Hívj minket!
+36 30 135 5898 

Wildspitze, 3772 m
3 nap

Ötztal – az Inn folyó legnagyobb mellékvölgye – közel 60 km hosszúságban nyúlik dél felé, az Alpok főgerince alá. A völgyben az utolsó falu Vent, Ausztria egyik legmagasabban fekvő települése, amely népszerű kiindulópont olyan nagy csúcsokra, mint az ötezer éves „Ötzi"-ről elhíresült Similaun, vagy a Wildspitze, amely a Grossglockner után Ausztria második legnagyobb hegycsúcsa, de szívesebben emlegetik Tirol legmagasabbjaként. A Wildspitze északi falának első megmászója dr. Déchy Mór volt három társával együtt 1874-ben.

Túraprogram

1. nap:
Kiutazás egyénileg Magyarországról.
Autóval: Budapest – Hegyeshalom – Wien – Salzburg – Innsbruck – Langenfeld – Vent (1900 m)
Távolság: kb. 850 km
Menetidő: kb. 9 óra + a pihenések
Találkozó a felvonóállomás melletti parkolóban 16.00-17.00 óra között, ahonnan ülőlifttel a Stablein állomásig (2356 m) megyünk. Innen kb. 1,5 óra gyalogolással érjük el a Breslauer menedékházat (2844 m), ahol az éjszakát töltjük.
Szállás: a Breslauer menedékházban (2844 m), DAV

2. nap:
Breslauer menedékház (2844 m) – Wildspitze (3772 m) – Vernagt menedékház (2755 m) / Breslauer menedékház (2844 m)
Hajnali indulással a Breslauer menedékháztól a Mitterkarjoch (3468 m) hágón keresztül kb. 3,5-4 óra alatt érjük el a Wildspitze 3772 méter magas csúcsát, majd a Brochkogeljoch (3423 m) hágón keresztül a Vernagtferner gleccseren lemegyünk a Vernagt menedékházhoz (2755 m), ahol az éjszakát töltjük. Alternatív útvonal: a csúcsról az eredeti úton visszatérünk a Breslauer menedékházhoz, és ott töltjük az éjszakát.
Menetidő: kb. 8 óra
Szállás: a Vernagt menedékházban (2755 m), DAV

3. nap:
Vernagt menedékház (2755 m) – Rofen (2011 m) – Vent (1900 m)
Miután elfogyasztottuk reggelinket, kb. 3,5 óra alatt leérünk a Ventben parkoló autóinkhoz, majd egyénileg utazunk haza.

Túra nehézsége  

Wildspitze mászás: PD, I-II, 30 fok

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, kamásli, túrabakancs, napszemüveg, fényvédő krém, elsősegély csomag, fejlámpa, 35 literes hátizsák, túrabot.
Technikai felszerelés: gleccserjáró felszerelés (sisak, beülő, hágóvas, jégcsákány, kötél, stb.).

A szükséges technikai felszerelést mi biztosítjuk a túra során!

Létszám

A minimális létszám 3 fő, a maximális létszám 4-5 fő vezetőnként.

Ár

100.000,- Ft

Wildspitze, 3772 m
3 nap

Előleg

50.000,-Ft, amely jelentkezéskor esedékes

Fennmaradó összeg

50.000,-Ft, amely az utazás előtt 30 nappal esedékes

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját, a vezető(k) felvonóval és szállással kapcsolatban felmerült költségeit, a technikai felszerelés bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

A résztvevők útiköltségét, a túravezető útiköltségét (a túravezető is az utasokkal utazik ki a telekocsi rendszerben, azonban a ráeső költségeket az utasok állják, az üzemanyagköltség /Budapest – Vent – Budapest: kb. 1700 km/ és az autópályadíj összesen kb. 65.000 Ft/autó), az esetlegesen felmerülő parkolások díját Ventben (7 EUR/autó/nap), a felvonó (16 EUR) és a szállás költségét (amely összesen kb. 50 EUR/fő), valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni (Budapest – Hegyeshalom – Wien – Salzburg – Innsbruck – Sölden – Vent: kb. 850 km). Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás közt az utazás költségeit.

