Hívj minket!
+36 (70) 422 3709 

Alacsony-Tátra hótalpas túra
1 nap

„A 80 km hosszú, tömeges megjelenésű, terebélyes vonulat a Kárpátok egyik legkiterjedtebb gyephavasi térszínű hegysége. A legdélibb Tátra-egység szelíd csúcsokban, széles hátakban, hosszan kanyargó füves gerincekben végződő messze nyúló lejtői magasan az É-i Tátraalji-medencék és a D-i Garam-völgy fölé emelkednek. A Ny-K-i csapású hegyvidék egységes, a főgerincből alig kiemelkedő csúcsszintjéből hiányoznak a markáns alpesi formák, ám a vonulatot É-ról és D-ről szemlélve alapvetően más kép tárul elénk. A D-i lejtők füvesek, menedékesek, szelíd domborzatúak, az É-i oldalon azonban – elsősorban a Ny-i és a középső hegységrészben – meredek lejtők, nagy leszakadások, egyes helyeken komoly sziklafalak keretezik a gerincet."

Túraprogram

Trangoska – Stefanika menedékház – Gyömbér-csúcs (2043 m) – Trangoska
Kiutazás egyénileg Magyarországról. (Budapest – Trangoska: 240 km, Miskolc – Trangoska: 170 km)
Találkozó 09.30 órakor Trangoska parkolójánál, ahonnan hótalppal indulunk a Stefánika menedékház felé. A menedékházban rövid pihenőt tartunk, majd felmegyünk a ház fölött magasodó Gyömbér (Dumbier) 2043 méter magas csúcsára, amely az Alacsony-Tátra legmagasabb csúcsa. A csúcsról szép kilátás nyílik a Liptói havasok és a Magas-Tátra bérceire.
Menetidő: kb. 5-6 óra
A túrát követően egyénileg történik a hazautazás Magyarországra.

Túra nehézsége  

Megjegyzés: A téli körülmények között megrendezésre kerülő túrák, a téli túráink, valamint a kiszámíthatatlan, extrém időjárási körülmények (hóvihar, stb.) a lenti besorolást egy, vagy akár több fokozattal is megemelhetik.

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, kamásli, túrabakancs, sí-, és napszemüveg, fényvédő krém, termosz, elsősegély csomag, fejlámpa, kb. 35 literes hátizsák, túrabot, hótalp, lavinaeszközök (lavina jeladó, lavinaszonda, hólapát).

A hótalpat mi biztosítjuk a túra során!

Minden résztvevőnek rendelkeznie kell lavina jeladóval és hólapáttal!
A lavinaeszközök kölcsönzésében korlátozott számban tudunk segíteni.

Létszám

A minimális létszám 5 fő, a maximális 7 fő.

Ár

15.000 Ft

Alacsony-Tátra hótalpas túra
1 nap

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját, a vezető(k) utazással kapcsolatban felmerült költségeit, valamint a hótalpak bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

Az utazás költségét oda-vissza (az üzemanyagköltség kb. 12.000.-Ft/autó), az esetleg felmerülő parkolási díjat, az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval kiutazni. Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás közt az utazás költségeit. Figyelem: a hólánc ne maradjon otthon!

Útvonaltervező:

Időjárás

Aktuális Időjárás.

Szlovák lavinatérkép.

Aktuális lavinaveszély.

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Nívó, vagy Top utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

Sport-Extra biztosítást szeretnék kötni

Túravezető  

Pecsők István

Pecsők István

2002-ben kezdtem el mászni az olasz Júliai-Alpokban, ahol egy menedékházban a 'Rifugio Corsi'-ban dolgoztam. A hely 2,5 óra kapaszkodásra van a legközelebbi parkolótól, és paradicsom a sziklamászók számára. A ház üzemeltetője és barátai (barlangi mentők, hegyivezetők) voltak első oktatóim és mászótársaim. 10 év itt, egyre jobban elkötelezett a mászás iránt, kerestem a lehetőséget, hogy megosszam a benne talált örömömet és tapasztalataimat.
Itthon, már magyar nyelven a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudomyányi Karának Továbbképző Intézetében szereztem hegymászó/sziklamászó sportedzői képzettséget.

Képzettségek:
• Vizsgázott hegymászó
• Hegymászó sportedző - OKJ (Testnevelési Egyetem, 2011)
Tagja az alábbi szervezeteknek:
• Üveghegy Sportegyesület (ÜSE)
• Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium (MHOK)
• Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSz)
• Oesterreichischer Alpenverein (OeAV)

További információk

Csoportoknak (minimum 5 fő) megállapodás alapján más időpontban is indítjuk a túrát!

A magashegyi túra az indításához szükséges minimális létszám (5 fő) meglétét követően, és csak akkor indul, ha a meteorológiai előrejelzés az adott térségre kedvező. Amennyiben az adott területre vonatkozó lavinajelzés 4-es, vagy attól magasabb, akkor a túrát szintén egy későbbi, egyeztetett időpontra napoljuk el.

A résztvevők felkészültségi szintjéhez és az időjárási viszonyokhoz mérten a túravezető némileg módosíthatja a programot.

Térkép:
VKÚ 122, NÍZKE TATRY CHOPOK, 1:50 000
VKÚ, NÍZKE TATRY TÁLE, 1:50 000