Hívj minket!
+36 (70) 422 3709 

Grossvenediger hótalpas túra
4 nap

A Hohe-Tauern Nemzeti Parkban elhelyezkedő Venediger-csoport változatos formáival és magasságával a túrázók és síelők birodalma. Sok híres hegymászó első csúcsélménye a Grossvenedigerhez kötődik, amely Ausztria negyedik legmagasabb hegye, és számos gleccserrel együtt a Grossglockner szomszédságában terül el. A hegy pontos magassága nehezen meghatározható, mivel a különböző források a térképektől a szakirodalomig eltérő magassági adatokkal szolgálnak (3662 métertől 3674 méterig terjedően). Mindez a globális felmelegedésnek tudható be. A csúcsról jó idő esetén nagyon szép a kilátás a környező csúcsokra, így természetesen látni lehet a nagy testvért is.

Túraprogram

1. nap:
Egyéni kiutazás Magyarországról. (Budapest – Villach – Lienz – Pragraten – Hinterbichl: kb. 740 km)
Találkozó a Hinterbichlben található Gasthof Islitzer vendégház előtti parkolóban 18.00 órakor, majd elfoglaljuk szálláshelyünket egy hangulatos kis vendégházban.

2. nap:
Hinterbichl - Johannishütte menedékház – Defreggerhaus menedékház
Miután elfogyasztottuk reggelinket és felcsatoltuk hótalpainkat kb. 4 óra alatt (800 méter szintemelkedést megtéve) felgyalogolunk a Johannishütte menedékházig (2121 m), ahonnan a rövid pihenőt és ebédet követően folytatjuk utunkat a Defreggerhaus menedékházig (2962 m), amelyet további kb. 3-4 óra alatt érünk el.
Szállás (Winterraum): a Defreggerhaus menedékházban (DAV).
Szintemelkedés: kb. 1650 m
Menetidő: kb. 7-8 óra

3. nap:
Defreggerhaus menedékház – Grossvenediger (3666 m) – Defreggerhaus menedékház – Johannishütte menedékház
Szállás: a Johannishütte menedékházban (DAV).
Szintemelkedés: 710 m
Menetidő: kb. 7-8 óra

4. nap:
Johannishütte menedékház – Hinterbichl
A reggelit követően legyalogolunk a parkolóba, majd a déli órákban egyénileg utazunk haza.

Túra nehézsége  

Megjegyzés: A téli körülmények között megrendezésre kerülő túrák, a téli túráink, valamint a kiszámíthatatlan, extrém időjárási körülmények (hóvihar, stb.) a lenti besorolást egy, vagy akár több fokozattal is megemelhetik.

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, kamásli, túrabakancs, sí-, és napszemüveg, fényvédő krém, termosz, elsősegély csomag, fejlámpa, kb. 45 literes hátizsák, hálózsák, bivakzsák, túrabot, hótalp, lavinaeszközök (lavina jeladó, lavinaszonda, hólapát).
Gleccserjáró felszerelés (sisak, beülő, jégcsákány, hágóvas, 2 db HMS karabiner, kötél, stb.).

A gleccserjáró felszerelést, a hótalpat és a lavinaeszközöket mi biztosítjuk a túra során!

Létszám

A minimális létszám 3 fő, a maximális létszám 5 fő vezetőnként.

Ár

76.000 Ft

Grossvenediger hótalpas túra
4 nap

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját és a túravezető(k) szállással kapcsolatban felmerült költségeit, valamint a gleccserjáró felszerelés, a hótalpak és a lavinaeszközök bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

A túravezető és a résztvevő(k) kiutazását (az üzemanyagköltség /Budapest – Hinterbichl – Budapest: kb. 1500 km/ és az autópályadíjak összesen kb. 46.000 Ft/autó), a szállás költségeit (összesen kb. 50 EUR/fő), valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni (Budapest – Villach – Lienz – Pragraten – Hinterbichl: kb. 740 km). Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás között az utazás költségeit. Figyelem: a hólánc ne maradjon otthon!

Útvonaltervező:

Szállás  

1 éjszaka panzióban, 2 éjszaka menedékházban.

Időjárás

Aktuális időjárás.
Lavinahelyzet

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Top utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

Sport-Extra biztosítást szeretnék kötni

Túravezető  

Beke Attila

Beke Attila

Attila 1976-os születésű, nős, egy kisfiú édesapja. Eddigi „túrapályafutása" során az Alpok több csúcsán járt már, többször volt a Kaukázusban is, de legfantasztikusabb élményének az Ugandában található Ruwenzori megmászását tartja. Attilával leggyakrabban az alpesi mászások alkalmával és a via ferrata programoknál találkozhatsz.

Képzettségek:

  • Alapfokú sziklamászó vizsga (2003)
  • Téli magashegyi tanfolyam (2003)
  • Ipari alpinista vizsga (2003)
  • Elsősegélynyújtó tanfolyam (EFR CPR és First Aid)

Tagja az alábbi szervezeteknek:

  • Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

Elérhetőség:

További információk

Csoportoknak (minimum 3 fő) megállapodás alapján más időpontban is indítjuk a túrát!

A Grossvenediger túra az indításához szükséges minimális létszám (3 fő) meglétét követően, és csak akkor indul, ha a meteorológiai előrejelzés az adott térségre kedvező. Amennyiben az adott területre vonatkozó lavinajelzés 3-as, vagy attól magasabb, akkor a túrát szintén egy későbbi, egyeztetett időpontra napoljuk el.

Térkép:
OeAV: Venedigergruppe, 1:25 000 Nr:36