Hívj minket!
+36 30 135 5898 

Nepál: Annapurna körtúra
19 nap

Túraprogram

1-2. nap: Utazás repülővel Kathmandu-ba
A budapesti Liszt Ferenc repülőtérről indulunk repülőjárattal, és isztambuli, majd delhi átszállással a második napon a délelőtti órákban érkezünk Nepál nemzetközi repülőterére, Kathmanduba (1310 m). Délután városnézés Kathmanduban. Az éjszakát egy kathmandu-i hotelben töltjük.

3. nap: Kathmandu – Besisahar (830 m)
Reggel busszal utazunk tovább Besisahar-ba.
Az éjszakát hotelben töltjük.
Menetidő: kb. 6 óra (busszal)

4. nap: Besisahar – Syange – Chamje (1560 m)
Reggel indulunk, majd két óra terepjáróval történő utazás után Syange-be, túránk kiindulópontjára érünk, ahonnan már gyalog folytatjuk utunkat Chamje-be (ettől a naptól kezdve gyalogtúránk során az összes többi éjszakát egyszerű menedékházakban fogjuk tölteni).
Menetidő: 4 óra 30 perc

5. nap: Chamje – Danaque (2200 m)
Menetidő: 7 óra 

6. nap: Danaque – Chame (2725 m)
Menetidő: 4 óra 30 perc

7. nap: Chame – Pisang (3190 m)
Menetidő: 5 óra 30 perc 

8. nap: Pisang – Ngawal (3660 m) – Manang (3500 m)
Menetidő: 7 óra

9. nap: Manang – Yak Kharka (4090 m)
Menetidő: 5 óra

10. nap: Yak Kharka – High Camp (4850 m)
Menetidő: 6 óra

11. nap: High Camp – Thorung La (5416 m) – Muktinath (3710 m)
Menetidő: 8 óra 

12. nap: Muktinath – Jomson – Tatopani (1110 m)
Reggel terepjáróval indulva Jomson-ig a menetidő kb. 3 óra,  ahonnan busszal (kb. 7 óra) utazunk tovább.

13. nap: Tatopani – Shikha (2020 m)
Menetidő: 5 óra

14. nap: Shikha – Ghorepani (2860 m)
Menetidő: 4 óra 30 perc

15. nap: Ghorepani – Poon Hill (3210 m) – Tadapani (2520 m)
Menetidő: 6 óra 30 perc

16. nap: Tadapani – Nayapul (1070 m) – Pokhara (820 m)
Nayapul-ig a menetidő 5 óra, majd járművel (kb. 2 óra) utazunk tovább.
Az éjszakát egy pokhara-i hotelben töltjük. 

17. nap: Pokhara – Kathmandu
Menetidő: 7 óra (turistabusszal)
Az éjszakát egy kathmandu-i hotelben töltjük.

18-19. nap: Utazás repülővel Magyarországra
Reggeli után transzfer a repülőtérre, és utazunk Magyarországra, ahová másnap a déli órákban érkezünk meg.

Túra nehézsége  

A Thorung La (5416 m) hágó nehézségének besorolása kondíció szempontjából 4 mancs.

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Létszám

Az Annapurna túra indításához szükséges minimális létszám 6 fő, a maximális 10 fő.

Ár

270.000 Ft

Nepál: Annapurna körtúra
19 nap

Előleg

120.000 Ft, amely jelentkezéskor esedékes.

Fennmaradó összeg

150.000 Ft, amely az utazás előtt 30 nappal esedékes.

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés és a szervezés díját, valamint a túravezető(k) utazással és szállással kapcsolatban felmerült költségeit.

Ár nem tartalmazza

Delhi – Isztambul – Budapest várható költsége az illetékkel együtt 230.000 Ft-tól), a vízum díját (40 USD), a trekking engedélyek díját (kb. 50 USD), a helyszínen fizetendő költségeket (utazás busszal, szállás, étkezés, teherhordó, borravalók), az esetleges belépők és fakultatív programok árát, valamint a védőoltások és az utasbiztosítás díját.
(A napi háromszori étkezés és a szállások ára (1-2 USD/fő/nap) összesen kb. 20-30 USD/fő/nap.)
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a nem tudunk felelősséget vállalni.

Utazás  

Repülővel, taxival, terepjáróval és busszal.

Az indulás és érkezés időpontja néhány (1-4) napot módosulhat a repülőjegyek olcsóbban történő beszerzése miatt, valamint a programtól függően.

Repülés előtt érdemes informálódni, hogy mit lehet felvinni a gépre, stb. http://www.bud.hu/utazas/indulas_elott

Vízum: A magyar állampolgároknak a vízum és a hazautazás dátumától számítva még 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. A nepáli vízum (30 napos) a kathmandui repülőtéren beszerezhető, ára 40 USD, és 1 db igazolványkép szükséges hozzá.
Szükséges engedélyek: ACAP (Annapurna Conservation Area Project) és TIMS kártya (kb. 50 USD). Ezek kiváltása a helyszínen történik, melyhez útlevél másolat és további 4 db igazolványkép szükséges.

