Hívj minket!
+36 (70) 422 3709 

Csavargás a Rax-Alpokban
2,5 túranap, + 2x4óra utazás

A Raxalpe a magyar-osztrák határtól alig egy órányira, Alsó-Ausztria déli részén, a Semmering síterep szomszédságában terül el. A minden oldalról meredek sziklafalakkal határolt fennsík átlagos magassága 1600-1800 méter között húzódik, legmagasabb pontja a 2007 méter magas Heukuppe. A természetjárók körében rendkívül kedvelt, hiszen a gyönyörű hegyvidéki táj, gazdag növény- és állatvilág már egy hétvégi kirándulás keretében is új erővel tölt fel mindenkit, és kiragad a hétköznapok taposómalmából. Több mint száz jelölt turistaösvény, köztük számtalan sziklamászó hely és via ferrata útvonal található itt, végtelen számú variációját kínálva a hegytömb bejárásának. A fennsíkon számos hegyi fogadó és menedékház található.

Túraprogram

1. nap
Indulás egyénileg Magyarországról a délutáni órákban. Mire kiérünk már sötétedik, elfoglaljuk a szállást, hogy másnap korán vághassunk neki a túráknak. (Budapest - Raxalpok: kb. 320km.) Szállás menedékházban.

2. nap
Reggeli után indulás (7 körül) a Weichtalhüttétől, a Weichtalklamm szurdokon fel a Kienthaler hüttéhez (láncok, létrák), innen a Schneeberg 2076 m-es csúcsára (Klosterwappen), majd a megtett úton vissza. Szintemelkedés 1500 m. Szállás menedékházban.

3. nap
Reggel 8-kor indulás Preiner gscheidből (1070 m), és a Reisstalersteigen (A-B) felmászunk a Heukuppe 2007 m-es csúcsára, majd a Karl Ludwig, és a Waxriegel hütték érintésével vissza a parkolóba. Szintemelkedés 1000 m. Szállás menedékházban.

4. nap
Teufelsbadstubensteig (Ördög fürdőszobája) klettersteig (A-B) a Grosses Höllentallban (Nagy pokolvölgy), majd vissza a parkolóba a Wachthüttelklammon (A). Szintemelkedés 700 m. Kora délután hazaindulás.

Túra nehézsége  

A-B

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, napszemüveg, fényvédő krém, elsősegély csomag, fejlámpa, kb. 25 literes hátizsák, túrabot.
Technikai felszerelés: via ferrata felszerelés (sisak, beülő, klettersteig szett).

A szükséges technikai felszerelést mi biztosítjuk a túra során!

Létszám

A klettersteig túra indításához szükséges minimális létszám 3 fő, a maximális 6 fő.

Ár

50.000,- Ft

Csavargás a Rax-Alpokban
2,5 túranap, + 2x4óra utazás

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját, a túravezető(k) utazással és szállással kapcsolatban felmerült költségeit, a technikai felszerelés bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

Az utazási költséget oda-vissza (az üzemanyagköltség /Budapest – Raxalpe kb. 320 km/, és az autópályadíj összesen kb. 22.000 Ft/autó), a szállás költségét, valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni (Budapest – Raxalpe: kb. 320 km). Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás között az utazás költségeit.

Szállás  

Javasolt szállás: Flack-Wirt hotel és menedékház: http://www.flackl.at/

Időjárás

Aktuális és várható időjárás itt tekinthető meg.

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Top, vagy a Top Extra utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

Biztosítást szeretnék kötni.

Túravezető  

Pádár Béla

Pádár Béla

1972-ben születtem, családommal Budapesten élek. 25 éve mászom hegyeket az Alpokban és a Magas-Tátrában. 1998-ban elvégeztem az alapfokú hegymászó tanfolyamot. Idehaza és a Rax-Alpokban sziklát, három-négyezres hegyeken mixmászásokat, télen a Magas-Tátrában és a Júliai-Alpokban jégmászásokat csináltam. Oesterreichischer Alpenverein (OeAV) tag vagyok.

Legemlékezetesebb élményem a Mont Blanc megmászása az olasz normál útvonalon, valamint télen a Magas-Tátrában található Fonatos jégfalnak mászása. A Trekwolffal elsősorban Szlovéniába, az Alpokba és a Tátrába vezetek túrákat.

További információk

Csoportoknak (minimum 5 fő) megállapodás alapján más időpontban is indítjuk a via ferrata túrát.

Térkép:
ÖK25, Schneeberg und Rax, BEV, 2006, 1:25 000

Irodalom:
Horváth-Takács Róbert: Osztrák Alpok
Kurt Schall: Klettersteig-Atlas, Österreich