Hívj minket!
+36 30 135 5898 

Grossvenediger hótalpas túra
4 nap

A Hohe-Tauern Nemzeti Parkban elhelyezkedő Venediger-csoport változatos formáival és magasságával a túrázók és síelők birodalma. Sok híres hegymászó első csúcsélménye a Grossvenedigerhez kötődik, amely Ausztria negyedik legmagasabb hegye, és számos gleccserrel együtt a Grossglockner szomszédságában terül el. A hegy pontos magassága nehezen meghatározható, mivel a különböző források a térképektől a szakirodalomig eltérő magassági adatokkal szolgálnak (3662 métertől 3674 méterig terjedően). Mindez a globális felmelegedésnek tudható be. A csúcsról jó idő esetén nagyon szép a kilátás a környező csúcsokra, így természetesen látni lehet a nagy testvért is.

Túraprogram

1. nap:
Egyéni kiutazás Magyarországról. (Budapest – Villach – Lienz – Pragraten – Hinterbichl: kb. 740 km)
Találkozó a Hinterbichlben található Gasthof Islitzer vendégház előtti parkolóban 18.00 órakor, majd elfoglaljuk szálláshelyünket egy hangulatos kis vendégházban.

2. nap:
Hinterbichl - Johannishütte menedékház – Defreggerhaus menedékház
Miután elfogyasztottuk reggelinket és felcsatoltuk hótalpainkat kb. 4 óra alatt (800 méter szintemelkedést megtéve) felgyalogolunk a Johannishütte menedékházig (2121 m), ahonnan a rövid pihenőt és ebédet követően folytatjuk utunkat a Defreggerhaus menedékházig (2962 m), amelyet további kb. 3-4 óra alatt érünk el.
Szállás (Winterraum): a Defreggerhaus menedékházban (DAV).
Szintemelkedés: kb. 1650 m
Menetidő: kb. 7-8 óra

3. nap:
Defreggerhaus menedékház – Grossvenediger (3666 m) – Defreggerhaus menedékház – Johannishütte menedékház
Szállás: a Johannishütte menedékházban (DAV).
Szintemelkedés: 710 m
Menetidő: kb. 7-8 óra

4. nap:
Johannishütte menedékház – Hinterbichl
A reggelit követően legyalogolunk a parkolóba, majd a déli órákban egyénileg utazunk haza.

Túra nehézsége  

Megjegyzés: A téli körülmények között megrendezésre kerülő túrák, a téli túráink, valamint a kiszámíthatatlan, extrém időjárási körülmények (hóvihar, stb.) a lenti besorolást egy, vagy akár több fokozattal is megemelhetik.

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, kamásli, túrabakancs, sí-, és napszemüveg, fényvédő krém, termosz, elsősegély csomag, fejlámpa, kb. 45 literes hátizsák, hálózsák, bivakzsák, túrabot, hótalp, lavinaeszközök (lavina jeladó, lavinaszonda, hólapát).
Gleccserjáró felszerelés (sisak, beülő, jégcsákány, hágóvas, 2 db HMS karabiner, kötél, stb.).

A gleccserjáró felszerelést, a hótalpat és a lavinaeszközöket mi biztosítjuk a túra során!

Létszám

A minimális létszám 3 fő, a maximális létszám 5 fő vezetőnként.

Ár

85.000 Ft

Grossvenediger hótalpas túra
4 nap

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját és a túravezető(k) szállással kapcsolatban felmerült költségeit, valamint a gleccserjáró felszerelés, a hótalpak és a lavinaeszközök bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

A túravezető és a résztvevő(k) kiutazását (az üzemanyagköltség /Budapest – Hinterbichl – Budapest: kb. 1500 km/ és az autópályadíjak összesen kb. 52.000 Ft/autó), a szállás költségeit (összesen kb. 65 EUR/fő), valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni (Budapest – Villach – Lienz – Pragraten – Hinterbichl: kb. 740 km). Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás között az utazás költségeit. Figyelem: a hólánc ne maradjon otthon!

Útvonaltervező:

Szállás  

1 éjszaka panzióban, 2 éjszaka menedékházban.

Időjárás

Aktuális időjárás.
Lavinahelyzet

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Top utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

Sport-Extra biztosítást szeretnék kötni

Túravezetők  

Pecsők István

Pecsők István

2002-ben kezdtem el mászni az olasz Júliai-Alpokban, ahol egy menedékházban a 'Rifugio Corsi'-ban dolgoztam. A hely 2,5 óra kapaszkodásra van a legközelebbi parkolótól, és paradicsom a sziklamászók számára. A ház üzemeltetője és barátai (barlangi mentők, hegyivezetők) voltak első oktatóim és mászótársaim. 10 év itt, egyre jobban elkötelezett a mászás iránt, kerestem a lehetőséget, hogy megosszam a benne talált örömömet és tapasztalataimat.
Itthon, már magyar nyelven a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudomyányi Karának Továbbképző Intézetében szereztem hegymászó/sziklamászó sportedzői képzettséget.

Képzettségek:
• Vizsgázott hegymászó
• Hegymászó sportedző - OKJ (Testnevelési Egyetem, 2011)
Tagja az alábbi szervezeteknek:
• Üveghegy Sportegyesület (ÜSE)
• Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium (MHOK)
• Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSz)
• Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

Turos Attila

Turos Attila

1973-ban születtem Siófokon, majd a pécsi egyetemi éveket követően Budapesten telepedtem le. Nős vagyok és egy 10 éves kisfiú apukája. Sportpályafutásom első 30 évében asztaliteniszeztem, majd néhány év hosszútáv és terepfutás után 2013-ban kezdtem hegyet, majd később sziklát mászni. Mászásaim elsősorban az Alpokra és a Tátrára korlátozódtak. Rendszeresen teljesítménytúrázom 20-50 km-es távokon, kül- és belföldön egyaránt.

Képzettségeim:

Alapfokú sziklamászó tanfolyam

Nyári magashegyi tanfolyam

Téli magashegyi tanfolyam

Jégmászó tanfolyam

Tagságaim:

MAHOE

JAMES

OeAV

További információk

Csoportoknak (minimum 3 fő) megállapodás alapján más időpontban is indítjuk a túrát!

A Grossvenediger túra az indításához szükséges minimális létszám (3 fő) meglétét követően, és csak akkor indul, ha a meteorológiai előrejelzés az adott térségre kedvező. Amennyiben az adott területre vonatkozó lavinajelzés 3-as, vagy attól magasabb, akkor a túrát szintén egy későbbi, egyeztetett időpontra napoljuk el.

Térkép:
OeAV: Venedigergruppe, 1:25 000 Nr:36