Hívj minket!
+36 30 135 5898 

Königsjodler via ferrata
3 nap

A Salzburgi-mészkőalpokhoz tartozó Hochkönig-hegység legmagasabb pontja a 2941 méter magas Hochkönig csúcs. A Salzburg tartomány közepén fekvő régió télen egyedülálló élvezeteket tartogat a síelők, a snowboardosok és a túrasíelők számára. Nyáron igazi eldorádó a túrázás és a hegymászás szerelmesei számára. Az összesen 340 km hosszú, különböző nehézségi fokozatú gyalogtúra-út révén bebarangolható a hegytömb körüli egész fantasztikus vidék.

Túraprogram

1. nap Találkozás Mühlbach am Hochkönig-ben 14:00-kor. Elfoglaljuk a szálláshelyet. Átbeszéljük a programot, kiosztjuk a felszereléseket, majd bemelegítünk egy közeli vasalt út meghódításával.

2. nap Korán reggel indulunk a Königsjolder via ferrata beszállóhelyére. 1-2 órás kaptató után érkezünk meg a biztosított szakasz kezdetéhez.

Königsjodler - Klettersteig C/D az egyik leghosszabb út, ahol 1700 méteres szintet kell legyőzni a Hochkönig csúcsig. Aki fizikailag felkészült és nem riad meg a kitettségtől, annak páratlan élményben lehet része. Az út első szakasza csipkés, elképesztően látványos tornyok között vezet. Itt található a Flying Fox kötélhíd. Ez az út leglátványosabb gerincszakasz, ami hatalmas torony falának mászásával folytatódik, amit még további föl és lemászások követnek egészen a csúcsig.

Az éjszakát a csúcson lévő Matrashaus menedékházban töltjük.

3. nap Reggel 7 órakor hagyjuk el az éjszakai menedékünket, visszatérünk autóinkhoz. Rövid utazás, majd túrázás a Fallbach via ferrata / klettersteig útvonalon. Délután érkezünk vissza a parkolóba, irány Magyarország.

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A Königsjodler csúcstámadása legalább két napos zavartalan időjárás előrejelzés esetén indítható.

Túra nehézsége  

A Königsjodler-Klettersteig nagyon jó kondíciót és ferrata tapasztalatot követel meg tőlünk. A sziklás szakaszokon kiépített via ferrata, azaz az út mentén végighúzódó, biztonságot garantáló drótkötelek, létrák, hidak segítenek nekünk. Az út egyéb szakaszai hagyományos túrázást jelentenek. A Königsjodler-Klettersteigre való jelentkezéshez feltétel a Dachstein vagy Dolomitok D nehézségű útvonalainak magabiztos teljesítése!

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, kamásli, túrabakancs, napszemüveg, fényvédő krém, elsősegély csomag, fejlámpa, kb. 30 literes hátizsák, túrabot, és jó, ha van hálózsák is.
Technikai felszerelés: via ferrata felszerelés (sisak, beülő, klettersteig szett).

A szükséges technikai felszerelést mi biztosítjuk a túra során!

Létszám

A via ferrata túra indításához szükséges minimális létszám 6 fő, a maximális 8 fő.

Ár

40.000,- Ft

Königsjodler via ferrata
3 nap

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját, a túravezető(k) utazással és szállással kapcsolatban felmerült költségeit, valamint a via ferrata felszerelés bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

Az utazási költséget oda-vissza (az üzemanyagköltség /Budapest – Mühlbach – Budapest: kb. 1120 km/ és az autópályadíj összesen kb. 42.000 Ft/autó), a szállás költségét, amely 2 éjszakára kb. 50 EUR, valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni. Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás között az utazás költségeit.

Útvonaltervező:

Szállás  

Egy éjszakát töltünk a hegy lábánál az Erichhütte menedékházban és egyet a Höchkönig csúcsán álló Matrashausban, ahol pokrócot általában biztosítanak a vendégek számára, azonban egy vékony hálózsák vagy egy hálózsák bélés nagymértékben növelheti komfortérzetünket.
A menedékházak rendelkeznek étteremmel, ahol reggelizhetünk és vacsorázhatunk.

Időjárás

Változékony, esetenként szélsőséges magashegységi időjárásra kell számítanunk. Bármikor előfordulhat eső, heves zápor, ezért különösen fontos a vízálló ruházat. Napközben 15-25 fok közötti hőmérséklet várható, ami természetesen a tengerszint feletti magasság és éppen aktuális időjárási frontok függvényében változhat. A magasabb részeken egy-egy erősebb hidegfront betörése esetén akár hóesésére, kisebb-nagyobb hómezőkre is lehet számítani. Erős, viharos szél, a hegycsúcsokat beborító köd, felhő könnyen előfordul.

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Nívó, vagy Top utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

Sport-Extra biztosítást szeretnék kötni