Hívj minket!
+36 (70) 422 3709 

Nagy-Fátra hótalpas túra
2 nap

A Közép-Szlovákiában, több mint 40 ezer hektáron elterülő Nagy-Fátrát (Vel'ká Fatra), amely a tiszafa fenyő legnagyobb eredeti lelőhelye Európában, 2002-ben nyilvánították nemzeti parkká. A hegység északi része gránitból áll, melyet festői szépségű szurdokvölgyek szabdalnak, déli része hatalmas mészkőhegységet alkot. A Nagy-Fátra ágait leginkább bükk- és fenyőerdők borítják, de a legmagasabb gerincek kiterjedt havasi legelők. Legnagyobb csúcsa az Ostredok (1592 m). Elsősorban a közepes nehézségű túrák kedvelői hódolhatnak itt szenvedélyüknek, de a téli hónapokban sem néptelenedik el a térség, mivel akkor a téli sportok kedvelői számára válik közkedvelt helyszínné. Ekkor sem árt azonban elővigyázatosnak lenni, ugyanis nem ritkák errefelé a lavinák.

Túraprogram

1. nap:
Liptovské Revúce (720 m) – Ploská (1532 m) – Chata pod Borisovom (1312 m)
Kiutazás egyénileg Magyarországról (Budapest – Liptovské Revúce: 225 km, Miskolc – Liptovské Revúce: 230 km, menetidő: kb. 3,5 óra)
Találkozó 10.00 órakor a Horec turistaház előtt, ahonnan már autóinkat hátrahagyva, gyalog indulunk a Borisovom turistaház felé, ahol az éjszakát töltjük.
Szintemelkedés: kb. 840 m
Menetidő: 3 - 4 óra

2. nap:
Chata pod Borisovom (1312 m) – Ostredok (1592 m) – Krízna (1574 m) – Liptovské Revúce (720 m)
Reggelink elfogyasztása után a közeli gerincen túrázunk, ahonnan tiszta idő esetén gyönyörű kilátás nyílik a szomszédos Tátra csúcsaira, majd lemegyünk autóinkhoz, ahová a délutáni órákban érkezünk meg. A túrát követően egyénileg történik a hazautazás Magyarországra.
Szintemelkedés: kb. 450 m
Menetidő: kb. 7 óra

Túra nehézsége  

S2, 30 fok

Technika: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Kondíció: wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw wolf paw

Szükséges felszerelés

Eső, hideg és szél ellen védő ruházat, kamásli, túrabakancs, sí-, és napszemüveg, fényvédő krém, termosz, elsősegély csomag, fejlámpa, kb. 35 literes hátizsák, túrabot, hótalp, lavinaeszközök (lavina jeladó, lavinaszonda, hólapát).

A hótalpat mi biztosítjuk a túra során!

Minden résztvevőnek rendelkeznie kell lavina jeladóval és hólapáttal!
A lavinaeszközök kölcsönzésében korlátozott számban tudunk segíteni.

Létszám

A minimális létszám 5 fő, a maximális 7 fő.

Ár

27.000 Ft

Nagy-Fátra hótalpas túra
2 nap

Ár tartalmazza

A hegyi vezetés díját, a vezető(k) utazással és szállással kapcsolatban felmerült költségeit, valamint a hótalpak bérleti díját.

Ár nem tartalmazza

Az utazási költséget oda-vissza (az üzemanyagköltség kb. 15.000.-Ft/autó), az esetlegesen felmerülő parkolási díjat, a szállás költségét, mely 7 EUR/éj/fő, valamint az étkezést és a biztosítást.
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért a TrekWolf Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Utazás  

Egyéni kiutazás Magyarországról. A legcélszerűbb autóval utazni. Ha valaki egyedül utazna vagy éppen nincs autója, azokat igyekszünk „összehozni", az egyazon autóban ülők pedig elosztják egymás közt az utazás költségeit. Figyelem: a hólánc ne maradjon otthon!

Útvonaltervező:

Szállás  

1 éjszakát a Borisovom menedékházban töltünk, ahol pokrócot általában biztosítanak a vendégek számára, azonban egy vékony hálózsák vagy egy hálózsák bélés nagymértékben növelheti komfortérzetünket.

A menedékház rendelkezik étteremmel, ahol reggelizhetünk és vacsorázhatunk.

Időjárás

Aktuális időjárás.

Szlovák lavinatérkép.

Aktuális lavinaveszély.

Biztosítás  

Ehhez a túránkhoz az EUB Nívó, vagy Top utasbiztosítását ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel.

Sport-Extra biztosítást szeretnék kötni

További információk

A túra a kiírásban feltüntetett minimális létszám (5 fő) meglétét követően a csoporttal egyeztetett időpontban, és csak akkor indul, ha a meteorológiai előrejelzés az adott térségre kedvező. Amennyiben az adott területre vonatkozó lavinajelzés 4-es, vagy attól magasabb, akkor a túrát egy későbbi, egyeztetett időpontra napoljuk el.

A csoportlétszám megléte esetén a „Kapcsolat" menüpont alatt tudtok egyedi időpontot kérni, amit célszerű indulás előtt legalább 2 héttel megtenni, különben nem biztos, hogy az általatok kért időpontra garantálni tudunk szabad túravezetőt.
A csoport szervezőjének kínált egyedi kedvezményünkről bővebben itt olvashatsz.

Térkép:
VKÚ 121, Vel'ká Fatra, turista térkép, 1:50 000