Útvonaltervező:

Szállás  

2 éjszakát menedékházakban töltünk, ahol pokrócot általában biztosítanak a vendégek számára, azonban egy vékony hálózsák vagy egy hálózsák bélés nagymértékben növelheti komfortérzetünket.
A menedékházak rendelkeznek étteremmel, ahol reggelizhetünk és vacsorázhatunk.

Időjárás

Aktuális időjárás.
Webkamera

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Top, vagy a Top Extra utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

Sport-Extra biztosítást szeretnék kötni

Túravezetők  

Pecsők István

Pecsők István

2002-ben kezdtem el mászni az olasz Júliai-Alpokban, ahol egy menedékházban a 'Rifugio Corsi'-ban dolgoztam. A hely 2,5 óra kapaszkodásra van a legközelebbi parkolótól, és paradicsom a sziklamászók számára. A ház üzemeltetője és barátai (barlangi mentők, hegyivezetők) voltak első oktatóim és mászótársaim. 10 év itt, egyre jobban elkötelezett a mászás iránt, kerestem a lehetőséget, hogy megosszam a benne talált örömömet és tapasztalataimat.
Itthon, már magyar nyelven a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudomyányi Karának Továbbképző Intézetében szereztem hegymászó/sziklamászó sportedzői képzettséget.

Képzettségek:
• Vizsgázott hegymászó
• Hegymászó sportedző - OKJ (Testnevelési Egyetem, 2011)
Tagja az alábbi szervezeteknek:
• Üveghegy Sportegyesület (ÜSE)
• Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium (MHOK)
• Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSz)
• Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

Szabolcs Zoltán

Szabolcs Zoltán

A hegyek már gyerekkorom óta izgatták a fantáziám, így igyekeztem amint lehetett el is jutni oda, de ténylegesen csak 2003-ban kezdtem el aktívan foglalkozni a mászással. Kezdetben fal- és szikla-, majd a magashegyek megmászásával is megismerkedtem és szerelembe estem. Kezdetben elsősorban az osztrák Alpok sziklafalait vettem célba, de aztán a magasabb régiókban is kipróbáltam magam Ausztria, Olaszország, Svájc, Franciaország 3-4 ezres csúcsain, sokat tanulva a sikerekből és még többet a kudarcokból. Közben elvégeztem a megfelelő tanfolyamokat, hogy vizsgázott hegymászó legyek.

Turos Attila

Turos Attila

1973-ban születtem Siófokon, majd a pécsi egyetemi éveket követően Budapesten telepedtem le. Nős vagyok és egy 10 éves kisfiú apukája. Sportpályafutásom első 30 évében asztaliteniszeztem, majd néhány év hosszútáv és terepfutás után 2013-ban kezdtem hegyet, majd később sziklát mászni. Mászásaim elsősorban az Alpokra és a Tátrára korlátozódtak. Rendszeresen teljesítménytúrázom 20-50 km-es távokon, kül- és belföldön egyaránt.

Képzettségeim:

Alapfokú sziklamászó tanfolyam

Nyári magashegyi tanfolyam

Téli magashegyi tanfolyam

Jégmászó tanfolyam

Tagságaim:

MAHOE

JAMES

OeAV

További információk

Három vagy több jelentkező esetén más időpontban is indítjuk a túrát!

A túra az indításához szükséges minimális létszám (3 fő) meglétét követően, és csak akkor indul, ha a meteorológiai előrejelzés az adott térségre kedvező.

Térkép:
Ötztal-Pitztal-Kaunertal-Wildspitze (freytag & berndt) 1:50 000
30/2, Alpenvereinskarte: Ötztaler Alpen-Weisskugel, 1:25 000

Irodalom:
Stefano Ardito: Alpok túrázóknak
Nagyváthy János: 50 hegymászótúra az Alpokban