Hívj minket!
+36 (70) 422 3709 

Triglav túra
3 nap

A Triglav (2864 m) a Júliai-Alpok legmagasabb csúcsa, mely valójában nem csupán egy csúcs, hanem egy kiterjedt mészkő masszívum, amelyre különböző irányból túrautak sokasága vezet. Egyben a Triglav a Júliai-Alpok viharoknak leginkább kitett hegycsúcsa is, ahol rendkívül nagy a villámcsapás veszélye, amit csak felerősít a villámhárítóként működő via ferraták rendszere. Bár jó időben szinte tömegek látogatják, a főgerincen táblák sora emlékeztet a szerencsétlenül járt hegymászókra, akiket jellemzően villámcsapás ért.
A Triglav misztikus hegy: kapcsolatban áll a vihar és a villámlás gonosz szellemeivel, vöröses, lilás alkonyati felhőkbe burkolózva tündérmesék, legendák szülőatyja, és egyben a legenda maga.

Túraprogram

Triglav - Tominskova út

1. nap:
Egyéni kiutazás Magyarországról. (Budapest – Mojstrana – Vrata: kb. 600 km)
Találkozó 19.00 - 20.00 óra között a Vrata völgyben található Aljazev dom menedékházban (1015 m). Az éjszakát a menedékházban töltjük.

2. nap:
Aljazev dom – Triglavski dom (2515 m)
Szálláshelyünkről a reggeli órákban indulunk, és a Tominskova úton felmegyünk a Triglavski dom menedékházig, ahol az éjszakát töltjük.
Szintemelkedés: 1500 m
Menetidő: kb. 7 óra

3. nap:
Triglavski dom – Triglav (2864 m) – Aljazev dom
Kora reggeli indulással fölmászunk a Triglav (2864 m) csúcsára, majd a Prag útvonalon leereszkedünk autóinkhoz. A parkolóból egyénileg utazunk haza.
Szintemelkedés: 350 m
Menetidő: kb. 7 óra

Túra nehézsége  

Triglav via ferrata: B

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, kamásli, túrabakancs, napszemüveg, fényvédő krém, elsősegély csomag, fejlámpa, kb. 30 literes hátizsák, túrabot, és jó, ha van hálózsák is.
Technikai felszerelés: via ferrata felszerelés (sisak, beülő, klettersteig szett).

A szükséges technikai felszerelést mi biztosítjuk a túra során!

Létszám

A via ferrata túra indításához szükséges minimális létszám 5 fő, a maximális 7 fő.

Ár

49.000,- Ft

Triglav túra
3 nap

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját, a túravezető(k) szállással kapcsolatban felmerült költségeit, valamint a technikai felszerelés bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

A résztvevők útiköltségét, a túravezető útiköltségét oda-vissza (a túravezető is az utasokkal utazik ki a telekocsi rendszerben, azonban a ráeső költségeket az utasok állják, az üzemanyagköltség /Budapest – Mojstrana – Budapest: kb. 1200 km/ és az autópályadíj összesen kb. 42.000.-Ft/autó), a szállás költségét, amely 2 éjszakára kb. 50 EUR, valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Kiutazás egyénileg Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni (Budapest – Mojstrana – Vrata: kb. 600 km). Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás között az utazás költségeit.

Útvonaltervező:

Szállás  

2 éjszakát menedékházakban töltünk, ahol pokrócot általában biztosítanak a vendégek számára, azonban egy vékony hálózsák vagy egy hálózsák bélés nagymértékben növelheti komfortérzetünket.
A menedékházak rendelkeznek étteremmel, ahol reggelizhetünk és vacsorázhatunk.

Időjárás

Időjárás

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Nívó, vagy Top utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

Sport-Extra biztosítást szeretnék kötni

Túravezető  

Pádár Béla

Pádár Béla

1972-ben születtem, családommal Budapesten élek. 25 éve mászom hegyeket az Alpokban és a Magas-Tátrában. 1998-ban elvégeztem az alapfokú hegymászó tanfolyamot. Idehaza és a Rax-Alpokban sziklát, három-négyezres hegyeken mixmászásokat, télen a Magas-Tátrában és a Júliai-Alpokban jégmászásokat csináltam. Oesterreichischer Alpenverein (OeAV) tag vagyok.

Legemlékezetesebb élményem a Mont Blanc megmászása az olasz normál útvonalon, valamint télen a Magas-Tátrában található Fonatos jégfalnak mászása. A Trekwolffal elsősorban Szlovéniába, az Alpokba és a Tátrába vezetek túrákat.

További információk

Csoportoknak (minimum 6 fő) megállapodás alapján más időpontban is indítjuk a túrát!

Térkép:
Julijske Alpe, Vzhodni Del, 1 : 50 000

Irodalom:
Galli Károly: Kalandozások a Júliai-Alpokban