Hívj minket!
+36 30 135 5898 

Dolomitok ferrata haladóknak (Sorapiss körtúra)
4 nap

A Dolomitokban mindent megtalálunk, a függőleges falakat éppúgy, mint a hatalmas köves katlanokat, és az ásványok különös világát. Mindezen túl valódi nagy túrákat, igazi kihívásokat is rejtenek a hegyek, ezek az úgynevezett „gyűrűk" (ez a túra például a „Sorapiss gyűrűje" nevet is viseli). Annyi biztos, hogy a Sorapiss körtúra a legvadabb, a legelhagyatottabb és a leghosszabb. A Sorapiss völgykatlanjaival és gleccsereivel teljesen érintetlen, melyet a Dolomitok 4. magashegyi turistaútja (4. Alta Via) is érint.

Túraprogram

Sorapiss körtúra

1. nap:
Egyéni kiutazás Magyarországról (Budapest – Cortina d'Ampezzo: kb. 750 km).
Találkozó 18.00-19.00 óra között a város dél-nyugati részén, a „T.Boite" patak mellett található Rocchetta kemping bejárata előtt.
Az éjszakát a kempingben (sátorban) töltjük.

2. nap:
Berti, Vandelli és Minazio via ferrata
Szálláshelyünkről reggel indulunk, és járműveinket a Scotter Palatini felvonóállomásnál (1580 m) hagyjuk.
Scotter Palatini - San Marco menedékház (1823 m) – Slataper bivakház (2620 m) – Forcella del Bivaccó (2670 m) – Berti via ferrata – Cengia del Bancó – Vandelli menedékház (1928 m)
Menetidő: kb. 8 óra
Szállás: a Vandelli menedékházban

3. nap:
Vandelli menedékház – Vandelli via ferrata – Comici bivakház (2000 m) – Forcella Bassa del Banco – Minazio via ferrata – San Marco menedékház – Scotter Palatini
Menetidő: kb. 9 óra
Szállás: a San Marco menedékházban vagy kempingben

4. nap:
A reggeli sátorbontást követően egyénileg indulunk haza Magyarországra.

Túra nehézsége  

Berti (C/D), Vandelli (C), Minazio (A/B)

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, kamásli, túrabakancs, napszemüveg, fényvédő krém, elsősegély csomag, fejlámpa, kb. 35 literes hátizsák, túrabot, hálózsák, derékalj, sátor.
Technikai felszerelés: via ferrata felszerelés (sisak, beülő, klettersteig szett).

A szükséges technikai felszerelést mi biztosítjuk a túra során!

Létszám

A túra indításához szükséges minimális létszám 4 fő, a maximális 6 fő.

Ár

76.000 Ft 

Dolomitok ferrata haladóknak (Sorapiss körtúra)
4 nap

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját, a túravezető(k) utazással és szállással kapcsolatban felmerült költségeit, valamint a technikai felszerelés bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

Az utazást oda-vissza (az üzemanyagköltség /Budapest – Cortina d'Ampezzo - Budapest: kb. 1500 km/, és az autópályadíj összesen kb. 50.000.-Ft/autó). Az esetlegesen felmerülő parkolások díját, és a szállás költségét, amely összesen kb. 50 EUR, valamint az étkezést és a biztosítást.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni (Budapest – Cortina d'Ampezzo: kb. 750 km). Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás közt az utazás költségeit.

Útvonaltervező:

Szállás  

2 éjszaka Cortina d'Ampezzo város dél-nyugati részén, a „T.Boite" patak mellett található „Rocchetta" nevű kempingben, saját sátrainkban. A kemping területén tiszta és kulturált vizesblokk található. Internet hozzáférés, valamint mosási és szárítási lehetőség is van, amit külön térítés ellenében használhatunk. A kemping rendelkezik egy kis élelmiszer üzlettel, de a közelben étterem is található.

Az általunk feltüntetett szálláslehetőség csak ajánlás, attól színvonalasabb szállást is választhatsz, ebben az esetben azonban a szállásfoglalást egyedi igényeidnek megfelelően már Neked kell intézned. A lényeg, hogy a találkozási ponton a kiírás, vagy a túravezetővel egyeztetett időpontban ott legyél.

1 éjszakát a Vandelli menedékházakban töltünk, ahol pokrócot általában biztosítanak a vendégek számára, azonban egy vékony hálózsák vagy egy hálózsák bélés nagymértékben növelheti komfortérzetünket.
A menedékház rendelkezik étteremmel, ahol reggelizhetünk és vacsorázhatunk.

Időjárás

Időjárás

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Top utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

Sport-Extra biztosítást szeretnék kötni

Túravezető  

Pecsők István

Pecsők István

2002-ben kezdtem el mászni az olasz Júliai-Alpokban, ahol egy menedékházban a 'Rifugio Corsi'-ban dolgoztam. A hely 2,5 óra kapaszkodásra van a legközelebbi parkolótól, és paradicsom a sziklamászók számára. A ház üzemeltetője és barátai (barlangi mentők, hegyivezetők) voltak első oktatóim és mászótársaim. 10 év itt, egyre jobban elkötelezett a mászás iránt, kerestem a lehetőséget, hogy megosszam a benne talált örömömet és tapasztalataimat.
Itthon, már magyar nyelven a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudomyányi Karának Továbbképző Intézetében szereztem hegymászó/sziklamászó sportedzői képzettséget.

Képzettségek:
• Vizsgázott hegymászó
• Hegymászó sportedző - OKJ (Testnevelési Egyetem, 2011)
Tagja az alábbi szervezeteknek:
• Üveghegy Sportegyesület (ÜSE)
• Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium (MHOK)
• Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSz)
• Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

További információk

Csoportoknak (minimum 5 fő) megállapodás alapján más időpontban is indítjuk a túrát!

Térkép:
TABACCO,1:25 000 Nr. 03 Cortina d'Ampezzo E Dolomiti Ampezzane

Irodalom:
Pascal Sombardier: Dolomitok (Via ferraták az Olasz Alpokban)
Christjan Ladurner: Klettersteige für Einsteiger (Südtirol-Dolomiten-Gardasee)
Klettersteig-Atlas, Band 2: Italien Nord (2009., Schall-Verlag)