Hívj minket!
+36 30 135 5898 

Bihar-hegység, Pádis
3 nap

A Pádis fennsík a Bihar-hegység közepén terül el. Földrajzi feltárását többek között Czárán Gyula végezte, így a magyar tájnevek, illetve a mostani jelzett turistaútvonalak nagy része is az ő nevéhez fűződik. Az 1300 méter magasan elterülő fennsík jellegzetes karsztvidék, ahol megtaláljuk annak összes jellemző jelenségét: a karsztforrásokat, víznyelőket, dolinákat, vad hegyi patakokat, vízeséseket, szűk szurdokokat és a hatalmas méretű barlangokat.

Túraprogram

1. nap:
Egyéni kiutazás Magyarországról. (Budapest – Nagyvárad – Boga-telep: kb. 350 km)
Találkozó a Berettyóújfalun keresztülhaladó 42-es út városi MOL benzinkútjánál 09.00 órakor, ahonnan közösen utazunk tovább. A határátlépés Ártándon lesz, ahol lehetőség van pénzváltásra. A Boga-telepen található szálláshelyünkre a déli órákban érkezünk meg, majd - miután elfoglaltuk szálláshelyünket - egy rövid túrára indulunk a környéken, melynek során megnézzük a Háromkirályok vízesést és az Ördög-szája barlangot.
Menetidő: kb. 3 óra

2. nap:
Galbina szurdok – Csodavár barlangrendszer – Galbina-szirt kilátó
A reggeli elfogyasztását követően autóval közelítjük meg túránk kiindulópontját, a Galbina-szurdokot. A szurdokban előrejutásunkat helyenként rögzített fémkábelek segítik. Utunk során több vízesés mellett haladunk el, és egy barlangon is keresztülmegyünk. Amennyiben van rá igény és a társaság "kondija" is megfelelő, akkor a Galbina-szurdokból kiérve ellátogatunk a Csodavár barlangrendszeréhez, majd a megtett úton visszamegyünk a Galbina-szurdokig, és a Galbina-szirtet (ahonnan csodálatos panorámában lesz részünk), valamint a Flóra-rétet érintve jutunk vissza autóinkhoz.
Menetidő: kb. 7-9 óra

3. nap:
Phaeton vízesés
Ma is autóval indulunk túránk kiindulópontjáig, majd onnan gyalogosan folytatjuk utunkat a Phaeton vízesésig, amely a Bihar-hegység legnagyobb vízesése. A zuhatag megtekintése után a megtett úton megyünk vissza autóinkhoz.
Menetidő: kb. 4 óra

A délutáni órákban utazunk haza Magyarországra. Hazafelé kis kitérővel megnézzük a Kiskohó község mellett található híres Medve-barlangot, amely még a jégkorszakban keletkezett. Barlangi sétánk kb. 50 percet vesz igénybe.

Túra nehézsége  

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Gyalogtúrázó öltözet (esőkabát, polárkabát, kamásli, túrabakancs, sapka, kesztyű, napszemüveg, stb.), fényvédő krém, elsősegély csomag, fejlámpa, túrabot, kb. 25 literes hátizsák.

Létszám

A Pádis túra indításához szükséges minimális létszám 6 fő, a maximális 9 fő.

Ár

26.000 Ft

Bihar-hegység, Pádis
3 nap

Ár tartalmazza

A túravezetés díját, valamint a vezető(k) utazással és szállással kapcsolatban felmerült költségeit.

Ár nem tartalmazza

Az utazást oda-vissza (az üzemanyagköltség kb. 19.000.-Ft/autó), a szállás költségét, mely 2 éj x 15 EUR/fő, a barlangtúra belépőjegyének árát, valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni. Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás közt az utazás költségeit.

Útvonaltervező:

Szállás  

2 éjszaka a Boga-telepen, panzióban.

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Nívó utasbiztosítását.

Biztosítást szeretnék kötni

Túravezető  

Barthalis Szabolcs

Barthalis Szabolcs

Nevem Barthalis Szabolcs, 1971-ben születtem Erdélyben. Kisgyerek korom óta a hegyek között, a természetben érzem igazán otthon magam. Tíz éve rendszeresen járom a hegyeket, pár évig voltam az EKE tagja, ma már többnyire egyedül vagy barátaimmal barangolok oda, ahol eláraszt a természet békéje. Szeretném mindezt megmutatni neked, megosztani veled és elkalauzolni téged e varázslatos helyekre.
Első nagyobb túrám 2009-ben volt a Mont Blanc-on, majd ezt követte sorban a téli teljes Királykő-gerinc; a téli Fogaras-gerinc;majd a Bucegi-Királykő 1-es, 2-es, 3-as nehézségi fokú völgy- és gerincmászások. 2012-ben a nyári Fogaras-gerincen a Hazajárók stábjának túravezetője voltam, azóta számos forgatásra elkísérem őket. Gyerekkorom óta biciklizem, olyannyira, hogy nagyon sokszor „túráztam" már biciklivel is a Kárpátokban.
„Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé." (Edward Abbey)

További információk

A túra a kiírásban feltüntetett minimális létszám meglétét követően a csoporttal egyeztetett időpontban indul.
A csoportlétszám megléte esetén a „Kapcsolat" menüpont alatt tudtok egyedi időpontot kérni, amit célszerű indulás előtt legalább 3 héttel megtenni, különben nem biztos, hogy az általatok kért időpontra főszezonban garantálni tudunk szabad túravezetőt, illetve előfordulhat, hogy a programban ajánlott menedékházban vagy panzióban helyhiány miatt már nem lehet szállást foglalni.
A csoport szervezőjének kínált egyedi kedvezményünkről bővebben itt olvashatsz.

Figyelem!
Romániában +1 óra az időeltolódás.

Térkép:
Padis din Muntii Bihor, 1:30 000