Hívj minket!
+36 30 135 5898 

Magas-Tátra gyalogtúra
2 nap

A Magas-Tátra a világ legkisebb terjedelmű magashegysége, azonban a Kárpátok hegyvonulatának legmagasabb pontjai itt találhatók. A mindössze 26 km-es főgerincű Magas-Tátra kis területe ellenére rendkívül gazdag, látványos magashegységi formakincset rejt, ahol megközelítőleg 120-190 tengerszem található. Kőzeteinek nagy részét gránit alkotja, helyenként találhatunk azonban mészkövet és palát is.
A hegység a magyar hegymászás bölcsője. Nagy érdeme volt a Tátra feltárásában a Magyarországi Kárpát Egyesületnek (MKE), és különösen az oly kiváló alpinistáknak, mint Déchy Mór, Téry Ödön vagy Thirring Gusztáv, valamint Grósz Alfréd. A tátrai idegenforgalom és turistaság fejlődésének korszakalkotó eseménye, és az MKE egyik legnagyobb, hatásában pedig mindenképpen legkiemelkedőbb alkotása volt az 1885-ben elkészült, úgynevezett Tátra-körút (ma Tatranská magistrála) megépítése a Csorba-tótól egészen Barlangligetig.

Túraprogram

1.nap:
Egyéni kiutazás Magyarországról. (Budapest – Ótátrafüred (Stary Smokovec): kb. 300 km, Miskolc – Ótátrafüred: kb. 200 km)
Találkozó 08.15 órakor az ótátrafüredi fogaskerekű állomás bejárata előtt, innen fogaskerekűvel Tarajkára megyünk, gyalogtúránk kiinduló pontjára.
Kérjük, hogy mindenki pontosan érkezzen, mert várni sajnos nem tudunk!

Tarajka (Hrebienok, 1285 m) – Sziléziai-ház (1670 m), Lengyel-nyereg (Polsky hreben, 2200 m), Kis-Viszoka (Vychodná Vysoká, 2428 m) – Lengyel-nyereg – Rovátka (Sedlo Prielom, 2290 m) – Hosszú-tavi menedékház (Zbojnícka-chata, 1960 m) – Tarajka (menetidő: kb. 9-10 óra)

2. nap:
Tátralomnic – Csorba-tó-ra (22 km) autóval, amit a parkolóban hagyunk, majd innen kezdődik a gyalogtúránk.
Csorba-tó (Strbské pleso, 1355 m) – Poprádi-tó (Popradské pleso, 1494 m) – Szimbolikus temető – Tengerszem-csúcs (Rysy, 2499 m) – Csorba-tó (menetidő: kb. 9 óra)

Egyéni hazautazás a Csorba-tótól.

Túra nehézsége  

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Gyalogtúrázó öltözet (esőkabát, polárkabát, túrabakancs, sapka, kesztyű, napszemüveg, stb.), fényvédő krém, elsősegély csomag, fejlámpa, túrabot, 30-35 literes hátizsák.

Létszám

A túra indításához szükséges minimális létszám 5 fő, a maximális 9 fő.

Ár

15.000 Ft

Magas-Tátra gyalogtúra
2 nap

Ár tartalmazza

A túravezetés díját, a vezető(k) utazással és szállással kapcsolatban felmerült költségeit.

Ár nem tartalmazza

Az utazást oda-vissza (az üzemanyagköltség kb. 15.000.-Ft/autó), az esetleg felmerülő parkolás díját, a szállás költségét, mely kb. 15 EUR/éj/fő, a fogaskerekű díját (8 EUR), valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni. Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás közt az utazás költségeit.

Útvonaltervező:

Szállás  

Szálláslehetőségek a Magas-Tátrában:

Penzion Glejdura – Nová Lesná
Penzión Encián – Tátralomnic
Penzión Teniscentrum – Tátralomnic
SLALOM PENZIÓN – Tátralomnic
Hotel Urán – Tátralomnic
Penzión Erika – Tatranska Lesná 1
Privát Svist – Velká Lomnica

Időjárás

Aktuális időjárás.
Webkamerák

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Nívó utasbiztosítását ajánljuk.

Biztosítást szeretnék kötni

Túravezető  

Pecsők István

Pecsők István

2002-ben kezdtem el mászni az olasz Júliai-Alpokban, ahol egy menedékházban a 'Rifugio Corsi'-ban dolgoztam. A hely 2,5 óra kapaszkodásra van a legközelebbi parkolótól, és paradicsom a sziklamászók számára. A ház üzemeltetője és barátai (barlangi mentők, hegyivezetők) voltak első oktatóim és mászótársaim. 10 év itt, egyre jobban elkötelezett a mászás iránt, kerestem a lehetőséget, hogy megosszam a benne talált örömömet és tapasztalataimat.
Itthon, már magyar nyelven a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudomyányi Karának Továbbképző Intézetében szereztem hegymászó/sziklamászó sportedzői képzettséget.

Képzettségek:
• Vizsgázott hegymászó
• Hegymászó sportedző - OKJ (Testnevelési Egyetem, 2011)
Tagja az alábbi szervezeteknek:
• Üveghegy Sportegyesület (ÜSE)
• Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium (MHOK)
• Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSz)
• Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

További információk

Csoportoknak (minimum 5 fő) megállapodás alapján más időpontban is indítjuk a túrát.

vt.sk

Térkép:
VKÚ, Vysoké Tatry, turista térkép, 1:25 000