat" menüpont alatt tudtok egyedi időpontot kérni, amit célszerű indulás előtt legalább 3 héttel megtenni, különben nem biztos, hogy az általatok kért időpontra főszezonban garantálni tudunk szabad túravezetőt, illetve előfordulhat, hogy a programban ajánlott menedékházban vagy panzióban a zsúfoltság miatt már nem lehet szállást foglalni.
A csoport szervezőjének kínált egyedi kedvezményünkről bővebben itt olvashatsz.

Térkép:
Julijske Alpe, Vzhodni Del, 1 : 50 000

Irodalom:
Galli Károly: Kalandozások a Júliai-Alpokban