Hívj minket!
+36 30 135 5898 

Aletsch gleccser / Mönch 4099 m / Jungfrau 4158 m
4 nap 

Svájc középső részén emelkednek a Berni-Alpok vonulatai. A táj rendkívül változatos, a hatalmas hegyeket szűk, mély völgyek szabdalják, láthatunk havas hegycsúcsokat, hatalmas vízeséseket. Az ország déli határán emelkedő, örök hóval borított négyezres hegycsúcsok semmihez sem hasonlító látványa, a híres, piramis alakú Matterhornnal mind-mind az alpesi ország összetéveszthetetlen jelképei.

A vidéket találóan "Kis-Himalájának" is hívják, nem véletlenül. Sajátos időjárása van, itt található az Alpok két leghosszabb gleccsere, és a hegység belsejét csak igen kemény kihívások árán lehet megközelíteni.

Túraprogram

1. nap: Utazás Fieschbe:

Egyéni kiutazás a Berni-Alpok lábához Fieschig (kb. 1100 km). Az éjszakát egy helyi kempingben, vagy vendégházban töltöd.

2. nap: Fiescheralp, Aletsch-gleccser, Konkordia-ház
Reggeli után elindulunk a felvonóhoz, amivel felmegyünk 2200 méter fölé, Fiescheralp településre. Innen gyalog folytatjuk az utat. A Merjele-tavat elhagyva leereszkedünk a gleccser mély hasadékokkal barázdált felszínére és a hasadékokat kerülgetve jutunk egyre följebb a Berni-Alpok jeges csúcsai közé. A nap végén a gleccser jegéről egy hosszú vaslépcsőn mászunk fel a sziklafalon épített menedékházig. Az estét már 2850 méteren, a Konkordia-házban töltjük. Szintemelkedés: 680 m, menetidő: 6-7 óra 

3. nap: Átkelés az Aletsch gleccseren – Mönch (4099 m) mászás
Korai kelés után folytatjuk tovább utunkat az Aletsch-gleccseren egészen a legfelső részéig, ahol a Mönchjochhütte található. Rövid pihenő után a Mönch (4099m) megmászása következik és innen már a Jungfrau-gleccserén folytatjuk tovább utunkat a Mönch oldalában 3657 méter magasan álló Mönchshüttéig. A szállásunk itt lesz. Szintemelkedés: 800 m, menetidő: 6-8 óra 

4. nap: Jungfrau csúcs (4158 m)
Reggel korai kelés után elindulunk az egyik leghíresebb helybéli csúcsra a Jungfrau felé. A gerinc jeges lejtőjén kapaszkodunk egyre feljebb, hogy 4 óra mászás után fent álljunk a csúcson. A csúcsfotók után, visszatérünk a Mönchjoch házhoz, kipihenjük magunkat, majd megkezdjük az ereszkedést a Konkordia-házig.

5. nap: Búcsú az Aletsch gleccsertől
Reggeli után a már ismert útvonalon, az Aletsch-gleccseren haladva elérjük Fiescheralpot, és innen leereszkedve Fiesch falucskát. 

6. nap: Hazautazás
A sátorbontást követően egyénileg utazunk haza.

Túra nehézsége  

A két hegy már nem egyszerű trekkingtúra: sziklás, jeges terepével tapasztaltabbaknak, gyakorlottaknak ajánlott!

A túrán való részvétel előfeltétele, minimum 1-2 alpesi (3-4 ezres csúcsok) túrán szerzett tapasztalat. Felkészüléshez megfelelő például a Grossglockner és Grossvenediger teljesítése.

Nehézségi fok:PD, II, 45°-50°

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Cipő: mindenképp olyan bakancs szükséges, melyre tudunk hágóvasat erősíteni + kamásli.
Ruházat: Szükséges egy vízálló, lélegző dzseki, meleg, réteges aláöltözet, szintén lélegző-vízálló nadrág és aláöltözet, sapka és legalább két pár kesztyű! Hozzál magaddal legalább 30 faktoros naptejet, és UV-szűrős napszemüveget. Szükséges egy derékalj (polifoam) és egy meleg, 3 évszakos hálózsák.
Hozzál magaddal kempingáz-főzőt.
Szükséges fejlámpa, evőeszközök és egy hőszigetelt termosz.

Technikai felszerelés:
1 db jégcsákány (túracsákány),
1 pár hágóvas,
1 db. beülő,
2 db HMS (vagy más csavaros) karabiner,
1 db sisak.

Létszám

A túra indításához szükséges minimális létszám 3 fő, a maximális 6 fő.

Ár

160.000,-Ft

Aletsch gleccser / Mönch 4099 m / Jungfrau 4158 m
4 nap 

Előleg

65.000,-Ft

Fennmaradó összeg

95.000,-Ft

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját, a túravezető(k) utazással és szállással kapcsolatban felmerült költségeit, valamint a technikai felszerelés bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

Az utazási költséget oda-vissza (az üzemanyagköltség /Budapest Fiesch – Budapest / kb. 45.000 Ft/autó + autópálydíjak), a szállás költségét, 4 valamint a felvonó díját (kb. 25 EUR), az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni. Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás között az utazás költségeit.

Szállás  

Az első és az utolsó éjszakát kempingben töltjük. Két éjszakára a Konkordia hütte lesz az otthonunk, majd egy éjszakát alszunk a Mönchshüttében. 

Ha kempingben alszol, akkor ne hagyd otthon a hálózsákot, polifoamot és a sátrat sem.

A szállás árát a részvételi díj NEM tartalmazza!

Erre nagyjából 170-180 €.

A menedékházban esetenként elvárják a reggeli/vacsora fogyasztást. Ennek ára szintén egyéni költség.

Időjárás

3000-4000 méter felett az Alpokban nehéz jósolni. Ha a túra időpontjában a meteorológiai előrejelzés Európa-szintű hidegfrontot jósol, akkor a túra egy későbbi időpontban kerül megrendezésre. Jó idő esetén is lehet köd és hóviharés ilyenkor kénytelenek vagyunk visszafordulni.

A hegyek 4000 méter feletti magassága az erőfeszítés hatására szinte biztos, hogy érezteti magát. Általában ez nem okoz egyéb gondot, mint a fáradékonyság. A leghatásosabb védekezés a folyadékbevitel, jó étkezés és a kipihentség, illetve a kimért és lassú menettempó viszonylag kevés megállással.

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Nívó, vagy Top utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

Biztosítást itt tudok kötni.