Hívj minket!
+36 (70) 422 3709 

Koncsiszta (2538 m)

A Déli csúcstömb tetején egy sajátos hatalmas kovácsüllő (vagy lófej) alakú sziklaképződmény van -- ez a Jármay-asztal. Míg a Koncsiszta vonulatának keleti oldala mindenütt meredeken szakad le a Batizfalvi-katlanba, addig nyugat felé menedékesebb, törmelék borította lejtővel ereszkedik a Rét-nyereg széles törmelék-fennsíkjára, ahonnan a csúcs a legkönnyebben elérhető tátrai ormok közé tartozik.

Túraprogram

1.nap:
Egyéni kiutazás Magyarországról. (Budapest-Tátraszéplak /Tatranská Polianka/: kb. 320 km,
Találkozó 19.00 órakor a Sziléziai ház (1670 m) parkolójában. A Sziléziai házhoz magánúton lehet feljutni, amely sorompóval őrzött terület, így csak előzetes szállásfoglalás esetén engednek fel a házhoz.


2.nap:
6 órakor indulunk a Sziléziai házból, és a Batizfalvi tótól a Koncsiszta déli gerincét követve érjük el a csúcsot (2538 m), majd a megtett úton visszamegyünk a házhoz ahonnan egyénileg indulunk haza.


Szintemelkedés: 860 m


Menetidő: 8 óra

Túra nehézsége  

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Gyalogtúrázó öltözet (esőkabát, polárkabát, bakancs, sapka, kesztyű, napszemüveg, stb.), fényvédő krém, elsősegély csomag, fejlámpa, kb. 30 literes hátizsák.


Technikai felszerelés (sisak, beülő, karabinerek, kötél, stb.).


A technikai felszerelést mi biztosítjuk a túra során!

Létszám

A minimális létszám 3 fő, a maximális létszám 5 fő vezetőnként.

Ár

33.000,- Ft

Amennyiben a közvetlenül ezt követő Kis Viszóka túrán is részt veszel, akkor az egyik túra árának 50%-át elengedjük!

Koncsiszta (2538 m)

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját, a túravezető(k) szállással kapcsolatban felmerült költségeit, valamint a technikai felszerelés (sisak, beülő, kötél, karabinerek) bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

Az utazási költséget oda-vissza, a felmerülő parkolási díjat (10 EUR/autó), a szállás költségét, valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval utazni. Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás közt az utazás költségeit. A túravezető utazását a résztvevők biztosítják.

Szállás  

1 éjszaka az Sziléziai ház hegyi szállóban.

Időjárás

Aktuális időjárás.

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Nívó, vagy Top utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

Biztosítást itt tudok kötni.

Túravezetők  

Fülöp Tibor

Fülöp Tibor

1971-ben születtem. Síelni 6, barlangászni 9 éves koromban kezdtem el, hegymászással 11 éves korom óta foglalkozom. 1987-től hegymászó oktatóként tevékenykedtem nyári és téli alapfokú, valamint magashegyi sziklamászó tanfolyamokon. Tagja voltam az expedíciós (1989-1992) és a sportmászó (1992) válogatott keretnek. Expedíciót vezettem (1989. Pamír), részt vettem a II. Magyar Tien-san Expedícióban (1990) és indultam sportmászó Világ Kupa futamon is (1992. Zürich). Emlékezetes túráim közé tartozik a Mont Blanc téli keresztezése 1989-ben és 1992-ben, valamint a Pallavicini-folyosó szóló mászása 1991 nyarán.

Képzettségek:

  • alapfokú hegymászó tanfolyam
  • alapfokú téli magashegyi tanfolyam
  • alapfokú barlangász tanfolyam
  • vízjégmászó tanfolyam
  • trepnis tanfolyam
  • lavinamentő tanfolyam
  • középfokú túravezető
  • sportrekreációs sportoktató
Pádár Béla

Pádár Béla

1972-ben születtem, családommal Budapesten élek. 25 éve mászom hegyeket az Alpokban és a Magas-Tátrában. 1998-ban elvégeztem az alapfokú hegymászó tanfolyamot. Idehaza és a Rax-Alpokban sziklát, három-négyezres hegyeken mixmászásokat, télen a Magas-Tátrában és a Júliai-Alpokban jégmászásokat csináltam. Oesterreichischer Alpenverein (OeAV) tag vagyok.

Legemlékezetesebb élményem a Mont Blanc megmászása az olasz normál útvonalon, valamint télen a Magas-Tátrában található Fonatos jégfalnak mászása. A Trekwolffal elsősorban Szlovéniába, az Alpokba és a Tátrába vezetek túrákat.

További információk

Három vagy több jelentkező esetén más időpontban is indítjuk a túrát!

A magashegyi túra az indításához szükséges minimális létszám (3 fő) meglétét követően, és csak akkor indul, ha a meteorológiai előrejelzés az adott térségre kedvező. Amennyiben az adott területre vonatkozó lavinajelzés 3-as, vagy attól magasabb, akkor a túrát szintén egy későbbi, egyeztetett időpontra napoljuk el.
A résztvevők felkészültségi szintjéhez és az időjárási viszonyokhoz mérten a túravezető némileg módosíthatja a programot.

Térkép:
VKÚ, Vysoké Tatry, turista térkép, 1:25 000