Hívj minket!
+36 (70) 422 3709 

Schneeberg 1 napos hótalpas túra
1 nap

A Schneeberg Alsó-Ausztria legmagasabb hegycsúcsa az Alpok hegységben, egyben a Alpok fő vonulatának utolsó keleti tagja, amely magasságával meghaladja a 2000 métert. A hegység látképe Észak-Burgenlandból, Bécsből és az Alpokalja tájegységről is jól megfigyelhető Kőszegtől Sopronig.

Nyugatról a Rax határolja, amelyet a mély Höllental (Pokol-völgy) választ el tőle, mint egyedül álló geológiai képződmény. A Magas-Schneebergnek dupla csúcsa van, a Klosterwappen (2075 m) és a Kaiserstein (2061 m). Alattuk a Fischerhütte hegyi fogadó áll. Az erősen strukturált karsztfennsík a tőle alig 100 km-re lévő Bécs ivóvíz ellátását szolgálja.

A Schneeber nemcsak a túra, a via ferrata, a sziklamászás, és a hagyományos sízés de - napjaink közkedvelt téli sportja, - a hótalpazás rajongóinak körében is rendkívül népszerű. A hótalpak segítségével még a síelni nem tudók is átkelhetnek a havas hegyeken. Használatukhoz nincs szükség tapasztalatra, a hótalpazás technikája könnyen elsajátítható. A Schneebergen télen lavináktól mentes környezetben hódolhatunk szenvedélyünknek.

Túraprogram

Losenheim - Edelweiss hütte - Fischer hütte - Klosterwappen (2075 m) - Losenheim

Egyéni kiutazás Magyarországról (Budapest – Losenheim: kb. 330 km).

Találkozó reggel 09.00 órakor a (Salamander) ülőlift (http://www.schneebergsesselbahn.at/bahnen/sesselbahn/) alsó állomásánál lévő parkolóban.

A parkolóból a hótalpak átvételét követően az ülőlifttel majd 400 métert emelkedve néhány perc alatt elérjük az Edelweiss menedékházat (1235 m). Itt csatoljuk fel a hótalpakat, és szükség szerint a vezetőink itt mondják el a használat alapvető ismereteit. A kitaposott utunkat kezdetben még fenyők övezik, majd lassan elmaradoznak, és a fokozatosan emelkedő ösvényen jutunk el a (télen csak vészmelegedővel szolgáló) Fischer menedékházig (2049 m). Innen már csak egy kis idő – kis séta – kis emelkedő kombináció kell, és eljutunk a Klosterwappen csúcsra (2075 m).

A csúcsfotók elkészítése és a csúcscsokik elfogyasztása után az eredeti útvonalon visszaindulunk. A felvonóval leereszkedünk parkoló autóinkhoz, ahonnan egyénileg utazunk haza.

Táv: kb. 10 km
Szintemelkedés: 800 m
Menetidő: kb. 7 óra

Túra nehézsége  

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, kamásli, túrabakancs, sí-, és napszemüveg, fényvédő krém, termosz, elsősegélycsomag, fejlámpa, kb. 35 literes hátizsák, túrabot, hótalp.

A hótalpat mi biztosítjuk a túra során!

Létszám

A hótalpas túra indításához szükséges minimális létszám 9 fő.

Ár

18.000,- Ft

Schneeberg 1 napos hótalpas túra
1 nap

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját, a vezető(k) utazással és felvonóval kapcsolatban felmerült költségeit, valamint a hótalpak bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

Az utazás költségét oda-vissza (az üzemanyagköltség és az autópályadíj összesen kb. 24.000 Ft/autó), az esetleg felmerülő parkolási díjat, a felvonó díját, valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni (Budapest – Losenheim: kb. 330 km). Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás között az utazás költségeit. Figyelem: a hólánc ne maradjon otthon!

Időjárás

Az aktuális időjárás itt tekinthető meg.

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Télisport Normál vagy Télisport Ász utasbiztosítását ajánljuk, melyet itt tudsz megkötni.

Túravezetők  

Beke Attila

Beke Attila

Attila 1976-os születésű, nős, egy kisfiú édesapja. Eddigi „túrapályafutása" során az Alpok több csúcsán járt már, többször volt a Kaukázusban is, de legfantasztikusabb élményének az Ugandában található Ruwenzori megmászását tartja. Attilával leggyakrabban az alpesi mászások alkalmával és a via ferrata programoknál találkozhatsz.

Képzettségek:

  • Alapfokú sziklamászó vizsga (2003)
  • Téli magashegyi tanfolyam (2003)
  • Ipari alpinista vizsga (2003)
  • Elsősegélynyújtó tanfolyam (EFR CPR és First Aid)

Tagja az alábbi szervezeteknek:

  • Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

Elérhetőség:

Pádár Béla

Pádár Béla

1972-ben születtem, családommal Budapesten élek. 25 éve mászom hegyeket az Alpokban és a Magas-Tátrában. 1998-ban elvégeztem az alapfokú hegymászó tanfolyamot. Idehaza és a Rax-Alpokban sziklát, három-négyezres hegyeken mixmászásokat, télen a Magas-Tátrában és a Júliai-Alpokban jégmászásokat csináltam. Oesterreichischer Alpenverein (OeAV) tag vagyok.

Legemlékezetesebb élményem a Mont Blanc megmászása az olasz normál útvonalon, valamint télen a Magas-Tátrában található Fonatos jégfalnak mászása. A Trekwolffal elsősorban Szlovéniába, az Alpokba és a Tátrába vezetek túrákat.

Turos Attila

Turos Attila

1973-ban születtem Siófokon, majd a pécsi egyetemi éveket követően Budapesten telepedtem le. Nős vagyok és egy 10 éves kisfiú apukája. Sportpályafutásom első 30 évében asztaliteniszeztem, majd néhány év hosszútáv és terepfutás után 2013-ban kezdtem hegyet, majd később sziklát mászni. Mászásaim elsősorban az Alpokra és a Tátrára korlátozódtak. Rendszeresen teljesítménytúrázom 20-50 km-es távokon, kül- és belföldön egyaránt.

Képzettségeim:

Alapfokú sziklamászó tanfolyam

Nyári magashegyi tanfolyam

Téli magashegyi tanfolyam

Jégmászó tanfolyam

Tagságaim:

MAHOE

JAMES

OeAV

További információk

A résztvevők felkészültségi szintjéhez és az időjárási viszonyokhoz mérten a túravezető némileg módosíthatja a programot.