Szállás  

4 éjszaka hotelben, 12 éjszaka menedékházban (Tea House/Lodge).

Túra közbeni szállásunk egyszerű, 2-4 ágyas fűtés nélküli szobákban lesz, így meleg hálózsákra van szükség, amelynek a komfortfokozata legalább -5 fok.

A hegyi Lodge-okban a legtöbb helyen napenergiával melegítik a vizet, ezért csak korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre, és a hőmérséklete is inkább langyos, mintsem forró, így nagyon szerencsésnek érezhetjük magunkat, ha nekünk is jut belőle.

Az étkezési lehetőség a gyalogtúra során naponta három alkalommal biztosított az út mentén néhány órányi járásra sorakozó hegyi lodge-okban. Egy menü ára kb. 250 NPR. Utunk során palackozott ivóvizet (1 liter 20-180 NPR) vagy forralt vizet szintén ezekben a házakban tudunk beszerezni. Célszerű energia szeleteket, aszalt gyümölcsöket, kekszet, szőlőcukrot, pezsgőtablettákat és tea filtert magunkkal vinni.

Biztosítás  

Mivel a legtöbb biztosítási módozat magassági korlátja 5000 méterig terjed, vagy hegymászásra (ami pl. a 3500 méter tengerszint feletti magasság fölött történő túrázás) – a Szovjetunió utódállamainak kivételével – csak a földrajzi Európa területén vállalja a kockázatviselést, ezért javasoljuk a tevékenységnek megfelelő balesetbiztosítási módozat rajtunk keresztül történő megkötését. Amennyiben érdekel, ennek részleteiről keress minket!

További információk

Ajánlott oltások az utazás előtt: Hepatitis A és B, tífusz és tetanusz. Emellett ajánljuk a malária elleni gyógyszeres védekezést is.

Jó, ha van nálunk az út alatt: Diamox (Acetazolamide), Quarelin, Algopyrin, Cataflam, Imodium, Ciprobay, Smekta por, Reasec, Nospa, Brulamycin szemcsepp, C, B6 és B12 vitamin, víztisztító tabletta, izolációs fólia, valamint egészségügyi csomag – ezek ugyan lesznek a túravezetőknél is, azonban túravezetőinknek nem áll módjában gyógyszereket biztosítani a résztvevők számára, elsősegélynyújtásban viszont tudnak segíteni. Bár októberben nem kell a fűfélék jelentős virágzására számítani, ennek ellenére, aki pollenallergiában szenved, ne hagyja otthon a gyógyszereit!

Az árak alacsonyabbak, mint nálunk. Költőpénznek nagyjából annyi Ft-ot ajánlunk, amennyit itthon is elköltenél.
Költőpénznek (új) USA dollárt vagy Euro-t célszerű vinni, amit a helyszínen tudunk majd a helyi fizetőeszközre, nepáli rúpiára (1 NPR kb. 3 Ft) beváltani.
1 USD = kb. 105 NPR, 1 Euro = kb. 115 NPR.
Aktuális árfolyam: http://www.xe.com
Bankkártya használatára a városokban van lehetőség, melyek közül leginkább a Visa és a MasterCard terjedt el.

Mobiltelefonjaink Nepálban működnek, azonban érdemesebb kinti telefonokról hazatelefonálni, mivel így az jóval olcsóbb, és több szálláshelyen is lehetőség nyílik rá. Az internethálózat nincs úgy kiépítve, mint az Everest trekking során, ezért internetezni főleg a városi Internetcafé-kban (kb. 300 NRP/óra vagy kb. 5-20 NPR/perc) lehet.

Az elektromos áram Nepálban ugyanaz, mint nálunk: 230V/50Hz. A hegyi menedékházak szobáiban általában nincs konnektor, az áramot itt többnyire napelemekből vagy mini vízerőművekből nyerik, de azért utunk során lesz lehetőségünk akkumulátorainkat feltölteni, melyért óránként kb. 100-300 NPR-t kell fizetni.

Út közben a tisztálkodási lehetőségek korlátozottak, ezért célszerű magunkkal nedves törlőkendőket és kézfertőtlenítő gélt vinni.

A gyalogtúra folyamán lehetőségünk lesz arra, hogy felszerelésünket teherhordók (maximum 20 kg csomagot napi kb. 15 USD-ért) vigyék, így mentesülhetünk terheink cipelésétől. A túra nehézsége miatt kifejezetten ajánlott teherhordó igénybevétele!

Nepálban sokan beszélnek gyengén angolul, így az ott élőkkel angol nyelven lehet kommunikálni.